ECG vei huikean thrillerin 35-34

  • admin
  • 7.6.2017
  • Kommentit pois päältä artikkelissa ECG vei huikean thrillerin 35-34

Jaguaarit matkasi sunnuntaina 11.6. Helsinkiin East City Giantsin vieraaksi. Huikea ottelu päättyi ECG:n yhden pisteen voittoon.

 

 VS. 

Helsinki East City Giants . Jyväskylän Jaguaarit
Sunnuntaina 11.6. klo 16:00
Helsinki, Käpylän Velodromi

 

RAPORTTI

ECG kiri Jaguaarien ohi ja voitti pisteellä

Jaguaarit saivat kauden ensimmäiseen vierasotteluunsa hyvän alun. Jerell Jones juoksi kaksi touchdownia ja Isaak Marshall yhden ja jyväskyläläiset johtivat ottelua jo 7-21. Välissä Jaguaarikasvatti Ottopekka Leskinen oli käynyt polttamassa keskisuomalaisten takakentän 75 jaardin touchdownilla. Ensimmäisen puoliajan lopulla ECG-pelinrakentaja Jabari Harris alkoi löytää lisää heikkouksia Jaguaaripuolustuksesta. Giants kavensi ottelun ennen puoliaikaa lukemiin 14 – 21 Aleksi Hakosen kiinniotolla.

Jaguaarien takakentällä riittää parannettavaa seuraavaan otteluun. Kuva: Jari Turunen

Toisen puoliajan alussa jättiläiset tasoittivat lukemat Harrisin omalla juoksulla. Jaguaarien hyökkäys iski vielä 21-28 johdon, kun James Lightbody teki maalin Jonesin heitosta. Tämän jälkeen molempien hyökkäyksillä oli vaikeuksia. Päätösneljännes käynnistyi Niko Bredbackan tasoitusmaalilla. Jyväskylä meni johtoon ottelussa vielä kerran Jonesin 12 jaardin juoksulla. Lisäpistepotku kuitenkin epäonnistui ja Jaguaarien johdoksi jäi 28-34. Giantsin seuraava hyökkäysvuoro päättyi Mike Velezin nappaamaan syötönkatkoon ja tilanne alkoi näyttää Jaguaarien kannalta hyvältä. Keskisuomalaisten hyökkäys ei kuitenkaan onnistunut saamaan uusia yrityksiä kokoon. Näin ECG pääsi kentälle vielä kertaalleen. Harris palautti ensin lentopotkua puoleen kenttään. Pakotti sen jälkeen Jaguaarien takakentän virheeseen ja juoksi vielä hyökkäysvuoron päätteeksi jättiläisille touchdownin. Joni Aurala upotti lisäpistepotkun ja East City Giants voitti näin huikean ottelun lukemin 35-34.

Jerell Jones juoksi 3 ja heitti yhden maalin. Viimeisellä neljänneksellä voitto oli lähellä, mutta Jaguaarit jäi johtoasemassa ilman uusia yrityksiä. Kuva: Jari Turunen

Jerell Jones ja Jabari Harris etenivät molemmat suunilleen yhtä paljon juosten. Heittopelissä Harris oli tänään parempi tai pikemminkin Jaguaarien puolustuksen takakenttä oli Giantsin nelikkoa heikompi, tehden isoja virheitä.

Viikon päästä Jaguaarien ottelut jatkuvat Steelersiä vastaan Kuopiossa. Tuohon otteluun virheet on saatava korjattua.

TILASTOT

ENNAKKO

Jabarin jättiläiset

Jabari Harris on ECG:lle yhtä tärkeä kuin Jerell Jones Jaguaareille. Kuva: SAJL

Muunmuassa Helsinki 69ersin Vaahteraliigan välieriin johtanut sekä Puolan ja Suomen mestaruutta juhlinut amerikkalainen pelaajavalmentaja Jabari Harris on asunut Helsingissä koko talven ja pystynyt valmistamaan joukkonsa ykkösdivisioonakauteen huolella. Ilman tätä mahdollisuutta kakkosdivisioonassa viime kaudella pelannut ECG tuskin olisi sarjapaikkaa ykkösdivisioonasta hakenutkaan. Vaikka tyyleissä on eroja, voi Harrisia verrata Jaguaarien Jerell Jonesiin. Molemmat ovat pelinrakentajia, jotka ovat kelpo heittäjiä, mutta pystyvät myös itse juoksemaan hyvin, kun tarvis on.

ECG:n hyökkäyslinjan iskukyky on ottelun ja koko ECG:n kauden suhteen mielenkiintoinen arvoitus. Mikäli linjapeli toimii, on Giants-hyökkäyksellä mahdollisuudet pelata tällä kaudella hyvää futista. Keskushyökkääjäosastolta ei ennakkoon ajatellen löydy huikeaa tähtiloistoa, mutta Harris tuo itse juoksu-uhkan hyökkäykseen. Laitahyökkääjäkaartista löytyy osaamista mm. Jaguaarikasvatti Ottopekka Leskisen sekä kaksimetristen Toni Öhmanin ja Tyrwone Stillin muodossa.

Jaguaarien takakenttä ei pelannut Kouvola Indiansia vastaan vielä kovinkaan kaksisesti, joten kovempaa laiturikaartia vastaan pelin täytyy parantua. Jyväskylän kokoonpanoon liittyvä Jordi Brugnani onkin varmasti hyvä lisä Jaguaarien heittopuolustukseen. Suuressa roolissa ottelussa ovat varmasti myös Jaguaarien tukimiehet ja uloimmat puolustuksen linjamiehet, joiden täytyy pystyä estämään Harrisin omat juoksut.

JJn Jaguaarit

Kuvan lähde: https://www.facebook.com/pg/thehilarioushobbit/

Jaguaarien hyökkäys pelasi avausottelussaan hienosti. Pelikirjaa ei juuri vielä tarvinnut avata, eikä Jerell ”JJ” Jonesilla ollut tarvetta juosta itse paljoakaan pallon kanssa. East City Giantsin puolustuksen linjan vahvuus kuuluu ECG:n puolustuksen kannalta ottelun ratkaiseviin asioihin. Itä-Helsingin tukimiesosastolta löytyy kova Joonas Luokkakallio, joka pystyy aiheuttamaan Jaguaareille harmia, jos puolustuksen linja pystyy hänen edessään hoitamaan oman leiviskänsä Jaguaarien hyökkäyksen linjaa vastaan. Jaguaarien U19-joukkue pelaa edeltävänä päivänä, joten Niilo Ojansivun ja Konsta Matikaisen pelaaminen ottelussa on epävarmaa. Sen sijaan brittilinjamies Nick Anderson saapuu Jyväskylään tällä viikolla ja tuo kaivattua leveyttä hyökkäyslinjaan.

Muita tukimiehiä sekä ECG:n takakenttää Jaguaarit pystyy varmasti haastamaan Jonesin ja laitahyökkääjäkaartin johdolla, mikäli taistelua linjapelin herruudesta ei hävitä. Keskisuomalaisittain mielenkiintoisin Giantsin puolustaja on Jaguaarien entinen laituri Tommi Tyrväinen, joka vaihtoi Helsinkiin muutettuaan pelipaikkaa aloituslinjan toiselle puolelle.

Mielenkiintoinen mauste sunnuntain sopassa on Jaguaarien päävalmentaja Mikko Sammal, joka Kontulan konnana on East City Giantsin kasvatteja. Sammal ja ECG:n taustajoukot eivät varmasti kumpikaan halua hävitä ottelua ja antaa toisilleen mahdollisuutta seuraavaan kohtaamiseen asti jatkuvaan naljailuun. Tappio niskassa Velodromilta poistuva osapuoli saa takuuvarmasti haavoihinsa suolaa ja kääntyviä veitsiä.

Ottelu alkaa Helsingissä Käpylän Velodromilla sunnuntaina 11.6. klo 16.00.

 

-->