Jaguaareille voitto kaudenavauksessa

  • admin
  • 27.5.2016
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Jaguaareille voitto kaudenavauksessa

Jaguaarit avaa sunnuntaina kautensa Kouvola Indiansin vieraana.

 indiansLogoVS. jaguaarit_paa_10cm_300dpi

Kouvola Indians vs. Jyväskylän Jaguaarit
Sunnuntaina 29.5.2016 Kuusankoskella

Juhlavuoden startti!

Video

Avausottelun komeimmat downit videolla

 

Raportti

Jaguaarit aloitti juhlakauden voitolla

Jaguaarit avasi kesänsä voitolla Kouvola Indiansista. Kesän ensimmäisen touchdownin alusti Juha Rapolalle suuntautunut pitkä Craig Maynardin heitto. Muutama peli myöhemmin Jonathan Pan Gago sai kunnian viimeistellä Jaguaarien ensimmäisen touchdownin lyhyellä juoksulla.

Maynard heitti Indiansia vastaan kaksi touchdownia.
Craig Maynard heitti Indiansia vastaan kaksi touchdownia Juha Rapolalle. Kuva: Harri Koivunen

Tämän jälkeen Kouvola onnistui erikoisjoukkuepeleissään huomattavasti Jyväskylää paremmin. Näin Indians pääsi liikkeelle hyvistä kenttäasemista ja onnistui tasoittamaan ottelun 6-6 -lukemiin Charles Wortin touchdownilla.

Ensimmäisellä puoliajalla Jaguaarit onnistui kuitenkin maalinteossa vielä kahdesti. Ensin Juha Rapola karkasi maalintekoon Maynardin pitkästä heitosta ja sitten keskushyökkääjänä erinomaisesti pelannut Joni Kähönen juoksi päivän ensimmäisen touchdowninsa.

Jyväskylä sortui ottelussa rangaistuksiin varsin usein ja Indians pääsi ensimmäisellä puoliajalla pariin otteeseen Jaguaarien maalialueen lähelle. Lopulta Jaguaarien puolustus kesti kuitenkin hienosti. Puoliajan isoin stoppi nähtiin, kun Indians tavoitteli neljännellä yrityksellään Wortia maalialueelta. Heitto jäi kuitenkin Wortin sijaan väliin pääseen AJ McCrean hyppysiin. Puoliaikalukemat 6-21 Jyväskylälle.

Indians väsyi toisella puoliajalla

Kapealla kokoonpanolla pelannut Indians jaksoi taistella vielä kolmannella neljänneksellä. Indiansin toinen maali syntyi Wortin uskomattoman yksilösuorituksen jälkeen, jossa hän hyppäsi Jaguaarien puolustajan yli kuin aitajuoksija. Ottelun edetessä Jyväskylä jaksoi kuitenkin paremmin kapealla kokoonpanolla pelannutta Indiansia vastaan. Puolustuksen linjamiehet (Jarno Mäkinen, Juuso Kivimurto, Sampsa Ilmonen) ja tukimiehet (Joonas Mäkinen, Sami Mäkinen, Ville Rajalainen) alkoivat päästä säkittämään Dutch Stephensonia ja keskushyökkääjiä linjan takana aina vain useammin ja useammin. Lisäksi comebackin tehnyt Sami Mäkinen ja ensimmäistä kauttaan miesten tasolla pelaava Mathias Suutari katkaisivat kertaalleen Stephensonin syötön.

kahonen
Joni Kähönen ahkeroi pallonkantajana. Palkinnoksi kolme touchdownia ja kentän kuninkaan tiara.

Hyökkäyksen puolella Jaguaarit väsyttivät Indiansia vahvalla juoksuhyökkäyksellään. Joni Kähönen kantoi palloa komeasti ja viimeisteli toisella puoliajalla vielä kaksi touchdownia. Myös Jaguaarien kakkospelinrakentaja Teemu Hautakangas juoksi yhden touchdownin. Molemmat joukkueet onnistuivat toisella puoliajalla maalinteossa kertaalleen myös heittäen. Jaguaarien puolustus haukkasi lyhyeen kuvioon, jolloin Indians-laituri pääsi vapaasti karkaamaan maalintekoon. Jyväskylän kiinniotto TD:stä vastasi puolestaan Juha Rapola. Numeroiksi aikakirjoihin taputeltiin lopulta 20-49.

– Otimme liikaa rangaistuksia. Seuraavissa otteluissa tarvitsemme lisää kurinalaisuutta ja oikean värisiä pyyhkeitä, Jaguaarien päävalmentaja Mikko Sammal kertoi pelin jälkeen.

Jyväskylä pelaa seuraavan ottelunsa väliviikonlopun jälkeen ennakkosuosikki Wolverinesia vastaan Helsingissä.

– Ensi viikolla olemme huilivuorossa ja harjoittelemme joukkueen vain kahdesi, joten ehdin hyvin kylvää puutarhaani kesäkurpitsan, basilikan ja herneet. Katsotaan, miten paketti saadaan kuntoon ja ajetaanko peliviikolla sisään vielä tillit ja persiliat, Sammal suunniteli.

Tilastot

 

Ennakko

Jaguaareilla viime vuotta kovempi hyökkäys

Jaguaarien hyökkäys teki Craig Maynardin johdolla viime kaudella tuhojaan Kouvolassa pelatussa ottelussa. Laitahyökkääjien loukkaantumisesta huolimatta Jaguaarien hyökkäysorkesteria voidaan pitää viime vuotta vahvempana. Linjaan tulleet Jonathan Ashton, Josef Tobolkiewich ja Terho Hytönen ovat laadukkaita vahvistuksia. Heidän lisäkseen aloittavana sentterinä nähdään kokenut Kalle Lahtinen ja guardina Jeremia Mamedjarov, joka on talven aikana karistanut rookie-kauden pölyt harteiltaan tehokkaasti.

Jonathan Ashton (79) pelaa sunnuntaina viime kauden joukkuettaan vastaan
Jonathan Ashton (79) pelaa sunnuntaina viime kauden joukkuettaan vastaan

Keskushyökkääjä Joni Kähösen debyytti Jaguaareissa tulee olemaan mielenkiintoinen. Oulussa pelatessaan hän suoriutui hyvin, vaikka juokseminen repalaisen linjan takana ei ollut kiitollinen tehtävä.

Kähösen pelatessa runningbackina vapautuu Jaguaarien Juha Rapola laitahyökkääjäosastolle, jossa Jyväskylällä on ollut kauden alla menetyksiä. Rapolan ohella britti Jarrad Gabbidonin rooli nousee korkealle heittopelissä.

Kauden ensimmäisessä ottelussa hyökkäyksen ajoitukset ja pelivarmuus eivät kuitenkaan ole yleensä vielä tapissaan, joka tuo omat mausteensa Indiansin puolustusta vastaan pelaamiseen.

Puolustuksen frontti näyttää hyvältä

Puolustuksessa Jaguaarien frontti on vahvempi kuin vuosikausiin. Linjassa painivien Jonathan Pan Gago, Jarno Mäkisen ja Heikki Pesosen takaa löytyvät tukimiehet Sami Mäkinen, Juuso Kivimurto, Joonas Mäkinen ja Ville Rajalainen. Linjan rotaatioon löytyy myös mukavasti lisävaihtoehtoja, joita päävalmentaja Sammal voi heittää kehiin yrityksestä ja kenttäasetelmista riippuen.

EU-pelaajista ja tukimiehistä on puhuttu paljon. DE Jarno Mäkinen on jäänyt vähemmälle huomiolle, mutta lyö tänä kesänä varmasti läpi.
EU-pelaajista ja tukimiehistä on puhuttu paljon. DE-paikalla pelaava lentävä tykinkuula Jarno Mäkinen on jäänyt vähemmälle huomiolle, mutta ampuu tänä kesänä läpi vastustajien blokeista.
Kristian Luukkonen (kuvassa), Mathias Suutari ja Roland Fontanilla saavat tilaisuuden taistella aloittavan DB:n paikasta
Kristian Luukkonen (kuvassa), Mathias Suutari ja Roland Fontanilla saavat tilaisuuden taistella aloittavan takakentän pelaajan paikasta

Jyväskylän suurin kysymysmerkki lienee takakentän iskukyky, sillä viime vuoden pelaajista ovat lähteneet hartiasuojat Espooseen asti ripustanut Marko Havu, opiskeluiden perässä pois muuttanut Verneri Villanen sekä afääreihinsä keskittyvä Jon-Erik Talvio. Viime kaudesta jatkavien profiilipelaajien AJ McCrean ja Ville Karhisen rinnalle on noustava uusia profiilipelaajia.

Kouvola antaa avauksessa tasoitusta

Kouvolan ykkösvahvistukset Troy Rice ja Charles Wort saapuvat huhujen mukaan Kymenlaaksoon vasta myöhemmin kesäkuussa. Ilman tähtiään pelaavan Kouvolan hyökkäyksen avainpelaajina toiminevatkin keskushyökkääjä Petri Pallari sekä pelinrakentajanakin aikoinaan pelannut laituri Henrik Kauhanen. Kun Intiaanien britti-pelinrakentaja Dutch Stephensonkaan ei ole viime vuotisen kollegansa Martin Czirokin tavoin kovin juoksevaa tyyppiä, pitäisi Jaguaarilaumalta löytyä aseet Intiaanien pysäyttämiseen, mikäli Jaguaarien takakenttä vain pelaa sarjatason mukaista futista, eikä sorru aloittelijamaisiin, suuriin virheisiin.

Puolustuksen puolella Indians lienee lähempänä viime kauden tasoaan, mutta Wortin puuttuminen näkynee silläkin puolella palloa. Kauden avausottelussa kaikki on kuitenkin mahdollista.

Alla päävalmentaja Mikko Sammaleen haastattelu ja tunnelmapaloja Indiansin ja Jaguaarien vuoden takaisesta kohtaamisesta.

Ottelu Kuusankoskella alkaa sunnuntaina 29.5. klo 17.00. Stay tuned – Pysy tuunattuna!

Sirkus alkaa taas!

Sirkus alkaa taas!

Kesällä 2015 tavoitteet Spagettimaljasta kokivat kolauksen pelinrakentaja Craig Maynardin polven kanssa. Toisaalta Jaguaarit pääsivät valmistelemaan hyvissä ajoin harjoituskautta. Seura päätti, ettei se jää odottelemaan pelaajamarkkinoilla empiviä suomalaispelaajia, vaan kiinnitti ulkomaalaisvahvistukset hyvissä ajoin. Tämä toi työrauhaa joukkueen valmistautumiseen. Kuuden ulkomaalaispelaajan lisäksi joukkueeseen on liittynyt muualta tulleita nuoria pelaajia, kuten maajoukkuekeskushyökkääjä Joni Kähönen, Roland Fontanilla ja Marko Jäntti.

Suurehkosta tulijoiden määrästä huolimatta joukkueen runko on pysynyt hyvin koossa ja uusien pelaajien sulautuminen Jyväskylään on käynyt yleensä helposti. Ehkä se johtuu siitä, että keskisuomalaisuudessa on paljon samaa kuin amerikkalaisuudessa. Eri taustoista tulevat ihmiset kokevat yhteenkuuluvuutta. Keski-Suomi on identiteettien yhdistäjä.

Amerikkalaisuudessa ja Keskisuomalaisuudessa on paljon samoja piirteitä Kuva: FSC Media - Riku Flink
Amerikkalaisuudessa ja Keskisuomalaisuudessa on paljon samoja piirteitä
Kuva: FSC Media – Riku Flink

Jaguaarit on perhe, joka pitää huolen jäsenistään ja johon kaikki ovat tervetulleita omana itsenään. Keski-Suomen tavoin, se toimii eri puolelta Suomea ja muualta maailmasta tulevien ihmisten kohtauspaikkana, johon kaikki ovat tervetulleita sellaisina kuin ovat. Jaguaarit ymmärtävät, että pienestäkin voi kehittyä suurta.  Halu tehdä töitä yhteisen tavoitteen eteen kumpuaa yhteisöllisyydestä, osallistumisesta ja oma-aloitteisuudesta. Jokainen on valmis tekemään taksvärkkinsä puitteiden luomiseksi. Se on keskisuomalaisuutta, se on amerikkalaisuutta!

Juhlavuoden kynnyksellä ei ole  jääty vain muistelemaan vanhoja. Keskisuomalaisuutta ja Amerikkalaisuutta on myös rohkeus. Rohkeus uudistua, tehdä omia ratkaisuja ja ajatella isosti. Heinäkuussa Jaguaarit valtaavatkin kaupungin ykkösnäyttämön Harjun stadionin, ja palauttavat sinne soikeanmuotoisen pallon ensi kertaa sitten pronssikausien 2007 ja 2008. Kesäkuussa joukkue pelaa kotiavauksensa Viitaniemen liikuntapuistossa, jonka yhteydessä järjestetään seuran historian suurin Sirkus-teemainen lapsiperhetapahtuma.

Akrobaattimainen AJ McCrea nousi yleisön suosikiksi. Kuva: Lassi Heikkilä
Akrobaattimainen AJ McCrea nousi yleisön suosikiksi. Kuva: Lassi Heikkilä

Tätä ennen maailmalta ja Jyväskylän seudulta kerätyt sirkuksen akrobaatit, lentävät tykinkuulat, petoeläimet, cowboyt ja ahman kesyttäjät lähtevät kuitenkin kiertueelle Kouvola Indiansin ja Helsinki Wolverinesin vieraiksi.

Let the games begin!

-->