Edustus Toni Bärlundin komentoon

  • admin
  • 29.9.2017
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Edustus Toni Bärlundin komentoon

Bärlund edustusjoukkueen päävalmentajaksi

Jyväskylä Jaguarsin naisten joukkuetta kaudesta 2015 valmentanut Bärlund siirtyy miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Jaguarsin lisäksi Bärlund on toiminut nuorten ja opiskelijoiden maajoukkueiden valmennusryhmissä sekä monen Jaguaarien juniorijoukkueen valmentajana. Vuonna 2010 hänet valittiin SAJL:n toimesta vuoden juniorivalmentajaksi.

Tulevana toimivuotena Bärlund on mukana myös amerikkalaisen jalkapallon yläkoululeirityksien valmentajana. Hän on suorittanut VAT-valmentajan ammattitutkinnon sekä SAJL 3.tason valmentajakoulutuksen ja vieraillut osana sitä UNLV Rebelsin organisaatiossa.

URHEILUJOUKKUE

–  Moni pelaaja on minulle tuttu jo juniorijoukkueista. Lisäksi ringissä on muita hyviä, urheilullisia pelaajia. Sen varaan on hyvä rakentaa urheilujoukkuetta. Haasteena näyttäisi ainakin vielä tässä vaiheessa olevan ringin kapeus, Bärlund arvioi uuden joukkueensa vahvuuksia ja heikkouksia.

Edustusjoukkue ja U19-joukkue aloittavat offseasoninsa tiistaina 3.10. yhteisellä palaverilla Hippoksella, KiHun kokoustilassa klo 19.00. Tämän jälkeen ilta jatkuu Hipposhallin alakerrassa ensimmäisillä harjoituksilla.

– Odotan innolla, että pääsemme töihin. Meillä on nuori runko, jossa on paljon potentiaalia ja jota on hyvä lähteä kehittämään eteen päin urheilujoukkueena.  Tiistaina aloitamme sopimalla pelaajien kanssa yhdessä tavoitteesta ja yhteisistä pelisäännöistä, sillä joukkueena ja joukkueelle tätä hommaa tehdään, Bärlund kertoo.

FALL OF THE ROOKIE

Edustusjoukkue pelaa ensi kesänä Suomen kakkosdivisioonassa,  jossa amerikkalaisvahvistukset eivät ole sallittuja. Tämän vuoksi tulokkailla on nyt viime vuosia matalampi kynnys aloittaa jenkkifutis.

– Lajikokemuksen puute tai ikä eivät ole esteitä edustusjoukkueeseen liittymiseen. Mikäli kokeilun halua ja sitoutumismahdollisuus kilpaurheiluun löytyy, on otollinen aika lähteä Jaguaarien mukaan.

Miesten kakkosjoukkue Pirates tarjoaa puolestaan mahdollisuuden jenkkifutikseen harrastusvaihteella miesten nelosdivisioonassa.

– Edustusjoukkue ja Pirates järjestävät yhdessä ”Tulokkaiden syksy”-starttikurssin, joka huipentuu marraskuussa pelattavaan harjoitusotteluun. Yli 17-vuotiaille avoin ja osallistujille ilmainen kurssi starttaa Hippoksen alakerrassa tiistaina 17.10. klo 20:30, Piratesin Mikko Punkari kertoo.

 

Kuvat:

  • SAJL
  • Hilarious Hobbit
-->