Jaguaarikasvatti Raatikainen valmistautuu EM-pronssiotteluun

  • admin
  • 3.8.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Jaguaarikasvatti Raatikainen valmistautuu EM-pronssiotteluun

Jyväskylän Jaguaarit kohtaa sunnuntaina kakkosdivisioonan päätöskierroksella Pori Bearsin kotonaan. Samaan aikaan, kun Jaguaarit valmistatuvat tuohon otteluun, on muuramelaislähtöisellä Jaguaarien kasvatilla Joonas Raatikaisella edessään hieman erilainen ottelu. Raatikainen pelaa lauantaina Suomen maajoukkueen riveissä Ruotsia vastaan. Panoksena ottelussa on EM-pronssimitalit.

Joonas Raatikainen muutaman piirun nuorempana. Tällä kaudella hän edustaa Vaahteraliigaa johtavaa Helsinki Roostersia.

Suomi kaatoi ensimmäisessä ottelussaan Iso-Britannian tylyin 28-7 lukemin. Myös Raatikainen pääsi touchdownin tekoon ottelussa. Brittien hyökkäys joutui lähtemään liikkeelle syvältä omasta päästään, jolloin Suomen puolustus painoi Raatikaisen johdolla päälle täydellä höngällä.

– Maalin tekeminen oli kyllä älyttömän makeeta! Päästiin hyödyntämään vastustajan virhettä kriittisessä paikassa. Näitä mahiksia sattuu tosi vähän puolustuksen linjassa pelatessa, minkä takia oli hieno päästä kokemaan se, Raatikainen kertoo.

Raatikainen nousi Jaguaarien edustusjoukkueeseen jo ykkösdivisioonan voittoon päättynellä kaudella 2006 ja oli voittamassa Jaguaarien kanssa Vaahteraliigan pronssia 2007 ja 2008. Kauden 2012 jälkeen monipuolinen Raatikainen on pelannut Tanskassa, Turku Trojansissa, Seinäjoki Crocodilesissa sekä nyt Helsinki Roostersissa. Mies on kuulunut säännöllisesti myös maajoukkueen rinkiin ja oli mukana myös viime EM-kisoissa 2014.

Kotikisojen toinen ottelu päättyi Suomen osalta 21-14 tappioon Ranskaa vastaan. Tuloksen myötä Ranska jatkoi kisojen finaaliin ja Suomi pronssiotteluun, jossa se vastaansa Itävallalle hävinneen ja Tanskan voittaneen Ruotsin. Suomi on viime vuosina hallinnut peliä Ruotsi-otteluissa ja lähtee klo 15 alkavaan otteluun ennakkosuosikkina.

– Eilinen tappio oli tiukka ja se käsiteltiin saman illan aikana. Kun illalla päästiin hotelille,keskittyminen oli jo täysin Ruotsi-pelissä ja aloitettiin palauttavat hoidot, että ollaan parhaassa mahdollisessa kunnossa lauantaina. Koko perjantai on nyt keskitytty Ruotsiin ja on ihan älyttömön siistiä päästä pelaamaan meidän kotiyleisön edessä Ruotsia vastaan EM-mitallista, Raatikainen kertoo.

 

Viikonlopun katseluvinkit:

LA 4.8. KLO 15.00 SUOMI – RUOTSI
Lähetys katsottavissa YLE-areenasta suorana:
https://areena.yle.fi/1-50004393

SU 5.8. KLO 18.00 JAGUAARIT – BEARS
Ottelu katsottavissa suorana Palokan liikuntapuistossa:
Mehiläinen tarjoaa otteluun vapaan sisäänpääsyn!

 

-->