Big Wheels and East City Giants in Pieksämäki 22.7.

  • admin
  • 18.7.2017
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Big Wheels and East City Giants in Pieksämäki 22.7.

Jaguaarit kohtaa lauantaina Helsinkiin East City Giantsin Pieksämäellä. Ottelu pelataan suuren Big Wheels-tapahtuman keskellä!

 

   VS.

Jyväskylän Jaguaarit vs Helsinki East City Giants
Lauantaina 22.7. klo 18:00
Keskusurheilukenttä, Pieksämäki

 

RAPORTTI

Tasainen jännäri päättyi Giantsin voittoon

Big Wheels-tapahtuman yhteydessä pelattu ottelu houkutteli paikalle lähemmäs 200 pieksämäkeläistä. Ottelu alkoi Helsinki ECG:n lyhyellä aloituspotkulla, jonka joukkue onnistui peittämään ja ”varastamaan” näin ensimmäisen hyökkäysvuoron itselleen. Jaguaarien takakenttä pelasi lauantaina kesän parhaan ottelunsa, eikä juuri päästänyt laitureita vapaaksi. Giantsin Jabari Harris pystyi kuitenkin ottelun alussa karkaamaan usein itse jaloillaan. Näin kävi myös ensimmäisen hyökkäysvuoron päätteeksi ja ECG siirtyi näin 0-7 johtoon ottelussa.

Helsinki tiedosti, että Jaguaarit pelaa ottelussa ilman pelinrakentajaa ja pelasi puolustuksessaan vahvasti juoksua vastaan. Tämä avasi kuitenkin tilaa Jaguaarien heitoille. Ensimmäisellä puoliajalla Akseli Syrjänen poltti omat puolustajansa ja pääsi karkumatkalle. Hänet taklattiin kuitenkin 8 jaardin päähän East City Giantsin maalista. Pelinrakentajana aloittanut Donovan Walker ei kuitenkaan pystynyt viemään Jaguaareja enää tämän lähemmäs maalia, joten Giantsin maali säilyi yhä koskemattomana.

Jaguaarien puolustus pelasi kauden parhaan pelinsä

Jaguaarien takakenttä jatkoi ottelussa hyviä otteitaan. Ottelun edetessä myös Jaguaarien puolustuksen linja ja tukimiehet alkoivat saada Harrisin juoksulinjoja tukittua. Avauspuoliskolal ECG pääsi kahdesti lähelle maalia, mutta ensimmäisellä kerralla Jaguaarit repivät pallon keskushyökkääjältä irti ja aiheuttivat helsinkiläisille pallonmenetyksen. Toinen Giantsin maalipaikka nähtiin puoliajan viimeisellä downilla, kun Harris heitti pallon kohti vapaana maalialueella viilettänyttä Aleksi Hakosta. Jaguaarien Jordi Brugnani ehti kuitenkin paikalle heiton leijaillessa ilmassa ja sai lyötyä pallon maahan laitahyökkääjän silmien edestä.

Toisen puoliajan alussa Jaguaarit olivat vaihtaneet pelinrakentajaksi Isaak Marshallin. Giants satsasi yhä vahvasti juoksun pysäyttämiseen ja Jaguarien heitoille aukesi tilaa silloin tällöin, kuten Jaguaarien puoliajan ensimmäisellä  hyökkäysvuorolla, jolloin Marshalla heitti pitkän pallon Oskari Lappalaiselle, joka karkasi Giants-puolustukselta maalintekoon ja tasoitti ottelun 7-7 -lukemiin.

Tämän jälkeen käytiin pitkää asemasotaa. Jaguaarit pystyivät pitämään Harrisin kurissa. Jaguaarit eivät kuitenkaan onnistuneet kiikuttamaan palloa omilla hyökkäysvuoroillaan ECG:n maalialueelle. Isaak Marshall joutui ottamaan usein jalat alleen, päästäkseen karkuun kovaa painetta antaneelta helsinkiläispuolustukselta. Muutamaan otteeseen hän karkasi pitkään juoksuun, mutta päätösneljänneksellä hänelle sattui kohtalokas syötönkatko. Tilanteen jälkeen Jaguaarit saivat myös 15 jaardin rangaistuksen, joka toi ECG:lle hyvät kenttäasemat. Niiden ja Jabari Harrisin jalkojen turvin vierailijat onnistuivat tekemään toisen maalinsa. Joukkueen lisäpisteyritys ei kuitenkaan onnistunut ja johto jäi kuuteen pisteeseen 7-13.

Jaguaareilla oli siis vielä mahdollisuus voittaa ottelu touchdownilla ja lisäpistepotkulla. Hyökkäyksen temput loppuivat kuitenkin 23 jaardia ennen maalialuetta. Matkaa uusiin yrityksiin olisi ollut pari jaardia, mutta Jyväskylä haki tilanteessa onnistumista pitkällä heitolla. Se ei kuitenkaan tuonut tulosta ja ECG pääsi kentälle. Puolustus onnistui vielä kertaalleen hankkimaan pallon takaisin Jaguaareille, mutta pelikello kävi armotta Jaguaareja vastaan. Viimeisillä sekunneilla Marshall haki vielä touchdownia pitkällä heitolla, mutta se päätyi ECG:n käsiin. Jännittävä ottelu ja hyvä taistelu päättyi näin vieraiden 7-13 voittoon.

Jaguaarien otteissa oli paljon hyvää. Puolustus on nyt kahdessa viime ottelussa pelannut mainiosti. Hyökkäys onnistui ilman aloittavaa pelinrakentajaa kaatamaan Indiansin ja taisteli voitosta myös East City Giantsia vastaan. Kun palettiin lisätään uusi pelinrakentaja Chirstopher Jeffrey-Grigg, saa odottaa, että Jaguaarit pelaavat Kuopio Steelersiä vastaan paljon, paljon paremmin, kuin ensimmäisellä kierroksella.

Jaguaarit – Steelers lauantaina Viitaniemessä klo 17.00.

TAPAHTUMA

BIG WHEELS AND EAST CITY GIANTS!

Ottelu East City Giantsia vastaan pelataan Pieksämäellä Big Wheels-tapahtuman yhteydessä. Big Wheels on viime vuosina koonnut eteläsavolaiseen kaupunkiin reilut tuhat harrasteajoneuvoa ja jopa 18.000 hengen yleisön.

Ottelu pelataan tapahtuman ja keskustan keskellä, Pieksämäen keskusurheilukentällä, josta löytyy myös 1200 hengen katettu katsomo. Itse ottelusta voi odottaa tiukkaa jännitysnäytelmää, sillä kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran, ECG voitti ottelun täpärästi yhdellä pisteellä 35-34.

Ottelua ennen keskuskentän ohi ajaa Cruising-paraati, johon odotetaan jälleen jopa 900 jenkkiautoa klo 17.00 alkaen. Tästä on parempi kuin hyvä siirtyä keskuskentän katsomoon nauttimaan jännittävästä jenkkifutiksesta!

 

 

ENNAKKO

Jaguaarit hakee revanssia East City Giantsista

Jaguaarien ja ECG:n edellinen kohtaamisessa joukkueet tekivät maaleja vuorotellen. Jyväskylä johti ottelua, mutta ECG kiri aina tasoihin. Viimeisen Jaguaarien touchdownin jälkeinen lisäpistepotku epäonnistui. Puolustus pysäytti helsinkiläiset vielä kerran Mike Velezin syötönkatkolla ja Jaguaarien vierasvoitto alkoi näyttää varmalta. Toisin kuitenkin kävi: Jättiläiset saivat pysäytettyä Jaguaarit vielä kerran ja pääsivät vielä kerran hyökkäämään. Jabari Harris tasoitti ottelun ja onnistuneen lisäpisteyrityksen myötä ECG voitti jännitysnäytelmän yhden pisteen erolla 35-34.

Jaguaarit hakee revanssia Jabari Harrisin Giantsista

Tulevan lauantain kohtaamisessa Jaguaareilla on käytössä enemmän linjapelivoimaa. Jyväskylän täytyy pystyä etenemään tasaisesti Giantsia vastaan ja viimeistelemään hyökkäysvuorot pisteitä tekemällä. Isaak Marshall ja Stuart Robinson kantavat varmasti päävastuun Jaguaarien juoksupelistä, mutta Eetu Mälkiän paluu kokoonpanoon tasapainottaa kuormaa ja tuo lisää nopeita jalkoja kissapetojen peliin. Tuukka Hietamäki toipuu näillä näkymin vielä loukkaantumisesta.

Isaak Marshall on suuressa roolissa Jaguaarien hyökkäyksessä

Heittopelissä ovat viime otteluissa kunnostautuneet Guillem Garcia sekä nuoret Akseli Syrjänen, Waltteri Kinnunen ja Oskari Lappalainen, joiden nopeutta ja kiinniottoja tarvitaan myös Pieksämäellä.

Puolustuksessa Jaguaarien pitää saada kitkettyä isot heittopelit pois. Joukkueiden viime kohtaamisessa Ottopekka Leskinen, Niko Bredbacka ja Aleksi Hakonen pääsivät liian helpolla. Donovan Walkerin ja Jordi Brugnanin pelaaminen takapuolustajina on kuitenkin parantanut keskisuomalaisten peliä, joten Jaguaarien puolustus taistelee lauantaina varmasti vihaisesti ilmatilan herruudesta.

Jaguaarien takakentän pitää pystyä kitkemään Giantsin isot heittopelit pois

 

Ottelutapahtuma Pieksämäen keskusurheilukentällä alkaa klo 18.00 – Tervetuloa!

 

LIPUT

Voit ostaa lipun ennakkoon Jaguaarien verkkokaupasta (klikkaa linkkiä alla) tai suoraan tämän sivun oikeassa reunassa näkyvästä Osta lippuja-painikkeesta. Big Wheels-tapahtumassa myydään myös yhteislippua, joka sisältää pääsyn myös Jaguaarien matsiin.

Normaalilippu otteluun:
Portilta 10e / Ennakkoon 6e

Opiskelijat / koululaiset / varusmiehet / eläkeläiset otteluun:
Portilta 5e / Ennakkoon 4e

Alle 7-vuotiaat lapset ilmaiseksi

Lippu Big Wheelsiin + otteluun
Big Wheels-tapahtumassa ja Ennakkoon 15 e

HUOM! Big Wheelsin ennakkolipun ostajat: Sisäänkäynti / lipunnouto läntiseltä Kulttuurikeskus Poleenin sisäänkäyntiportilta.

 

SAAPUMINEN

Katso kartalta, miten pääset kiertotietä Jaguaarien matsin yleisöparkkiin Cruising-paraatin aikana. Kiertotielle  löytyy myös omat ajo-opasteet  yleisöä varten paraatin ajaksi.

-->