Jaguaarit ja Kuopio Steelers yhteistyöhön

  • admin
  • 21.11.2017
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Jaguaarit ja Kuopio Steelers yhteistyöhön

Keskisuomalaiset farmisopimukseen savolaisten kanssa.

Vaahteraliigaan noussut Kuopio Steelers sekä kaudella 2018 kakkosdivisioonassa pelaava Jyväskylän Jaguaarit ovat solmineet ensi kautta koskevan farmisopimuksen. Sopimus mahdollistaa pelaajien liikkumisen joukkueiden välillä siirtorajaan asti ilman joukkueiden välisten pelaajasiirtojen normaaleja rajoitteita. Nuoret pelaajat voivat siirtyä seurojen välillä vielä tämän jälkeenkin.

– Viime kauden jälkeen totesimme, ettei tämän hetkinen materiaalimme riitä taisteluun ykkösdivisioonan voitosta. Suurin osa pelaajista pystyy kehittymään kakkosdivisioonassa, mutta halusimme tarjota myös kovimmille urheilijoille mahdollisuuden mennä eteen päin. Nyt Jaguaarit voi tarjota suuren roolin kakkosdivisioonassa sekä mahdollisuuden peliajasta taisteluun Vaahteraliigassa, Jaguaarien puheenjohtaja Mikko Punkari kertoo.

– Yhteistyössä on aina voimaa ja kun Jaguaarit olivat heti kauden päätyttyä aktiivisia farmisopimuksen suhteen, niin päätös oli meille helppo tehdä. Meillä on varmasti pelaajia, joille Vaahteraliiga on ensi kesänä vielä liian kova sarja, ainakaan isommassa roolissa. Kakkosdivarissa on hyvä hankkia kokemusta ja tuntumaa. Pidemmällä aikavälillä tavoitteena varmasti myös meillä on se, että Jaguaarit pelaisi mahdollisimman korkealla sarjatasolla ja saataisiin nostettua jenkkifutista ylöspäin alueellisesti, sanoo Steelersin päävalmentaja Pekka Utriainen.

Pelaajaliikenteen maksimointia ottelupäivät valikoimalla

Vaahteraliigassa pelataan kesällä paljon myös arkiviikolla. Kakkosdivisioonan ottelut pelataan puolestaan aina viikonloppuisin.

– Jaguaarit hakee vuoronsa kotiotteluilleen, kun Steelersin pelipäivät ovat selvillä. Pyrimme näin välttämään päällekäisiä otteluita ja maksimoimaan pelaajien mahdollisuudet pelata molemmissa joukkueissa, Punkari kertoo.

– Toivottavasti saadaan ottelupäivien avulla todellakin paljon irti tästä. Ainakin alustavat aikataulut ja pienet muutokset koskien farmisääntöjen sisältöä vaikuttavat siltä, että pelaajat todellakin pääsisivät halutessaan pelaamaan kummassa joukkueessa vaan, Utriainen sanoo.

  • Kuva Jari Turunen
-->