KAUDEN AVAUS – JAGUAARIT vs WOLVERINES

  • admin
  • 4.5.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa KAUDEN AVAUS – JAGUAARIT vs WOLVERINES

Jaguaarit avaa kautensa lauantaina 5.5. Viitaniemessä klo 12:00 Helsinki Wolverinesia vastaan!

 

  vs. 

Jyväskylän Jaguaarit – Helsinki Wolverines Blue
Lauantaina 5.5. klo 12:00
Viitaniemen liikuntapuisto

 

 

 

RAPORTTI

WOLVERINESIN HYÖKKÄYS JAGUAAREJA VALMIIMPI

Jaguaarien puolustus onnistui pelaamaan kohtalaisen hyvin Wolverinesin juoksupelin aisoissa ja Jaguaarien puolustus näytti ottelussa jopa varmempaa taklauspeliä kuin viime kaudella ykkösdivisioonassa. Puolustuksessa Jarno Mäkinen, Timi Tuominen, Josh Hand sekä konkari Anssi Kaikkonen pelasivat todella hyvin läpi ottelun.

Helsinkiläiset esittivätkin enimmäkseen heittopainotteista hyökkäystä pelinrakenta Thomas Wolff Clausenin johdolla. Jaguaarien takakentän peli oli tätä vastaan kaksijakoinen. Toisaalta joukkue katkoi Wolverinesin syötön kolmesti ja repi pallon laitureilta kerran haltuunsa, mutta toisaalta Jaguaarit luovuttivat pitkillä heitoilla Wolverinesille useamman ”ilmaisen maalin”. Näillä peleillä Wolverines löi taululle ensimmäisellä puoliajalla 35 pistettä. Jaguaarien ensimmäisen puoliajan pistesuoritus nähtiin, kun Matti Hyvärinen katkaisi helsinkiläisten heiton ja palautti pallon aina maalialueelle asti.

Toisella puoliajalla Jaguaarien takakentälle ei sattunut samaa määrää virheitä, kuin ensimmäisellä. Jyväskylän hyökkäys ei toiminut ottelussa katastrofaalisen huonosti, mutta  vuorot noudattivat usein kaavaa: ”kolmannella yrityksellä tarvitaan vielä 6 jaardia, mutta eivätpä ne täyteen tulleet.”

Jaguaarihyökkäyksen tähtihetki nähtiin, kun pelinrakentaja Teemu Hautakangas karkasi säkitystä tekevän puolustajan sylistä, rollasi kohti sivurajaa ja toimitti pitkän pallon Kalle Leppäselle, joka koppasi pallon ja kirmasi soikion kanssa maalialueelle. Ottelu päättyi kuitenkin Wolverinesin selkeään 42-12 -voittoon.

Isosta pisteerosta huolimatta Jaguaarien otteissa oli paljon hyvää. Kun Joonas Mäkinen liittyy tukimiesosaston keskustaan, paranee joukkueen puolustus entisestään. Jos keskisuomalaiset pystyvät karsimaan pitkillä heitoilla tulleet touchdownit pois, on Jaguaareilta lupa odottaa kakkosdivisioonassa hyvää puolustuspelaamista.

Hyökkäyksen puolelle Jyväskylälle jäi myös parannettavaa. Uuden systeemin sisäänajo ei ole vielä täysin jokaisen pelaajan selkärangassa, juoksupelien ajoituksia on parannettava ja heittopeliin tuotava vielä uusia ulottuvuuksia + painotuksia. Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina 3.6. näitä on jo lupa odottaa Petolaumalta.

 

ENNAKKO

JAGUAAREILLE HETI KAUDEN KOVIN VASTUS

Robert Johnsonin pelaaminen lauantaina on mahdollista. Kuva: Jari Turunen

Helsinki Wolverinesilla on lauantain otteluun selkeästi Jaguaareja paremmat lähtökohdat. Robert Johnsonin tehokas hyökkäyssysteemi on pelaajille tuttu entisiltä kausilta. Rosteri on laaja ja joukkue voi peluuttaa riveissään lukuisia ykkösjoukkueensa pelaajia. Tämän valmiuden luulisi pistävän etenkin Jaguaarien heittopuolustuksen koville.

– Wolvot tulee luultavasti hyvin vahvistetulla mieshistöllä paikalle. He treenaavat hyvin ja oikeita asioita joten oli miehitys mikä tahansa heidät tulee ottaa vahvana vastustajana. Edellisien vuosien filmeiltä voidaan nähdä heidän perustaktiikkansa mutta on myös varauduttava yllätyksiin, Jaguaarien päävalmentaja Toni Bärlund arvioi.

Kuinka valmis Jyväskylä on?

Timi Tuominen lukeutuu ottelussa Jaguaarien avainpelaajiin. Kuva: The Hilarious Hobbit.

Jaguaarien puolella tilanne on haastavampi. Joukkueen kausi alkaa kaksi viikkoa alkuperäissuunnitelmia aikaisemmin, eikä joukkue ole lumisen kevään johdosta ehtinyt harjoitella vielä pitkään leveillä ja ”korkeilla” ulkokentillä. Hyökkäyksessä pelisysteemi on uusi, eikä yhteistreenejä Kuopio Steelersistä tulevien pelaajien kanssa ole juurikaan takana.

Toisaalta helsinkiläisten puolustus ei ole aivan yhtä timanttinen kuin heidän hyökkäyksensä. Jos Jaguaarit saa Teemu Hautakankaan johdolla Bärlundin hyökkäyssysteemin rullaamaan, voi Jyväskylä haastaa Wolverinesin. Erityinen tekijä ahmojen puolustuksessa on DT Toni Lindholm, joka pystyi viime vuonna antamaan kovaa painetta vastustajiensa hyökkäyslinjamiehille ja pelinrakentajille.

– Odotan Jaguaarien olevan ennen kaikkea hyvin yhteen pelaava ja motivoitunut petolauma, jolla on muutamia hauskoja yllätyksiä takataskussa niin vastustajille kuin yleisöllekin. Kova matsi luvassa, periksi ei anneta eikä hymyä lopeteta, Bärlund lupaa.

Mitä katsoa?

Jaguaarien hyökkäyksessä pelinrakentaja Teemu Hautakangas, Timi Tuominen ja Akseli Syrjänen ovat Jaguaarien web-toimituksen odotuksissa näkyvimpiä pelaajia. Puolustuksessa takakentän on Kristian Luukkosen ja Vertti Roinisen johdolla pystyttävä parhaimpaansa. Josh Handin puolustuspelaaminen on web-toimituksen erityisen mielenkiinnon kohteena.

Jaguaarien takakenttä ja Kristian Luukkonen joutuvat ottelussa kovaan testiin – Kuva: The Hilarious Hobbit

Wolverinesin kohdalla on mielenkiintoista, peluuttaako joukkue kaikkia tähtiään Robert Johnsonista alkaen, ja jos peluutta niin kuinka paljon. Pystyykö ahmojen frontti sotkemaan Jaguaarien hyökkäyksen ajoitukset vai kykeneekö Jyväskylän linja raivaamaan Niilo Ojansivun johdolla tietä keskisuomalaisten pallonkantajille ja antamaan aikaa Hautakankaan heittoihin.

PARTY AND TACKLE CANCER WITH JAGUAARIT!

Ottelun selostaa stand up-jenkkifutaaja Tommi Tyrväinen

Ottelutapahtumassa pelin lisäksi:

  • Stand up-koomikkkonakin tunnetun Tommi Tyrväisen sekä Pasi Raatikaisen selostusta ja musiikkivalintoja
  • Ex-maajoukkuepelaajan, nykyisen K-kauppiaan Henri Puromäen K-Market Äijälästä hankittuja kioski- ja grillituotteita
  • Lisäksi jokaisesta ostetusta ottelulipusta lahjoitetaan euro Syöpäsäätiön TACKLE CANCER WITH JAGUAARIT -keräykseen, jonka Jaguaarit päätti perustaa Santtu Tuvialan sairastuttua syöpään. Tule paikalle ja ole hyväntekijä!
  • Ottelulipulla pääset myös ilmaiseksi sisään yökerho BRA:han puoleen yöhön asti.

KICK OFF KLO 12.00 JA SITTEN SE JENKKIFUTISKAUSI ON TÄÄLLÄ!

 

 

 

 

 

ALUSTAVAT KOKOONPANOT

Jaguaarit

# pos Pelaaja synt cm kg Kummi
4 WR/DB Kalle Leppänen 1999 173 78
12 QB Teemu Hautakangas 1996 170 80
13 WR/DB Akseli Syrjänen 1999 176 77
19 LB/DB Josh Hand 1988
21 DB Vertti Roininen 1994 180 80
31 RB/DB Eetu Mälkiä 1990 181 83
35 DB/RB Kristian Luukkonen 1993 180 85
42 LB/WR Timi Tuominen 1995 188 95
43 LB/WR Matti Hyvärinen 1988 181 90
45 DL/RB Jarno Mäkinen 1994 178 93
48 DB Nuutti Janhunen
49 DB Leevi Ojala 175 80
50 OL/DL Konsta Matikainen 1999 180 92
51 OL/DL Jesse Ringborg 1991 188 100
56 LB/DL Anssi Kaikkonen 1975 178 100  Rekrytointipalvelu Sihti
68 OL/DL Joonas Rautiainen 1985 183 123
72 OL Tatu Tuominen 1987 183 93
73 OL/DL Jussi Liimatainen 1977 180 88
76 OL Niilo Ojansivu 2000 190 120
77 OL/DL Juha-Pekka Peltonen 183 117
78 OL Mikael Vilhunen
85 WR/DB Mikko Punkari 1985 173 85
88 WR/DE Leevi Ruotsalainen 190 85

Poissa: Joonas Mäkinen, Henry Lehtonen, Santtu Tuviala

Helsinki Wolverines Blue

LIPUT

Voit ostaa lipun tai kannattajakortin ennakkoon Jaguaarien verkkokaupasta (klikkaa linkkiä alla) tai suoraan tämän sivun oikeassa reunassa näkyvästä Osta lippuja-painikkeesta.

Normaalilippu:
Portilta 10e / Ennakkoon 6e

Opiskelijat / koululaiset / varusmiehet / eläkeläiset:
Portilta 5e / Ennakkoon 4e

Alle 7-vuotiaat lapset ilmaiseksi

 

 

-->