JAGUAARIT VS. WOLVERINES SU 2.7.

  • admin
  • 28.6.2017
  • Kommentit pois päältä artikkelissa JAGUAARIT VS. WOLVERINES SU 2.7.

Jaguaarit kohtaa sunnuntaina 2.7. Viitaniemessä klo 17:00 Helsinki Wolverinesin!

OTTELUISÄNTÄNÄ CAFE SPOTLIGHT

  vs. 

Jyväskylän Jaguaarit – Helsinki Wolverines
Sunnuntaina 2.7. klo 17:00
Viitaniemen liikuntapuisto

 

RAPORTTI

Jaguaarien takakenttä helppo tikkataulu Janne Lehtiselle

Jaguaarit aloitti ottelun hyökkäävänä joukkueena. Onnistumisia ei ensimmäisellä vuorolla tullut ja Wolverines sai vieläpä blokattua Akseli Syrjäsen lentopotkun. Näin Ahmat pääsivät aloittamaan oman vuoronsa 12 jaardin päästä Jaguaarien maalista. Paria downia myöhemmin Janne Lehtinen toimitti pelivälieen Markus Siiskoselle, joka karkasi miesvartioinnista helposti avauspisteidentekoon.

Hetkeä myöhemmin Jaguaareilla oli hyvä paikka tasoittaa ottelu, kun Jack Rice eteni Jerell Jonesin heiton jälkeen lähes helsinkiläisten maalialueelle asti. Tasoituksen sijaan Jaguaareilta nähtiin kuitenkin pieleen mennyt aloitussyöttö, jonka vieraat peittivät.

Lehtinen, Siiskonen, Andre Dahlman sekä lopuksi Vincet Pervis kirittivät helsinkiläiset seuraavalla vuorolla kentän toiseen päähän asti. Jaguaarien kolmas hyökkäysvuoro päättyi puolestaan 4 ja 1-tilanteeseen, jossa Jones yritti juosta uusia yrityksiä kahlekuninkaan lailla, mutta tuli taklatuksi parikymmentä maalia aloituslinjan takana. Wolverines sai jälleen mahtavat kenttäasemat ja karkasi niistä ponnistaen jo kolmen maalin johtoon Cedric Johnsonin touchdownilla. Tämän jälkeen Jaguaarit kavensivat vihdoin. Pitkä draivi päättyi lopulta Guillem Garcian tekemään touchdowniin ja ottelu kaventui 7-21 -numeroihin.

Odotukset taiston tiukkenemisesta nousivat, mutta karisivat vielä ennen puoliaikaa Jaguaarien Donovan Walker ei pystynyt jatkamaan ottelua jalkavaivansa vuoksi ja Wolverinesin heittohyökkäyksen tasoero Jaguaarien takakenttää vastaan alkoi näyttää irvokkaalta. Wolverines teki ennen puoliaikaa vielä kaksi touchdownia ja tauolle mentiin 7-35 numeroissa.

Jaguaarien riskit eivät tuoneet tulosta toisen puoliajan alussa

Toinen puoliaika alkoi Jaguaarien lyhyellä aloituspotkulla, mutta helsinkiläiset olivat tarkkoina ja poimivat pallon puolesta kenttää. Tämän jälkeen Lehtinen heitti pallon Siiskoselle, joka juoksi sen kanssa aina maaliin asti. Jyväskylä ajautui omalla vuorollaan jälleen neljännelle yritykselle, ja haki riskillä uusia downeja. Riski ei tuonut tulosta ja Wolverines-hyökkäys sai jälleen hyvät kenttäasemat itselleen ja kiitti niistä tällä kertaa Dahlmanin touchdownilla ja ottelu oli ratkennut viimeistään tähän.

Jyväskylä onnistui seuraavalla vuorolla kaventamaan Jerell Jonesin heitoilla ja juoksuilla tilanteeksi 13-48. Seuraavat kaksi maalia teki kuitenkin jälleen sarjakärki Wolverines. Ottelun lopussa nähtiin vielä kaksi touchdownia. Ensin Jones kavensi juoksullaan ottelun lukemiin 19-62 ja lopuksi Niko Kantonen kävi vielä näyttämässä nopeuttaan Jaguaarien takakentälle, viimeistellen taululle loppulukemat 19-69 Janne Lehtisen heitosta.

Summa Summarum

Jotta peli olisi voitu tehdä Ahmoille vaikeaksi, olisi Jaguaarit tarvinnut otteluun hyvän alun. Nyt kävi kuitenkin päin vastoin. Wolverines sai blokattua lentopotkun, jonka jälkeen hyökkäys sössi oman tasoitusmahdollisuutensa alokasmaiseen virheeseen.

Jaguaarien takakentän olisi pitänyt pystyä pelaamaan Wolverinesin laiturikaartia vastaan huomattavasti korkeammalla tasolla, mutta jälki oli saman näköistä kuin Steelersiä vastaan. Janne Lehtinen on mahtava kotimainen pelinrakentaja, joka toimitti rissuilleen palloa, kuin tikkaa dartsi-taulun vasempaan alanurkkaan, jossa ei juuri voi epäonnistumisia saada.

Hyökkäyksessä Jaguaarit pelasi paljon suurella riskillä. Joukkue yritti päästä mukaan voittotaisteluun pelatuilla neljänsillä yrityksillä ja lyhyellä aloituspotkulla, mutta Wolverines katkoi Jyväskylältä myös nuo oljenkorret. Konservatiivisemmalla pelillä Jaguaarit olisi päästänyt varmasti vähemmän pisteitä, mutta samalla luopunut pienestäkin mahdollisuudesta ryömiä takaisin ottelun voittotaistoon mukaan.

Jaguaarien osalta sarjassa on ensi viikolla tauko, jonka jälkeen Jyväskylä matkaa Kouvolaan sarjajumbo Indiansin vieraaksi lauantaina 15.7.  Keskisuomalaiset ovat kohdanneet nyt kertaalleen kaikki vastustajat. Wolverines ja Steelers ovat antaneet kissapedoille turkkiin runtua oikein kunnolla. Indiansin Jaguaarit puolestaan voittivat selvästi ja East City Giantsia vastaan joukkue kärsi kirvelevän yhden pisteen tappion. Ensimmäisten kohtaamisten perusteella realistista Jaguaarien on realistista kaataa Indians ja ECG. Steelersin ja Wolverinesin voittaakseen Keskisuomalaisten pitää kuitenkin parantaa peliään vielä monen, monen askeleen verran – Niin monen, että takakenttä on laitahyökkääjien iholla ja pystyy katkomaan näiden kiinniotot.

 

TILASTOT

TAPAHTUMA

Jerell Jones kohtaa viime vuoden joukkueensa – Donovan Walker esiintyy ensimmäistä kertaa kotiyleisölle

Sunnuntaina Viitaniemessä nähdään erittäin mielenkiintoinen asetelma, kun Jaguaarien pelinrakentaja Jerell ”JJ” Jones saa vastaansa viime kauden joukkueensa Helsinki Wolverinesin.

Ottelun lisäksi tapahtumassa nähdään Jaguars Spirit Athletsin Cheerleading näytös. Selostuksesta vastaa legendaarinen Jussi Julin, jota kuullaan todennäköisesti vain ja ainoastaan tässä kotiottelussa. Musiikista vastaa DJ SamBolo. Jaguaarien juostessa kentälle pauhaa Jyväsmedian savukone sekä Happeen-matseista tuttu skydancer a.k.a. TuubiDuubi, joka heittää oman shownsa myös aina Jaguaarien tehdessä touchdownin.

William Lahti löytyy sunnuntaina Jaguaarien kokoonpanosta. Kuva: Hilarious Hobbit

Pallo potkaistaan ilmaan su 2.7. klo 17:00 – Tule katsomaan, kumpi pedoista saa saaliikseen voiton ottelusta!

Jaguars Spirit Athletes esiintyy ottelun puoliajalla

ENNAKKO

JAGUAARIEN PUOLUSTUS JOUTUU KOVILLE

Jaguaarien edellisessä ottelussa Kuopio Steelers sekoitti Jaguaarien puolustuksen nopeatempoisella ”No huddle”-hyökkäyksellä, jossa hyökkäys ei kokoonnu yritysten välissä lainkaan aloituskokoukseen. Sunnuntain vastustaja Helsinki Wolverines pystyy hyökkäyksessään samaan pelitapaan. Jaguaarien mahdollisuuksien kannalta avainasemassa on puolustuksen pelin parantuminen tuota Janne Lehtisen pyörittämää nopeatempoista, lyhyttä heittopeliä viljelevää Ahma-hyökkäystä vastaan.

Wolverinesin hyökkäyksen riveistä löytyvät mm. takavuosien Vaahteraliigatähdet Cedric Johnson ja Vincent Pervis, mutta vielä heitä suuremmassa roolissa ovat olleet Marcus Siiskonen, Markus Haapasaari sekä Vantaa TAFT:sta ahmoihin siirtynyt keskushyökkääjä Andre Dahlman. Mikäli Jaguaarien Donovan Walker, Jordi Brugnani ja kumppanit pystyvät pitämään helsinkiläisten hyökkäysvuorot lyhyinä varsinkin ottelun alussa, hankaloittaa se paljon Lehtisen rytmin löytymistä.

JAGUAARIEN HYÖKKÄYS TARVITSEE LISÄÄ RYMINÄÄ RED-ZONELLE

Jaguaarien hyökkäys tehtaili kahdessa ensimmäisessä ottelussa komeat 69 pistettä, mutta Steelersiä vastaan sen eteen nousi seinä. Tuolloinkin Jerell Jones pystyi luomaan Jaguaareille pitkiä hyökkäysvuoroja, mutta n. 20 jaardin päässä vastustajan maalista temput loppuivat kesken. JJ:n hyökkäyksen pitää siis parantaa viime otteluun nähden peliään red-zonella. Isaak Marshallin paluu keskushyökkääjistöön tuo lisää mahdollisuuksia juoksupeliin ja William Lahden paikallaolo laitahyökkääjistössä antaa Jonesille yhden hyvän lisämaalin heittopeliin.

Jerell Jones pelaa sunnuntaina viime kauden joukkuettaan vastaan. JJn johtama Jaguaarihyökkäys tarvitsee lisää ryminää red-zonelle. Kuva: FSC Media / Riku Flink

LIPUT

Voit ostaa lipun ennakkoon Jaguaarien Cafe SpotLightista (Gummerruksenkatu 5), Jaguaarien verkkokaupasta (klikkaa linkkiä alla) tai suoraan tämän sivun oikeassa reunassa näkyvästä Osta lippuja-painikkeesta.

Normaalilippu:
Portilta 10e / Ennakkoon 6e

Opiskelijat / koululaiset / varusmiehet / eläkeläiset:
Portilta 5e / Ennakkoon 3e

Alle 7-vuotiaat lapset ilmaiseksi

Perhelippu (Kaksi aikuista ja lapset):
Portilta 20e / Ennakkoon 15e

ISÄNTÄ

Otteluisäntänä Cafe Spotlight

Jaguaarien oma nuorisokahvila Cafe SpotLight sijaitsee aivan Jyväskylän keskustassa, Kirkkopuiston laidalla osoitteessa Gummerruksenkatu 5.

Tällä viikolla kahvila on avoinna ma – la klo 10 – 18. Tekemistä ja tapahtumia järjestetään loppukesän ajan lähes joka päivä!

Tervetuloa viettämään aikaa kahville, limulle tai herkuttelemaan!

HUOM! SpotLightista voit ostaa myös ennakkoliput Jaguaarien kotiotteluun!

 

 

-->