Jaguaareille saksalainen linjamies

  • admin
  • 18.5.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Jaguaareille saksalainen linjamies

George Cobanoglu vahvistaa Jaguaarien hyökkäyksen linjaa

Jaguaarien hyökkäyksen linja saa kauden mittaan tukea Vaahteraliigajoukkue Kuopio Steelersin sekä Jaguaarien kakkosjoukkue Piratesin miehistöstä. Yhteisharjoittelun ja otteluihin valmistautumisen ja näin yhtenä saumattomana kokonaisuutena pelaamisen kannalta tilanne ei ole kuitenkaan paras mahdollinen.

– Syksystä lähtien on ollut sellainen mindset, että jos jonkun vahvistuksen hankimme, hän tulee linjaamme, Jaguaarien päävalmentaja Toni Bärlund kertoo.

 

High school -kokemusta ja juniorimestaruuksia

Vuonna 1996 syntynyt Cobanoglu aloitti jenkkifutiksen jo 1o vuoden ikäisenä. Hän oli voittamassa Kölnissä Cologne Crocodilesin riveissä Saksan U19-juniorien mestaruutta, eli Junior Bowlia vuosina 2014 ja 2015. Nykyisin GFL:ssä pelaavan kölniläisseuran pelaajistoon kuuluu tällä kaudella muuten Jaguaareissa viime vuonna pelannut db Jordi Brugnani.

Crocodilesin lisäksi Cobanoglulta löytyy pelikokeusta teksasilaisesta Lockhart Highschoolista sekä Saksan Verbandligan Leverkusen Tornadosista sekä Turkin Sakarya Tatankalar-joukkueessa. Pelipaikka-arsenaalista löytyvät niin tacklen, guardin kuin sentterinkin paikat.

–  Georgen taustasta näkee, että hän on ollut todella tavoitteellisesti harjoitteleva urheilija, Bärlund kertoo.

Kumppanit mahdollistavat hankinnan

Linjamiehen hankkiminen oli Bärlundin toivelistalla korkealla siis jo syksyllä. Kun yhteistyökuviot oli kevättalvella hoidettu kuntoon, avasi Jaguaarit pelaajahaun parilla rekrytointikanavalla. Tämän jälkeen George Cobanoglu otti seuraan yhteyttä ja yhden talkookeikan varmistumisen jälkeen johtokunta oli valmis toivottamaan miehen tervetulleeksi Keski-Suomeen.

– Vahvistuksen asuminen järjestyy jälleen yhteistyötahon kautta. Lisäksi kauppakadulta löytyvä Green Egg tarjoaa Georgelle lounaan ja Kankaalla sijaitseva Liikku salijäsenyyden, seuran puheenjohtaja Mikko Punkari kiittelee yhteistyökumppaneita.

Jaguaarit uskovat Cobanoglun sopeutuvat Jyväskylään hyvin.

– Mies on uskaltanut lähteä jo nuorena Atlantin yli, eikä ole ensi kertaa kotikylänsä ulkopuolella, joten tuskin hän on ensimmäisenä potemassa koti-ikävää, Bärlund kertoo.

Cobanoglu nähdään ensi kertaa Jaguaarien mukana lauantaina 3.6. jolloin petolauma kohtaa Viitaniemessä sarjanousija Lohja Lionsin. Ottelu alkaa klo 15.30.

-->