Jaguaarit suuntaa kohti Rautamaljaa ja hakee päävalmentajaa

  • admin
  • 14.9.2017
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Jaguaarit suuntaa kohti Rautamaljaa ja hakee päävalmentajaa

Avoin haku on auki 27.9.2017 asti.

Kohti Rautamaljaa

Jaguaarien edustusjoukkue hakee ensi kaudelle paikkaa Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton 2.divisioonasta.

– Vaikka suurin osa nykyjoukkueesta jatkaa pelaamista, on tilanne rungon suhteen hyvin samanlainen kuin viime syksynä. Jatkaminen 1.divisioonassa edellyttäisi jälleen usean EU-pelaajien tuomista rosterin täytteeksi. Johtokunta ja pelaajisto olivat nyt yhtä mieltä siitä, että tähän paljon järjestelyjä ja aikaa vaativaan urakkaan ei haluta ensi kaudella lähteä, Jaguaarien tiedottaja Mikko Punkari kertoo.

Kakkosdivisioonassa amerikkalaispelaajat ovat kiellettyjä, mutta suomalaisten pelaajien taso on lähellä ykkösdivisioonaa. Esimerkiksi tämän vuoden ykkösdivisioonassa pelannut Helsinki East City Giants oli viime vuoden kakkosdivisioonassa vasta viides. Edellä olivat tämän kesän kakkosdivisioonassa pelanneet Pori Bears, Mikkeli Bouncers, Nokia Ghosthunters sekä Hanko Sun City. Viimeisimmät Rautamalja-voittajat ovat:  Kotka Eagles, Mikkeli Bouncers, Kuopio Steelers, Hämeenlinna Huskies ja Wasa Royals. Näistä kolme viimeksi mainittua pelaa melkoisella varmuudella ensi vuoden Vaahteraliigassa.

Kuopio Steelers, Hämeenlinna Huskies ja Wasa Royals lukeutuvat viime vuosien Rautamalja-voittajiin. Kuvan lähde: Gridiron.fi

– Sarja on kovatasoinen, eikä harjoittelusta ole varaa tinkiä. Päin vastoin. Harjoittelukulttuuria on vietävä enemmän urheilullisempaan suuntaan. Tämän johdosta olemme jo kiinnittäneet Ville Rajalaisen vastaamaan offseasonimme fysiikka- ja oheisharjoittelusta.  Myöskään ottelutapahtumien järjestelyissä ym. toiminnan volyymissa emme aio himmailla. Sisäisen kyselymme perusteella taustajoukot ovat laajemmat kuin parina aikaisempana vuonna, Punkari kertoo.

Jaguaarit hakee valmentajia

Ville Rajalainen vastaa Jaguaarien offseasonin fysiikka- ja oheisharjoittelusta

Kahtena edellisenä kautena Jaguaareja luotsannut Mikko Sammal ei jatka Jaguaarien päävalmentajana. Seura hakeekin päävalmentajaa sekä muita valmentajia avoimella haulla. Hakuaikaa on 27.9. klo 23.59 asti. Mahdolliset haastattelut järjestetään 28.9. ja 29.9.

– Pelkästään sisäisellä haulla ja puhelimen pirauttelulla voisi hyvinkin jäädä kortteja katsomatta. Mielenkiintoista nähdä, herättääkö pesti kiinnostusta nykytoimijoiden ulkopuolella. Ajankohta rekryyn on otollinen, sillä ensi toimivuoden budjettikin käsitellään vuosikokouksessa vasta 1.10.2017. Kandidaattien toiveisiin on näin vielä mahdollisuus reagoida, Punkari kertoo.

-Rajalaisen lisäksi aika monta miestä on kertonut olevansa käytettävissä pelipaikkavalmennukseen, mutta haluamme antaa staffin suhteen valinnanvapautta myös tulevalle päävalmentajalle. Muita nimiä ei tämän vuoksi ole vielä lähdetty kiinnittämään, Punkari kertoo.

Valmennustehtäviin voi hakea / ilmoittaa kiinnostuksestaan alla olevalla lomakkeella.

-->