Jaguaarit Bearsin vieraaksi la 9.6.

  • admin
  • 6.6.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Jaguaarit Bearsin vieraaksi la 9.6.

vs. 

Pori Bears – Jyväskylän Jaguaarit

Lauantaina 9.6. klo 17.00
Urheilupuiston tekonurmi

 

RAPORTTI

Bearsille tiukka 10-7 voitto

Joonas Mäkinen juoksi Jaguaarien touchdownin Porissa.

Pori Bearsin ja Jyväskylän Jaguaarien kamppailusta muodostui kovaa puolustavien joukkueiden taisto, joka teki oikeutta kakkosdivisioonan RAUTASARJA nimelle.

Jyväskylän hyökkäys onnistui ensimmäisellä puoliajalla touchdownin teossa. Omalta 10 jaardin linjalta alkanut hyökkäysvuoro eteni puolenkentän tietämille, josta Joonas Mäkinen juoksi pitkällä taklauksia rikkovalla Beastmode-juoksulla Jaguaareille 0-7 johdon.

Jyväskylän puolustuksen hahmoja ottelussa olivat kahteen suuntaan pelanneet Akseli Syrjänen ja Timi Tuominen. Syrjänen kirjautti ottelussa peräti kolme syötönkatkoa. Tuominen nappasi yhden syötönkatkon ja aiheutti Bearsille yhden pallon riiston. Puoliajalle mentiin Jaguaarien tiukassa 0-7 vierasjohdossa.

Toisella puoliajalla Jaguaarit ei enää päässyt tulostaululle. Kotijoukkue Bearsin Finn Kearns sen sijaan onnistui tekemään touchdownin. Lisäksi karhujen Masatoshi Wakabayashi onnistui potkumaalissa, jonka myötä Bears nousi 10-7 voittoon.

– Peli oli kaikin puolin loistavaa jefua. Molemmat joukkueet sai onnistumisia molemmin puolin palloa, Jaguaarien päävalmentaja Toni Bärlund kertoi.

Bärlund oli tyytyväinen Jaguaarien tekemiseen, vaikka tulostaululle päästiin vain kertaalleen.

– Bearsin puolustus tiedettiin kovaksi. He olivat dominoineet vastustajia vastaan kahdessa ensimmäisessä ottelussaan. Saimme heitä vastaan kuitenkin hyviä draiveja. He yllättivät meitä heittopuolustuksessaan pumppaamalla agressiivisesti ja onnistuivat näin rikkomaan ajoituksia monesti, Bärlund kertoo.

Akseli Syrjänen nappasi puolustuksessa 3 syötönkatkoa

– Nyt kun juoksuhyökkäys on saatu toimimaan, niin seuraavaksi keskitytään enemmän heittojen ja kuvien hiontaan ja harjoitellaan pelaamista myös agressiivista pumpia vastaan. Nyt on kova veto päällä ja tästä on hyvä jatkaa Bouncers-otteluun, Bärlund kommentoi.

 

Jaguaarien kausi jatkuu sunnuntaina 17.6. kotiottelulla Mikkeli Bouncersia vastaan. Ottelu alkaa Viitaniemessä klo 16.30.

 

ENNAKKO

Keskisuomalaiset kovan Bearsin vieraaksi

Jaguaarien kausi jatkuu lauantaina 9.6. Pori Bearsin vieraana. Viime viikonlopulla Jyväskylällä oli Lionsia vastaan kokoonpanossaan peräti 31 pelaajaa. Karhun kaatoon Jaguaarit ei pääse aivan yhtä hyvistä asemista, sillä kauden ensimmäiseen vierasotteluun on lähdössä 21 henkinen rosteri, joka tosin saattaa vielä täydentyä Steelersin pelaajilla. Toisaalta Satakunnan kansan lehtijutun mukaan Bears oli esiintynyt kotiavauksessaan 18 pelaajan voimin, joten kokonaispelaajamäärään johdosta ottelu tuskin ratkeaa suuntaan tai toiseen. Todennäköisesti molempien joukkueiden iskukyky on hyvä, mutta avainpelaajat saavat raataa ottelussa pallon molemmin puolin.

Miten 10 miehen ero näkyy tekemisessä?

Lions-ottelun avaukseen verrattuna Jaguaarit nostaa hyökkäyksenlinjasta puuttuvan Atte Niemisen tilalle Jussi Liimataisen. Muutoin Lionsia vastaan aloittaneet hyökkääjät löytyvät Jaguaarien kokoonpanosta. Puolustuksen takakentällä tilanne on hyvä: Luukkonen, Villanen, Maukonen ja Talvi löytyvät arsenaalista, ja näiden lisäksi laiturit Akseli Syrjänen sekä Kalle Leppänen kykenevät tarpeen tullen hyppäämään kehiin. Linjassa Jesse Ringborg sekä Henry Lehtonen saavat todennäköisesti painaa yhteen suuntaan, mutta kolmatta paikkaa kierrätetään hyökkäyslinjamiesten voimin rotaatiossa. Tukimiesosasto saa täydennystä pelikiellosta vapautuvasta Anssi Kaikkosesta. Hän ja Josh Hand voivat keskittyä yhteen pelipaikkaan, mutta kahdella muulla tukimiehen tontilla peliaika jaetaan myös hyökkäyksessä esiintyvien miesten kesken.

Josh Hand (vasemmalla) on taklannut varmasti Jaguaarien puolustuksessa. Jussi Liimatainen hyppää hyökkäyksenlinjan avauskokoonpanoon. Kuva: Lauren Hand

Bearsin vahvuudet

Dominic Olney on pelannut Suomessa Seinäjoki Crocodilesin, Helsinki Wolverinesin ja Kouvola Indiansin laiturina. Bearsissa mies on esiintynyt pelinrakentajana. Kuva poimittu Bearsin sivuilta.

Bears on aloittanut kautensa kahdella voitolla. Ensin se kukista Mikkeli Bouncersin kotonaan 47 – 8 ja sitten Helsinki Wolverines Bluen vieraissa 8 – 49. Vaikka myös Jaguaarit ovat kohdanneet Wolverines Bluen, se ei ole kummoinenkaan mittari, sillä helsinkiläisten iskukyky vaihtelee paljon sen mukaan, saako joukkue apuja ykkösmiehistöstään vai ei. Kahden ison voiton ja kotiedun johdosta Bearsia voi kuitenkin pitää ottelun ennakkosuosikkina.

Bearsin puolustuksen keskusta on perinteisesti ollut vahva. Teemu Niemelän johtamat linjat ovat fyysisiä ja agressiivisia. Porilaisen hulluuden mukaisesti ovesta mennään työntäen läpi, vaikka siinä lukisi ”VEDÄ”. Tämä asenne pätee Joni Kotron johtamiin tukimiehiin, jotka blitsaavat paljon ja mielellään. Puolustuksen takakenttää vahvistaa kahteen suuntaan pelaava brittikaksikko Dolminic OlneyFinn Kearns. Jos Porin keskusta tukkii juoksun ja saa heittopeleissä painetta pelinrakentajalle, hätäheittoja ei kannata taivaalle laittaa, sillä ne päätyvät varmasti näiden takamiesten käsiin. Jaguaarien pitää siis olla valmiina Bearsin fyysisyyteen, taistella juoksujaardeista, pitää pää kylmänä ja käyttää hyväksi Bearsin agressiivisuutta, kun siihen tulee tilaisuus.

Puolustuksen puolella ykkösprioriteetti on saada kuriin kaksikko OlneyKearns, sillä tutkapari pelaa mielellään paljon yhteen. Mikäli Kearns saadaan suljettua, joutuu Olney etsimään kentältä muitakin vaihtoehtoja.

Knoppitietoa

  • Bearsin linjasta löytyy Jaguaarikasvatti ja entinen Vaahteraliigasentteri Joona Teittinen, joka muutti aikoinaan Satakuntaan opintojensa perässä.
  • Jaguaarit ja Bears ovat kohdanneet viimeksi vuonna 2006 1.divisioonassa. Tuolloin Jaguaarit voitti ottelun Säynätsalossa 48-14.
  • Tätä ennen joukkueet pelasivat vastakkain Vaahteraliigassa kausina 2004 ja 2003. Vuoden 2004 ensimmäisessä kohtaamisessa Jeremy Wernerin touchdownit siivittivät Bearsin voittoon 19-12 voittoon. Jaguaarien maalit teki Akumatti Leskinen. Toiseen kohtaamiseen Jaguaarit oli saanut Jabari Johnsonin, jonka juoksemat viisi touchdownia olivat karhuille liikaa.
  • Vuoden 2003 matsi on varsinainen tilastokummajainen, sillä se päättyi Bearsin 5-6 -voittoon. Jaguaarien Matti Petrescu potkaisi taululle 3-0 lukemat, jonka jälkeen Jaguaarit onnistuivat vielä aiheuttamaan Bearsille oman maalin ja siirtyivät 5-0 johtoon. Bearsin Corey Hamilton onnistui kuitenkin tekemään porilaisille yhden touchdownin, joka riitti tiukan ottelun voittamiseen.

TAISTELUPAREJA

Dominic Olney vs. Timi Tuominen

Tuominen pelaa puolustuksessa ulompana tukimiehenä, jolla suuri vastuu pitää pelinrakentaja Olneyn omat juoksut kurissa. Pelaajat kohtaavat todennäköisesti myös toisella puolen palloa. Takamiehenä Olneyn tehtävä on pitää sisempää laitahyökkääjää pelaava Tuominen poissa palloilta.

Finn Kearns vs. Kristian Luukkonen

Irlantilaislaitahyökkääjän meno oli liikaa Bouncersille ja Wolverines Bluelle. Steelersin miehistössäkin pelaava Jaguaarien Kristian Luukkonen on ollut joukkueen paras kulmapuolustaja. Olisi merkillistä, jos nämä miehet eivät taistelisi lauantaina Urheilupuiston ilmatilan herruudesta.

 

Mikko Behm vs. Akseli Syrjänen

Mikko Behm on nuorten maajoukkuekalustoon kuulunut sekä Yhdysvallat kohdanneeseen nuorten Team Nordiciin valittu atleettinen kulmapuolustaja. Pelaako Jaguaarien ykköslaituri Akseli Syrjästä vastaan?

Joni Kotro vs. Joonas Mäkinen 

Mr. Finland -tittelistäkin taistellut Pori Bearsin tukimies Joni Kotro haluaa pysäyttää runningback Joonas Mäkisen juoksut. Myös puolustuksessa pelaava Mäkinen taistelee Kotron kanssa myös ottelun taklaustilaston kärkipaikasta.

 

 

Teemu Niemelä vs. Jesse Ringborg

Pori Bearsin ikoni Teemu Niemelä ei pääse hyökkäyksen linjassa helpolla. Puolustuksen linjan Jesse Ringborg parhattiin Lionsia vastaan Jaguaarien parhaana puolustajana.

Joona Teittinen vs. Henry Lehtonen

Kahden korkeusrajoitteisen (korretki ilmaus lyhyelle) linjamiehen taisto. Bearsin Jaguaarikasvatti Teittinen saa vastaansa nopean ja vahvan Lehtosen. Kaikin puolin tasainen kamppailuasetelma, kunhan mittarina ei käytetä jäljellä olevien hampaiden määrää.

 

 

 

-->