Battle in the sky – Jaguaarit ja Falcons taistelevat lauantaina ilmatilan herruudesta

  • admin
  • 15.7.2014
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Battle in the sky – Jaguaarit ja Falcons taistelevat lauantaina ilmatilan herruudesta

jagVSfal2014Jaguaarien taistelu 1.divisoonassa jatkuu mielenkiintoisella kotiottelulla Hyvinkää Falconsia vastaan. Odotettavissa on tasainen kohtaaminen, jonka ratkaissee heittopelaaminen ja heittopuolustaminen.

 

Battle in the sky – Jaguaarit ja Falcons taistelevat lauantaina ilmatilan herruudesta

jaglogovs.Falcons

Jaguaarit vs. Hyvinkää Falcons Lauantaina 19.7. klo 17.00 Viitaniemen liikuntapuistossa

 

ENNAKKO

Aiemmat otteet

#5 Antti Miettinen oli keväällä Falconsin vaarallisin pelaaja
#5 Antti Miettinen oli keväällä Falconsin vaarallisin pelaaja

Jaguaarit ja Falcons kohtasivat toukokuun alussa preseasonilla, mutta molemmat joukkueet ovat kokeneet tämän jälkeen muutoksia. Falconsin pelinrakentajaksi saapui kauden kynnyksellä Robbie Matey. Keväällä Jaguaareja vastaan pelinrakentajana pelannut nopea Antti Miettinen esiintyy lauantaina puolestaan ykköspelipaikallaan keskushyökkääjänä. Jaguaarien hyökkäys on niin ikään vahvistunut keväästä. Jerell Jones on tuonut liikkeellään valtavasti säpinää Jyväskylän peliin ja Falcons saa vastaansa hyvin erilaisen Jaguaarihyökkäyksen kuin toukokuussa. Ennen kevään kohtaamista molempien joukkueiden valmennukset kertoivat pelikirjojen sisältävän vasta luvut A, B ja C. Nyt heinäkuussa molempien pelivalikoimista löytyy enemmän vaihtoehtoja ja variaatioita.

Hyvinkää on ehtinyt pelaamaan kolme ottelua. Niissä se kärsi tappion Vaasa Royalsia vastaan ja voitti Tampere Saintsin sekä Oulu Northern Lightsin. Royalsia ja Saintsia vastaan joukkueen heittopainotteinen hyökkäys yski vielä pahasti, mutta Oulua vastaan palaset loksahtelivat paremmin kohdilleen.

Taistelu ilmatilan herruudesta ratkaisee ottelun?

Jaguaarit on toistaiseksi onnistunut pelaamaan erittäin vahvaa jenkkifutista ensimmäisen puoliajan kaikissa otteluissaan. Kolmannella neljänneksellä joukkuuelle on kuitenkin sattunut pallonmenetyksiä ja muita turhia virheitä. Nämä ja pelaajien vähäinen määrä ovat lopulta väsyttäneet joukkuetta turhan paljon. Falconsia vastaan Jaguaarit tarvitsee jälleen hyvän avauspuolikkaan ja räjähtävän asenteen myös toisen jakson alkuun. Momentumia ei saa tällä kertaa antaa vastustajalle ilmaiseksi.

Marko Havu johtaa divisioonan syötönkatkotilastoa
Marko Havu johtaa divisioonan syötönkatkotilastoa

Siinä missä Vaasan ja Oulun hyökkäykset olivat hyvin juoksuvoittoisia, heittää Hyvinkää enemmän. Jaguaarien puolustukselle tämä sopii varmasti paremmin, kuin Royalsin voimajuoksua vastaan taistelu. Jaguaarien takakentän Heikki Vänttinen on liidellyt ilmojen halki tehden komeita maahanlyöntejä ja Marko Havu johtaa divisioonan syötönkatkotilastoa kolmella intterillään. Kunhan takakentän taklausvarmuus on kohdallaan, on Jyväskylällä hyvät edellytykset sekoittaa Mateyn johtama heittohyökkäys. Jaguaarien tukimiesosaston ykkösprioriteetti ottelussa on puolestaan nopean Miettisen pysäyttäminen. Hänen jalkansa vievät takuulla maalialueelle saakka, jos vastuualueet unohtuvat.

Myös Jaguaarit haluavat varmasti laittaa palloa ilmaan enemmän kuin kahdessa viime ottelussaan. Saintsia vastaan Jones ei ollut vielä täysin samalla sivulla laitahyökkääjiensä kanssa ja toissa viikonloppuna Royalsin kova puolustus teki puolestaan Jonesin urakan todella hankalaksi. Vili Vuorisen johtama Falconsin juoksupuolustus oli jo keväällä hyvän näköistä ja varmaa. Jonesin omien juoksujen lisäksi Jaguaarit tarvitsevat miehen heittokättä ja laitahyökkääjien koppeja. Niklas Leppäsen lisäksi muun laiturikaartin on terästäydyttävä ja tehtävä pelejä Jyväskylälle. Kevään kohtaamisessa Falconsin takakentästä löytyi aukkoja, mutta pallot eivät tahtoneet jäädä laitahyökkääjien käsiin.

Pelastakaa alokas Pentinmikko

Jyväskylän hyökkäyksen suurin kysymysmerkki on alkukauden ykköskeskushyökkääjä Roope Pentinmikko. Pentinmikko astui asepalvelukseen Royals-ottelun jälkeen. Urheiluvapaa-hakemus on luonnollisesti vireillä, mutta hänen osallistumisensa otteluun on yhä epävarmaa. Jos Pentinmikko ei pääse ulos Tikkakosken portista, on Jaguaarit entistä enemmän Jonesin juoksujen ja heittopelin varassa.

Ottelutapahtuma sisältää jälleen kioskin, leikkipaikan, temppuradan (jossa Finnkinon lahjoittama palkinto), avauspisteveikkauksen ja selostuksen.

Osta lippu W-ZUPista
W-ZUP-banneri-300x150

Ottelutapahtumassa käteinen on valttia!
Korttimaksu on silti mahdollista iZettlen ansiosta.

Taistelu Viitaniemen ilmatilan herruudesta alkaa lauantaina 19.7. klo 17.00. Tervetuloa!
____

Otsikkokuvan lähde: Risto Koho
Ennakon kuvat: Lassi Katila

VEIKKAUS

Veikkaa kuka pelaaja tekee ensimmäisellä puoliajalla Jaguaarien ensimmäisen pistesuorituksen. (Jos uskot, että Jaguaarit ei tee pisteitä ensimmäisellä puoliajalla, voit veikata myös sitä.)

Veikkaajan on oltava läsnä ottelutapahtumassa ja jätettävä puhelinnumeronsa, jotta hänelle voidaan ilmoittaa voitosta. Veikkaus päättyy ottelun alla, kun tuomarit kutsuvat kapteenit kolikon heittoon. Oikein veikanneiden kesken arvotaan mukava palkinto. Jos voittaja löytyy, palkitaan hänet puoliajalla.

Yksi ihminen voi veikata vain yhden kerran.

RAPORTTI

Jaguaareille avausvoitto

Jyväskylän Jaguaarit otti lauantaina kauden avausvoiton todellisessa drillerissä Hyvinkää Falconsia vastaan.

Falcons aloitti maaliteon ja siirtyi ottelussa 0-7 johtoon. Robbie Matey heitti lyhyen heiton sivulleen ja laitahyökkääjä onnistui karkaamaan hyvän blokin turvin koko Jaguaaripuolustukselta. Jyväskylän hyökkäys sai kuitenkin pelinsä alun takkuilun jälkeen toimimaan ja kavensi ottelun 6-7 lukemiin Jerell Jonesin juoksulla.

Molempien joukkueiden hyökkäykset etenivät ensimmäisellä puoliajalla useasti vastustajan päähän, mutta puolustukset pelasivat hyvin, eikä lisäpisteitä nähty enää ensimmäisellä puoliajalla.

Aikaisemmissa otteluissa Jaguaarit oli onnistunut pelaamaan hyvin puoliaikaan asti, mutta pisteidenteko toisella puoliajalla on ollut  joukkueelle vaikeaa. Nytkin toinen puoliaika alkoi pahaa enteilevästi syötönkatkolla. Tällä kertaa pelaajat jaksoivat kuitenkin uskoa mahdollisuuksiin ja se palkittiin. Jaguaarien hyökkäys pystyi Jonesin ja Roope Pentinmikon juoksuilla liikuttamaan ketjuja. Jaguaarien laitahyökkääjistä Tommi Tyrväinen pelasi kauden parhaan ottelunsa voittaen miehensä yksi-yhtä-vastaan-tilanteissa ja ottaen monta pitkää kiinniottoa.

Puolustuksen keskustassa kahteen suuntaan urakoineet linjamiehet ja tukimies Jani Joutsen pysäyttivät Falconsin juoksupelit hyvin. Falcons-hyökkäys olikin hyvin pitkälti Mateyn heittojen varassa. Jaguaarien takakenttä joutui välillä antamaan hyvinkääläisille pitkiäkin onnistumisia, mutta kentän lyhentyessä laitureiden tila kävi ahtaammaksi ja Jyväskylä terästi peliään. Falconsin laitahyökkääjistä olivat hyvässä vireessä etenkin Kalle Koljonen ja Karri Piela.

Potkut koituivat Falconsin kohtaloksi

Jones vei Jaguaarit ottelun loppupuolella juoksullaan 28-21 johtoon. Päätösneljänneksellä Falcons teki touchdownin, mutta sen jälkeinen lisäpistepotku suuntautui ohi haarukasta ja Jaguaarit säilyttivät niukan 28-27 johdon. Hyvinkään epäonnistuneen aloituspotkun jälkeen Jyväskylä olisi tarvinnut yhdet uudet yritykset kuluttaakseen pelikellon loppuun. Neljäs yritys jäi kuitenkin niukasti vajaaksi uusista yrityksistä ja Falcons pääsi vielä kerran kentälle. Matey onnistui jälleen tuomaan heitollaan Hyvinkään Jaguaarien päähän, mutta kellon tikittäessä kohti loppuaan, päätti Falcons yrittää voittoa kolmen pisteen potkumaaliyrityksellä n. 20 jaardista. Potku suuntautui kuitenkin jälleen ohi, jonka jälkeen Jaguaarien ja Viitaniemen kotiyleisön juhlat olivat valmiit alkamaan.

Jaguaarien kausi jatkuu 2.8. kauden viimeisellä kotiottelulla Tampere Saintsia vastaan. Mikäli Saints kaatuisi yli seitsemällä pisteellä, jatkaa Jaguaarit vielä taistelua pudotuspelipaikasta todenteolla.

Hyvinkää Falconsin ottelut jatkuvat puolestaan ensi viikonloppuna sarjakärki Royalsia vastaan Vaasassa.

TILASTOT

KUVIA

Mikäli ottelusta otetaan valokuvia, ne ilmestyvät tähän välilehteen.

VIDEO

Mikäli ottelutallenne on julkaistavassa muodossa, se lisätään tähän välilehteen.

-->