Amerikkalainen Josh Hand Jaguaareihin

  • admin
  • 3.5.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Amerikkalainen Josh Hand Jaguaareihin

Yliopisto-opinnot toivat Handin Jyväskylään.

Amerikkaispelaajat eivät ole lähtökohtaisesti sallittuja jenkkifutiksen 2. divisioonassa. Pelaaja voi kuitenkin saada ”suomalaisstatuksen”, mikäli hän on tullut Suomeen jonkin muun asian, kuin jenkkifutiksen johdosta, eikä saa tuontipelaajille maksettavia tai annettavia etuja tai erityisoikeuksia.  Jaguaarien rosteri täydentyi huhtikuun lopussa tämän ehdon täyttävällä Josh Handilla.

Talk to the Hand

– The area I grew up in is near New Orleans, it’s a place in the ‘Deep South’. It’s a high context football culture, where sports and athletics is something that is considered a merit that every male must do, Hand kertoo.

Denham Springs -highschoolin joukkue Yellow Jackets ei ollut Handin aikana osavaltion kärkikahinoissa, mutta on tuottanut paljon yliopistotason pelaajia. Yleensä Suomeen tulevat amerikkalaisvahvistukset ovat pelanneet Atlantin takana jenkkifutista yliopistossa, mutta Handin pelit päättyivät samalla high schoolin kanssa.

– I loved playing football but I wasn’t as ambiotious about it as the best players.

Josh Hand kantaa palloa Renegadesissa. Kuva: The Hilarious Hobbit

Yliopistossa Hand keskittyi opiskeluihin. Bachelor-tutkinnon jälkeen hän haki Jyväskylän yliopistoon kulttuuripolitiikan maisteriopintoihin, jotka hän aloitti syksyllä 2016. Viime syksynä hän bongasi korkeakoulujoukkue Renegadesin toiminnan. High schoolissa Hand oli pelannut enimmäkseen ulompana tukimiehenä ja takapuolustajana. Renegadesissa hänet nähtiin kuitenkin pelinrakentajana.

– I played multiple positions in high school, but mainly outide linebacker and strong safety. I’m also a lot better receiver than quarterback, Hand luonnehtii itseään.

Renegades-kauden jälkeen Jaguaarit tarjosi Renegadesin pelaajille mahdollisuutta seuran aikuisjoukkueissa pelaamiseen, josta Hand kiinnostui nopeasti. Jaguaareissa hänet nähdään alkuunsa todennäköisesti puolustuksen puolella. Kauden edetessä kuitenkin mahdollisesti myös hyökkäyksessä.

Wolverinesilla timantin kovat ”kotiamerikkalaiset”

Robert Johnsonin pelaaminen lauantaina on mahdollista. Kuva: Jari Turunen

Suomalaisstatuksen voi saada myös, mikäli pelaaja on asunut Suomessa (ja häneen on sovellettu Suomen sosiaaliturvalainsäädäntöä) yhtäjaksoisesti 3 vuotta ennen sen kalenterivuoden alkua, jolle statusta haetaan.

Jaguaarit kohtaa kauden avauksessa Helsinki Wolverinesin, jonka rosterista löytyvät muuan veljekset Robert Johnson ja Cedric Johnson, joille status on aikaisemmin myönnetty. Vaikka molempien herrojen ensisijainen tavoite on varmasti Wolverinesin edustusjoukkueessa pelaaminen, mahdollistavat säännöt ja suomalaissatus heidän esiintymisensä myös seuran kakkosjoukkueessa.

Wolverines kohtaa 12.5. harjoitusottelussa Vaahteraliigajoukkue Seinäjoki Crocodilesin. On paljon mahdollista, että Wolverines peluuttaa jo 5.5. Jaguaareja vastaan useita ykkösjoukkueensa tähtiä, jotta nämä saavat pelituntumaa tuota Crocodiles-kohtaamista varten. Ainakin Wolverinesin alustavasta pelipäivän kokoonpanosta molemmat kotijenkit löytyvät.

-->