Jaguaarit kauteen kotimaisin voimin

  • admin
  • 17.3.2014
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Jaguaarit kauteen kotimaisin voimin

Jyväskylän Jaguaarit lähtee tulevaan ykkösdivisioonakauteen ilman amerikkalaisvahvistuksia.

– Henri Winterin pelaamisen varmistuttua meillä ei ollut pakottavaa tarvetta hankkia ulkomaalaista pelinrakentajaa. Kakkosmieskin on katsottuna, eli ei hätää tämänkään pelipaikan suhteen, päävalmentaja Mikko Lyyra valoittaa.

– Emme halua myöskään ottaa seuran talouden kanssa turhia riskejä. Emme voi olla varmoja, kuinka radikaalisti maltillinen sarjatason, pelaajien määrän ja näin myös tehtävien talkootyötuntien määrän kevennys vaikuttaa tuloihimme.  Ykkösdivisioonassa on mahdollista menestyä kotimaisella joukkueella, kertoo seuran puheenjohtaja Toni Bärlund.

Lyyra on Bärlundin kanssa samoilla linjoilla.

– En koe, että meillä olisi minkäänlaista jenkkien puutetta. Uskon, että takakenttämme pärjää vastustajien heittohyökkäyksiä vastaan hyvin. Heiltä on lupa odottaa kovaa kautta. Arvostan muutenkin enemmän kotimaisuutta suomalaisessa jenkkifutiksessa, varsinkin divarissa. On hienompaa katsoa joukkueen voittavan yhdessä, kuin kahden jenkin pallottelun ansiosta.

Lyyra odottaa jo ulkokauden alkua

– Aivan kohtapuoliin siirrytään ulkoilmaan ja päästään todella maistamaan lajin antia. Se on tärkeää, sillä emme saaneet vielä minicampeilla joukkueesta kaikkea irti. Paljon on siis vielä hommaa edessä, kun ahtaista sisätiloista päästään ihmettelemään oikean kentän kokoa.

Muihin harjoituksiin ja uusien tulokkaiden ilmeeseen Lyyra on sen sijaan ollut tyytyväinen.

– Muiden harjoitusten ilme on parantunut jatkuvasti. Kehitystä on tapahtunut todella paljon ja erityisesti tulokkaat ovat tulleet hienosti esiin myös pelillisillä osa-alueilla. Asenne heillä on ollutkin jo alusta asti esimerkillisellä tasolla.

Joukkueen pelaajistoon Lyyra odottaa vielä muutamia viime kauden tai kausien Jaguaareja.

– Tämän suhteen odotukset ovat korkealla. Oranssia valoa vilkuttaa vielä muutaman osalta, mutta eiköhän tuo muuteta vihreäksi parin viikon sisällä.  Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, tulee kaikille pelipaikoille hyvin väkeä ja tulemme olemaan melko tasainen joukkue eri pelipaikkojen suhteen.

-->