Kuopio karkasi toisella puoliajalla

  • admin
  • 25.7.2017
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Kuopio karkasi toisella puoliajalla

Jaguaarit kohtasi kauden viimeisessä kotiottelussa ”paikallisväännössä” Kuopio Steelersin. Jyväskylän pelinrakentajana debytoi Cristopher Jeffrey-Griggs. 

 VS. 

 Jyväskylän Jaguaarit vs. Kuopio Steelers
Lauantaina 29.7. klo 17:00
Viitaniemen liikuntapuisto

RAPORTTI

Jaguaarit taisteli, mutta kaatui toisella puoliajalla

Kotiottelu Steelersiä vastaan alkoi Jaguaarien hyökkäyksellä. Cristopher Jeffrey-Griggs löysi heitollaan Eetu Mälkiän, mutta uudet yritykset jäivät saamatta rangaistuksen vuoksi. Ottelu oli muutenkin hyvin rikkonainen lippujen lennellessä molempiin suuntiin. Ensimmäinen pistesuoritus nähtiin, kun Steelersin Justin Bell palautti Jaguaarien lentopotkun maaliin asti. Toisella hyökkäysvuorollaan Jaguaarit eteni 10 jaardin päähän savolaisten maalista. Tulostaulun kuparinen jäi kuitenkin rikkoutumatta, kun Steeleres blokkasi Jaguaarien potkumaaliyrityksen.

Kuopion pelinrakentaja Seth Peters oli joutua säkitetyksi, mutta väisteli jaloillaan mahtavasti taklauksia. Steelersin ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi Niko Roposen kopilla tehtyyn maaliin. Jaguaarit kavensivat kuitenkin tämän jälkeen. Jeffrey-Griggsin heitot ja Isaak Marshallin juoksut liikuttivat Jyväskylää puolen kentän yli, jonka jälkeen Waltteri Kinnunen kavensi ottelun 7-13 lukemiin pitkällä kiinniotolla.

Jaguaarien puolustus pysäytti Steelersin seuraavalla hyökkäysvuorolla. Muutenkin Jaguaarien puolustus pelasi ensimmäisellä puoliajalla varsin hyvää peliä. Savolaiset virkaveljet tekivät kuitenkin saman keskisuomalaisten hyökkäykselle, joten kissapedot eivät saaneet tasoitusta aikaiseksi. Ennen puoliaikaa nähtiin vielä yksi Steelersin touchdown, kun keskushyökkääjä Mikko Aspinen nappasi lyhyen heiton kiinni ja juoksi sen jälkeen 35 jaardin touchdownin. Puoliajalle mentiin näin 7-21 lukemissa.

BELLIN SYÖTÖNKATKO RATKAISI 

Hyvän ensimmäisen puoliskon pelannut Jaguaaripuolustus nukahti heti kolmannen neljänneksen alussa.  Peters löysi pitkällä heitollaan Tino Ndongon, joka vei savolaiset kolmen maalin johtoon. Seuraavalla kerralla Jaguaarien puolustus vielä piti ja Jaguaarien hyökkäys oli lähellä kaventaa ottelun. Jeffrey-Griggsin heitto ponnahti kuitenkin Jyväskylän laitahyökkääjän käsistä Bellin käsiin, joka palautti sen Jaguaarien maalialueele asti huikealla 90 jaardin juoksulla, joka ratkaisi ottelun ja rusautti myös jonkin nikaman pois paikaltaan Jyväskylän puolustuksesta. Seuraavan kerran Steelersin ollessa kentällä Charles Wort karkasi nimittäin maalintekoon 44 jaardin juoksulla.

Päätösneljänneksellä Jaguaarien hyökkäys kävi kentällä kahdesti, joista jälkimmäisellä syntyi Oskari Lappalaisen tekemä 13-42 kavennustouchdown. Steelersin hyökkäys ehti kentälle enää kerran. Petersin laiturin heittämä pallo ponnahti hänen käsistään Akseli Syrjäselle, jonka syötönkatko päätti savolaisten draivin. Loppulukemat kirjattiin täten Steelersille 13-42.

Jaguaarien kausi jatkuu lauantaina 5.8. vierasottelulla Helsinki Wolverinesia vastaan.

 

TAPAHTUMA

KAUDEN VIIMEINEN KOTIOTTELU!

Jaguaarien puolustus on parantanut alkukaudesta peliään ja pystyy haastamaan Kuopio Steelersin kovan hyökkäyksen. Hyökkäyksen puolella Jaguaareissa nähdään uusi vahvistus: pelinrakentaja Cristopher Jeffrey-Griggs! Jaguaarien kauden viimeinen kotiottelu on myös iki-jaguaari Kalle Lahtisen uran viimeinen kotiottelu. Tule tsemppaamaan Jaguaarit voittoon ja antamaan Kallelle mahtavat aploodit!

Ottelun lisäksi tapahtumassa nähdään Jaguars Spirit Athletsin Cheerleading-näytös.  Jaguaarien juostessa kentälle pauhaa Jyväsmedian savukone sekä Happeen-matseista tuttu skydancer a.k.a. TuubiDuubi, joka heittää oman shownsa myös aina Jaguaarien tehdessä touchdownin. Tapahtumassa ostettavissa myös Jaguaarien fanipaitoja sekä maittavia kioskituotteita!

PSsst. Viitaniemessä pelataan jenkkifutista jo klo 12.00, kun Jaguars kohtaa Hyvinkää Falconsin naisten ykkösdivisioonassa.

ENNAKKO

Jaguaarit saa vastaansa sarjan kuumimman hyökkäyksen

Kuopio Steelers näytti kotiottelussaan Helsinki Wolverinesia vastaan, mikä joukkue on sarjassa tämän hetken tulisin. Steelers iski ahmoja vastaan taululle peräti 69 pistettä ja voitti ottelun selvästi. Joukkueen tähti on pelinrakentaja Seth Peters, joka on onnistunut heitoissaan yli 70 prosenttisesti. Nämä heitot ovat tuoneet joukkueelle peräti 26 touchdownia. Savolaisten laitureista kaksi on ollut selkeästi ylitse muiden. Johannes Jauhiainen ja Tino Dnongo ovat napanneet yhteensä 57 kiinniottoa ja tehneet 8 touchdownia mieheen. Jaguaarien pitää siis onnistua sotkemaan Petersin yhteys etenkin tähän kaksikkoon.

Seth Peters on ollut sarjan paras pelinrakentaja. Kuva: Jari Turunen

Jaguaarien heittopuolustus pelasi alkukaudesta heikosti, mutta kahdessa viimeisessä ottelussa palaset ovat loksahtaneet kohdilleen ja oikeat miehet löytyneet oikeille pelipaikoille. Myös tukimiehet ovat nyt paremmin alueillaan. Takakenttä onkin hyvin pitkälti nollannut sekä Indiansin että Giantsin heittohyökkäyksen. Hyvän vireen on jatkuttava sarjan parasta heittohyökkäystä vastaan – ja puolustuksen on oltava valmis nopeammalla temmolla pelaavaan no-huddle -hyökkäykseen.

Jaguaarien hyökkäys saa buustia uudesta pelinrakentajasta

Jaguaarit haluaa säilyttää varmuuden hyökkäyksessään ja saada Jeffrey-Griggsistä lisäbuustia heittopeliinsä

Jaguaarien hyökkäys on ollut kahdessa viime ottelussa monella tapaa kurinalaisempi, kuin Jerell Jonesin alaisuudessa. Jonesin kohdalla hyökkäys perustui pitkälti hänen henkilökohtaisten vahvuuksiensa hyödyntämiseen. Kahdessa viime ottelussa Jyväskylän hyökkäys on edennyt kentällä hitaammin, mutta varmemmin. Ailahtelevuutta on ollut vähemmän.

Cristopher Jeffrey-Griggsin saapuessa Jaguaarit haluaa varmasti pitää kiinni tuosta suoritusvarmuudesta ja lisätä heittouhkaa Jeffrey-Griggsin heitto- ja pelinlukutaidon mahdollistamana. Oskari Lappalainen, Guillem Garcia ja Akseli Syrjänen ovat pystyneet isoihin peleihin myös kakkospelinrakentajien avulla ja pääsevät nyt entistä tarkempien heittojen kohteeksi. Isaak Marshall vapautuu puolestaan hänelle ominaisempaan rooliin pallonkantajana.

Oskari Lappalainen on pelannut hyvän kauden laiturina. Kuva: Hilarious Hobbit

”Paikallistaistelu” Jaguaarien ja Steelersin välillä käynnistyy Viitaniemessä lauantaina 29.7. klo 17.00!

Älä missaa kauden viimeistä kotimatsia ja Kalle Lahtisen uran viimeistä kotipeliä!

 

 

 

LIPUT

Voit ostaa lipun ennakkoon Jaguaarien Cafe SpotLightista (Gummerruksenkatu 5), Jaguaarien verkkokaupasta (klikkaa linkkiä alla) tai suoraan tämän sivun oikeassa reunassa näkyvästä Osta lippuja-painikkeesta.

Normaalilippu:
Portilta 10e / Ennakkoon 6e

Opiskelijat / koululaiset / varusmiehet / eläkeläiset:
Portilta 5e / Ennakkoon 3e

Alle 7-vuotiaat lapset ilmaiseksi

Perhelippu (Kaksi aikuista ja lapset):
Portilta 20e / Ennakkoon 15e

KALLE LAHTISEN VIIMEINEN KOTIOTTELU

IKI-JAGUAARI LAHTISEN VIIMEINEN KOTIMATSI

Kuinka kaikki alkoi?

Kalle Lahtinen vasemmalla, taistelutoveri Sami Mäkisen rinnalla Kuva: FSC Media / Riku Flink

Jaguaarien numero #68 Kalle Lahtinen pelaa lauantaina 29.7. uransa viimeisen kotiottelun. Linjamiehenä hän kuuluu niihin pelaajiin, joiden panos ei ole näkyvin kentällä. Se ei vähennä tehtävän tärkeyttä. Vieläkin tärkeämpi Lahtinen on ollut Jaguaareille seuran luottamustoimissa ja työntekijänä. Pelaamisen hän aloitti talvella 2003.

– Olin aiemmin pelannut Maddeniä ja kuulin Jaguaarien maajoukkuepelaaja Esko Myllymäen silloiselta tyttöystävältä (nykyiseltä vaimolta), että Jyväskylän jenkkifutikseen kaivataan isompia poikia. Vielä kun seuraan oli sopivasti perustettu kehitysjoukkue Pirates vuotta aikaisemmin,  niin oli matalampi kynnys lähteä yrittämään siipiään lajin parissa, Lahtinen kertoo.

– Ensimmäiset harjoitukset olivat silloin Kilpisen koululla. Paikalla oli ainakin Jussi Julin, Lahtinen muistelee.

Onnistumisia, pettymyksiä ja hirveä määrä työtä

Lahtiseen voi peilata Jaguaarien historiaa lähes koko 2000-luvun ajalta. Taipaleelle mahtuu suuria onnistumisia, pahoja pettymyksiä sekä hirveä määrä työtä. Raskaan kauden 2005 jälkeen alkoi myös Lahtisen ”ura” Jaguaarien taustajoukoissa.

– Sen kauden jälkeen jäljellä oli vain muutama halukas pelaaja, jotka halusivat olla edes pelaajina mukana. Vähän pakon sanelemana lähdin johtokuntaan, ja niinkin kevyesti aloitin, kuin olemalla rahastonhoitaja seurassa, jolla oli paljon velkaa. Vuosien varella noista halukkaista ei ole vieläkään jonoa tullut, joten mukana ollaan pysytty, Lahtinen virnistää.

– Paras muisto on vuoden 2006 Spagettimalja-voitto. Vuonna 2005 toiminta oli siis ihan konkurssikypsää ja lehtiä myöten kirjoitettiin juttua, että jenkkifutis kuolee Jyväskylästä. Toiminta saatiin kuitenkin jaloilleen ja  kauden päätteeksi tuli katkaistua silloisen 1-divisioonan hallitsijan GS Demonsin moni vuotinen mestaruusputki.

Spagettimalja 2006

Spagettimaljan voiton jälkeen Jaguaarit palasivat Vaahteraliigaan kaudeksi 2007. Joukkue pelasi välierissä 2007 sekä 2008. Ensimmäisellä kertaa Crocodiles oli vahvempi, toisella kertaa Roosters voitti matsin viime sekunneilla. Molempina vuosina Jaguaarit pokkasivat pronssiset SM-mitalit.

– Pelaajana huonoin muisto on 2008-semifinaali Vaahteraliigassa Roostersia vastaan, joka hävittiin viime sekunneilla vaikka avaimet voittoon oli tarjolla. Sen sulatteluun meni kyllä kauan, kun ei ollut työmäärältään helpoin kausi organisaationkaan kannalta. Tätäkin huonompi muisto on A-nuorten finaali Porvoon Butchersia vastaan. Tämä oli pitkän valmennusurakan pääte junioreissa ja kaiken piti päättyä mestaruuteen, mutta taas finaalin viime minuutilla kaikki kaatui. Silloin tuli oikein itku isolta mieheltä, Lahtinen muistelee, kun häneltä kysytään uralle mahtuneita pettymyksiä.

Miksi kannattaa tulla katsomaan Kallen viimeinen kotimatsi?

– Steelerssiä vastaan on aina ollut mukava pelata. Tietää aina ottelun jälkeen pelanneensa. Lauantaina kannataa tulla katsomaan hyvää jenkkifutista, jossa kohtaa kaksi joukkuetta, jotka ovat ottaneet mittaa toisistaan useaan otteeseen. En minä näitä osaa kyllä myydä, Lahtinen nauraa.

Syitä lauantain otteluun saapumiselle ja Kallen viimeisen matsin näkemiselle löytyy kuitenkin, kun mieheltä kysytään, mitä jenkkifutis on hänelle antanut.

– Jefu on ollut iso osa elämää 14 vuotta. Olen tavannut paljon uskomattoman hienoja ihmisiä, enemmän kuin olisin koskaan osannut odottaa. Jaguaarit on minulle yksi isoimpia asioita elämässä. Siksi kai on niin vaikea lopettaa ja päästä irti. Vaikka se on ottanut ihan uskomattoman paljon aikaa, vaivaa ja rahaa niin se on antanut moninverroin enemmän takaisin. En oli minä ilman amerikkalaista jalkapalloa ja Jaguaareja, Lahtinen kertoo.

Tervetuloa lauantaina kannustamaan Jaguaarit voittoon ja tekemään tapahtumasta iki-muistoinen yhdelle Jaguaarien kaikkien aikojen tärkeimmistä ihmisistä! 

Vielä kerran Kalle!
kuva: Hilarious Hobbit

 

 

 

 

-->