Jaguaarit kaatoi Bouncersin Mikkelissä!

  • admin
  • 26.7.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Jaguaarit kaatoi Bouncersin Mikkelissä!

    vs. 

Mikkeli Bouncers – Jyväskylän Jaguaarit

Lauantaina 28.7. klo 13:00
Urpolan tekonurmi, Mikkeli

 

RAPORTTI

JAGUAARIEN HEITTOPUOLUSTUS KOHDILLAAN!

Ennakossa Jaguaarien puolustuksen takakentän toivottiin karsivan viime Bouncers-kohtaamisen isot virheet. Tämän jyväskyläläispuolustus todella tekikin. Ottelu alkoi Bouncersin hyökkäyksellä, mutta Jaguaarien Josh Hand nappasi Henri Heiskasen syötönkatkon kiinni ja palautti pallon aina mikkeliläisten maaliin asti. Akseli Syrjänen potkaisi tämän jälkeen lisäpisteen haarukkaan ja Jaguaarit johtivat ottelua 0-7.

Myös Bouncersin toinen hyökkäysvuoro päättyi Jaguaarien Timi Tuomisen nappaamaan syötönkatkoon.

Tämän jälkeen Jyväskylän hyökkäys eteni jaardin päähän Bouncersin maalista. Kolme ensimmäistä yritystä ei kuitenkaan tuonut maalia, joten Jaguaarit yrittivät kolmea lisäpistettä potkumaalilla. Ensimmäinen yritys epäonnistui, mutta tuomarin ennenaikaisen vihellyksen vuoksi yritys uusititin. Tällä kertaa Syrjäsen potku onnistui ja kasvatti Jaguaarien johdon 0-10 tilanteeseen. Puolustusten pelatessa hyvää peliä, nämä jäivät myös taukolukemiksi.

Puolustus piti myös toisella puoliskolla

Toinen puoliaika käynnistyi Jaguaarien hyökkäysvuorolla, mutta molempien joukkueiden puolustukset jatkoivat hyvää peliä ja onnistuivat pitämään hyökkäykset nollilla.  Bouncersin hyökkäys sortui myös rähmäyksiin, joka helpotti keskisuomalaisten urakkaa puolustuksessa.

Päätösneljänneksellä Jaguaarien Teemu Hautakangas tavoitti vielä heitollaan Syrjäsen, jonka koppi ja sen jälkeinen lisäpistepotku veivät Jaguaarit 0-17 johtoon.

Ottelun päätöshetkillä Bouncers yritti vielä kiriä pitkillä heitoilla, mutta Jaguaarien takakenttä oli kärppänä paikalla ja teki tärkeitä maahanlyöntejä.

– Puolustuksemme oli selvästi oppinut viime kerran virheistä ja viritetty nyt Bouncersin vahvuuksia vastaan. Henkisestikin olimme viime kohtaamista valmiimpia ja pelasimme joukkueena suurella Jaguaarisydämellä, Jaguaarien takakentän valmentaja Pekka Syrjänen kommentoi.

Takakentän lisäksi Jaguaarileiristä nostettiin onnistujiksi hyökkäyksen linja sekä hyvin juossut ja syötönkatkomaalin tehnyt Hand. Hand missannee kuitenkin Jaguaarien loppukauden ottelut, sillä hän sai työpaikan Ruotsista ja muuttaa Malmöön kuun vaihteessa.

Kotietu ratkeaa kotiottelussa sunnuntaina 5.8. – Mehilänen tarjoaa otteluun ilmaisen sisäänpääsyn

Bouncers-voiton myötä Jaguaareilla on vielä mahdollisuus napata välierän kotietu itselleen. Tämä vaatii voittoa sunnuntain 5.8. kärkiottelusta Pori Bearsia vastaan. Edellinen Bears-kohtaaminen päättyi Porissta karhulauman tiukkaakin tiukempaan 10-7 voittoon. Nyt Jyväskylässä, Jaguaareilla on kotietu puolellaan ja mahtavat mahdollisuudet napata voitto sarjakärjestä itselleen.

Ottelu pelataan Palokassa klo 18.00 alkaen ja Jaguaarien yhteistyökumppani Mehiläinen tajoaa matsiin ilmaisen sisään pääsyn. Nyt on siis loistava sauma nähdä jenkkifutista ilmaiseksi ja tulla katsomoon kannustamaan Jaguaarit tärkeään voittoon ja pudotuspelien kotietuun – Tervetuloa!

TAISTELU KOTIEDUSTA

TAISTELU KOTIEDUSTA

Jenkkifutiksen kakkosdivisioona, eli rautasarja, on edennyt toiseksi viimeiselle runkosarjaviikolle. Runkosarjan voiton varmistanut Pori Bears kohtaa lauantaina Lohja Lionsin merkityksettömässä ottelussa, mutta Mikkelissä pelattavassa Bouncers – Jaguaarit -ottelussa riittää panosta. Mikäli Jaguaarit voittaa lauantaina Bouncersin sekä päätöskierroksella kotiottelussaan Pori Bearsin, päätyvät Jaguaarit ja Bouncers tasapisteisiin.

Kuva: Lauren Hand

Kilpailusäännöt sanovat tasatilanteesta seuraavaa:

”Jos kahdella joukkueella on yhtä paljon sarjapisteitä, ratkaisee niiden keskinäisen sijoittumisen
sarjassa:

1. Keskinäisten otteluiden sarjapisteet
2. Voittojen vahvuus (joukkueen voittamien vastustajien voittoprosentti)
3. Otteluohjelman vahvuus (kaikkien otteluiden vastustajien voittoprosentti, huom, jos joitain joukkueita vastaan on pelattu useammin huomioidaan nämä niin monta kertaa kuin vastustajaa vastaan on pelattu)
4. Vierasvoittojen lukumäärä sarjassa”

Kyllä Pekka, luit oikein, kotiedun varastamiseen Jaguaareille riittää voitot Bouncersista ja Bearsista. Kuva: Hilarious Hobbit

Mitä tämä sitten tarkoittaa?

Kohdassa 1 sarjapisteet Jaguaarien ja Bouncersin välillä menisivät vielä tasan, joten sen perusteella keskinäinen järjestys ja kotietu eivät ratkea.

Kohdan 2 perusteella Jaguaarit sijoittuisi Bears-voitollaan Mikkelin yläpuolelle sarjataulukossa, sillä Bouncers hävisi omat matsinsa porilaisia vastaan.

Kilpailusääntöjen mukaan Jaguaareille siis riittää  kotiedun varastamiseen voitot kahdesta jäljellä olevasta ottelusta, riippumatta siitä tuleeko voitto Bouncersista kahdenkymmenen vai yhden pisteen erolla.

Tämä sääntötarkistusuutinen otetaan Jaguaareissa varmasti ilolla vastaan, sillä vielä jokunen kesä sitten kilpailusäännöissä joukkueiden keskinäisten otteluiden piste-erolla (ei sarjapiste-erolla) oli suurempi merkitys. Jaguaarien ja Bouncersin edellisessä kohtaamisessa Mikkeli voitti ottelun 19 pisteen erolla, mutta nykyisten kilpailusääntöjen mukaan tällä ei siis ole merkitystä ja tulevan lauantain ottelu lähtee liikkeelle aidosti 0-0 -lukemista.

Taistelu playoff-kotiedusta alkaa Mikkelissä lauantaina klo 13.00.

ENNAKKO

Bouncersin isot pelit pois

Joonas Mäkinen juoksi Lohjalla miten tahtoi. Kuva: Hilarious Hobbit

Jaguaarien ja Bouncersin viime kohtaamisessa Jaguaarit saivat Bouncersin juoksun pysähtymään, mutta pelinrakentaja Henri Heiskasen pitkät heitot polttivat Jaguaarien takakentän liian usein, aika selvilläkin heittodowneilla. Näitä isoja pelejä Jaguaarien puolustuksella ei ole varaa tällä kertaa antaa. Mikäli pitkät heitot saadaan karsittua turvallisemmalla heittopuolustamisella, saattaa Bouncers löytää itsensä yllättävän haastavasta tilanteesta.

Ojansivu palaa Jaguaarien avuksi

Hyökkäyksen puolella Jaguaareilla oli Mikkeliä vastaan ongelmia, varsinkin kun ykköskeskushyökkääjä Joonas Mäkinen teloi ottelussa nilkkaansa. Bouncersin takakenttä tarjosi myös mahdollisuuksia heittohyökkäykseen, mutta ne jäivät liian usein hyödyntämättä pudotettujen pallojen ja huonojen heittovalintojen vuoksi.

Lauantaina hyökkäyksellä pitäisi olla hyvät edellytykset parantaa viime kertaisesta. Keskushyökkääjät Mäkinen ja Eetu Mälkiä ovat nyt pelikunnossa ja heidän edessään puskee George Cobanoglu, Tatu Tuominen, Joonas Rautiainen, Jussi Liimatainen sekä Vaahteraliigajoukkue Kuopio Steelersin kanssa Suomen ykköskentillä valtaosan kaudesta ”pelituntumaa ylläpitänyt” Niilo Ojansivu. Heidän blokkien voimalla juoksupelin pitäisi avautua ja tehdä myös pelinrakentaja Teemu Hautakankaan työstä helpompaa.

Jaguar wants to be underdog?

Jotta Jyväskylälle ei vahingossa lipsahda ennakkosuosikin viittaa, muistutetaan, että Bouncers voitti edellisen kohtaamisen ja että moni Jaguaari joutuu pelaamaan ottelussa kahteen suuntaan. Tämä altavastaajan asema on sopinut joukkueelle viime otteluissa, sillä kahdessa viime vierasottelussa Jaguaarit taisteli vierasvoiton kuudentoista pelaajan rosterilla.


Kuva: The Hilarious Hobbit

Pelkkä voitto Bouncersista ei kuitenkaan riitä Jaguaareille kotiedun saamiseksi. Jyväskyläläisten tarvitsee myös voittaa Pori Bears sunnuntaina 5.8. Palokassa pelattavassa ottelussa. Tuohon otteluun Jaguaarien kumppani Mehiläinen tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn koko yleisölle!

 

 

-->