Kausijulkaisu 2014

 • admin
 • 1.5.2014
 • Kommentit pois päältä artikkelissa Kausijulkaisu 2014

jag2014-sivu001Tsekkaa Jyväskylän Jaguaarien kausiennakko, niin tiedät missä mennään!

 • Ennakkovideo
 • Esittelyssä edustusjoukkue
 • Vastustajat ja aikataulut
 • Lippujen ja kausikorttien hinnat
 • 7600 kausikorttia Jyväskylän alakoululaisille!
 • Juniorit pelaavat asenteella!
 • Jaguaarien yhteistyökumppanit

 

2014

Kausiennakko 2014 – Näytönpaikkojen vuosi!

 


jag2014-sivu001

2014 on näytönpaikkojen vuosi!

Talven aikana moni pelaaja päätti jatkaa pelejään liigatasolla muualla Suomessa. Pitkän nelivuotisprojektin jälkeen muutama pelaaja on myös päättänyt vetää hieman henkeä ja lepuuttaa hartiasuojiaan tulevan kesän. Lajia seuraavat ihmiset ovatkin nostaneet jyväskyläläisten iskukyvyn yhdeksi ykkösdivisioonan suurimmista kysymysmerkeistä.

Päävalmentaja Mikko Lyyra ei jää kuitenkaan surkuttelmaan lähtijöiden perään. Valmistautuminen kauteen aloitettiin hyvissä ajoin ja mukaan tuli paljon näytönpaikkaa halajavia pelaajia. Uusille pelaajille, aiemmin pienemmässä roolissa esiintyneille jaguaareille sekä seuran omille junioreille on siis luvassa paljon vastuuta. Myös Lyyra on kehunut heidän harjoitteluaan ja asennetta urheilua kohtaan.

2014 tuo paljon uutta Jaguaarien ystäville!

Jaguaareille on tapahtunut talven aikana paljon myös seurana. Hallituksen kokoonpano vaihtui lähes täysin ja uusilla toimijoilla on ollut virtaa ideoida monia uudistuksia.

Lajin seuraajille näkyvimpiä uudistuksia ovat kotikentän siirtyminen Viitaniemeen, uudistuvat ottelutapahtumat, mahdollisuus ostaa kausikortit ja liput älypuhelimella tai tietokoneella, seuran oma vaatemallisto sekä viimeisimpänä vetona on kaikille 7600:lle Jyväskylän alakoululaisille jaettavat kausikortit, joilla pääsee katsomaan Jaguaarien ja monen muun seuran kotiotteluita. Lukaise tästä lisää kausijulkaisun Kaikki peliin!-välilehdestä.

Tsekkaa ennakkovideo ja lukaise lyhyt kausiennakko välilehtiä käyttämällä ja tiedät missä mennään!
Mikko Punkari
Tiedottaja
Jyväskylän seudun Jaguaarit ry

Jaguaarit

Jaguaarit

Hyökkäys

Hyökkäyksen kapellimestarina aloittaa Hyvinkää Falconsista Jagaareihin siirtynyt Henri Winter. Winterillä on Suomen mittakaavassa erittäin vahva heittokäsi, joka pakottaa vastustajat vartioimaan kenttää sekä syvältä että matalalta.

Myös Jyväskylän laitahyökkääjien nopeus on tekijä, joka kiusannee vastustajia. Niklas Leppänen ja Ville Karhinen pystyvät venyttämään kenttää ja Tommi Tyrväisen kädet poimivat palloja varmasti kauden mittaan tiukemmissakin paikoissa.

Pallonkantajista suurin mielenkiinto kohdistuu nuoreen Roope Pentinmikkoon, josta on kehkeytynyt erittäin sähäkkä pelaaja. Monipuolista Pentinmikkoa nähdään todennäköisesti myös puolustuksen takakentällä. Rämäpäisempänä vaihtoehtona toiminee tukimiesosaston Jani Joutsen.

Jani Joutsen kuuluu Jaguaarien rämäpäisimpiin pelaajiin

Jaguaarien linjakalustosta valtaosa pelannee jälleen ainakin jonkin verran kahteen suuntaan.
Viime kaudeltakin tutut Kalle Lahtinen ja Terho Hytönen saavat kauden alkaessa rinnalleen Piratesista, Renegadesista, junioreista sekä tulokasosastolta ainakin seitsemän muuta linjapelaajaa. Suurimmat odotukset kohdistunevat Tampereelta palaavaan Atte Niemiseen sekä korkeakoulusarjassa dominoineeseen Juha Riipiseen.

Puolustus

Kalle Lahtinen aloittaa jo 11:sta kautensa Jaguaareissa
Kalle Lahtinen aloittaa jo 11:sta kautensa Jaguaareissa

Jaguaarien puolustus on viime kaudet luottanut 3-5-1 muodostelmaan. Ykkösdivisioonassa joukkueiden hyökkäykset eivät ole aivan yhtä monipuolisia kuin liigassa. Tämän vuoksi puolustus saattaa muuttaa enemmän muotoaan otteluittain vastustajan mukaan.

Linjapelaajista Juha Riipinen yllättänee varmasti monet puolustuksen keskustassa. 11:sta kauttaan Jaguaareissa aloittava Kalle Lahtinen edustaa kokeneempaa kaartia. On myös mielenkiintoista nähdä onnistuvatko nuorten maajoukkueen Mikko Suvanto ja Jaakko Aroheinä murtamaan itsensä aloittaviksi pelaajiksi ja läpi vastustajien puolustusten.

Jaguaarien tukimiesosasto näyttää varsin hyvältä. Jani Joutsen ja Terho Hytönen kykenevät jyrisemään keskustassa ja ulompina pelaajina Ville Rajalainen, Janne Junell ja joka paikkaan ehtivä Roope Pentinmikko tekevät varmasti tuhojaan. Paketti mahdollistaa ärhäkän ja monipuolisen blitzaamisen viime kausien tyyliin.

Takakentän kovimpia ratkaisijoita on jälleen kerran vaikea ennakoida. Ulkomaalaisten laitahyökkääjien puuttuessa sarjatasolta, keneltäkään ei tarvinne odottaa yliluonnollisia temppuja, vaan vahvaa aluepuolustusta ja kaksinkamppailuiden voittamista. Alkukauden harjoitusottelut antavat varmasti paljon suuntaa sen suhteen, kuka loistaa harjoitusten lisäksi myös ottelutilanteissa.

Ottelut

Ottelut

Jaguaarit on päättänyt panostaa kauden 2014 ottelutapahtumiin enenevissä määrin. Jo lauantaina 10.5. Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa saadaan tästä esimakua. Luvassa on mm. ennen ottelua järjestettävää grillailua, avausmaaliveikkaus, temppurata nuoremille sekä palloilua ja käytössä olevat kioskipalvelut. Runkosarjan alkaessa ottelutapahtuma kasvaa tätäkin suuremmaksi. Ottelutapahtumien sisällöstä voit lukea tarkemmin ennen kutakin kotiottelua julkaistavasta otteluennakosta.

Vastustajat

FalconsHyvinkää Falcons

Hyvinkää Falcons on ennakkoon ajateltuna yksi herkullisimmista vastustajista. Joukkueen pelaajistoon kuuluu lukuisia Helsinki Wolverinesissa Vaahteraliigaa pelanneita konkareita. Vili Vuorinen, Jyri Kontiainen ja kumppanit takaavat, ettei puolustuksen keskustan läpi juoksennella niin vain.

Valmennuksessa Vantaa TAFT:n menestyksen arkkitehti Rami Lilja sekä Porvoon Butchersissa pitkään vaikuttanut puolustuksen lajivelho Jan Vilkko ovat varmasti piiskanneet ryhmää eteen päin talven aikana

Preseason-ottelussa 10.5. nähdään varmasti vielä hyvin erilainen Falcons, kuin myöhemmin runkosarjassa 19.7. sillä hyvinkääläisten pelinrakentajat Robie Matey sekä Janrik Seppälä ovat vielä toukokuussa Atlantin tuolla puolen. Runkosarjaottelu 19.7. on Jaguaareille selkeästi haastavampi, sillä Matey pyörittää Falconsin peliä varmasti enemmän ilman kautta ja kykenee ottamaan tarpeen tullen vastuuta itselleen myös juoksemalla.

Erityisen mielenkiintoisen otteluista tekee se, että Falcons on Jaguaarien pelinrakentajan Henri Winterin kasvattiseura ja viime kauden joukkue.

oulu_nloulu_nlOulu Northern Lights

Oulu Norhern Lights lähtee sarjaan selkeästi viime kaudesta nuorentuneella ryhmällä. Joukkueeseen on nostettu avainpelipaikkoja myöten seuran omia junioreita.

Pelinrakentaja Othman Al-Kubaisin omaa aiempaa kokemusta vain juniorisarjoista, jonka perusteella voi veikkailla Oulun olevan liikkeellä juoksuvoittoisella taktiikalla. Jaguaarit kohtaa Northern Lightsin kahdesti peräkkäin. Ensin vieraissa 24.5. ja sen jälkeen kauden ensimmäisessä runkosarjakotiottelussa 14.6.

Oulu kuuluu niihin joukkueisiin, jotka Jaguaarien tulee varmasti voittaa, mikäli menestys kauden 1. divisioonassa kiinnostaa. Jyväskylän pelin on oltava mallillaan siis heti runkosarjan alussa.

Kotiottelun ennakkoasetelmat tarkentuvat varmasti avauskohtaamisen myötä, mutta kolme isointa prinsiippiä lienevät joka tapauksessa:

-Oulun juoksun pysäyttäminen
-Kardinaalivirheittä esiintyminen heittopuolustuksessa
-Pallonmenetysten välttäminen ja toistuvat onnistumiset hyökkäyksessä

royalsWasa Royals

Vaasassa eletään kovaa jenkkifutisboomia ja Royalsin fyysinen edustusjoukkue lukeutuu sarjan kovimpiin mestarisuosikkeihin. NFL:n portteja kolkutellut päävalmentaja Seppo Evwarayelle on käsissään kilpailuhenkinen ja töitä tekevä ryhmä.

Pelinrakentajakseen vaasalaiset ovat hankkineet Herbert Bynesin, joka nostaa varmasti Royalsin hyökkäyksen vaarallisuusasteen kattoon asti. Pallonkantajina Ville Järviö, Tom Suoste ja Joakim Jacobson ovat vaarallinen yhdistelmä. Laitahyökkääjäosastoltakin löytyy osaamista. Lyhyissä kuvioissa Samppa Luoma-Halkola on hyvä ase ja pitkän huiskeat Arto Similä ja Jussi Kaas ovat pahoja pideltäviä varsinkin lyhyemmille takakentän pelaajille.

Puolustuksessa amerikkalaisvahvistus John Breza, Ville Järviö, Thomas Ceken ja kumppanit tekevät juoksemisesta hankalaa, joten onnistumisia pitäisi saada aikaiseksi myös heittämällä.

Vaasassa on meneillään kova jenkkifutis-boomi. Rautamaljaa seurasi viime vuonna yli 1400 maksanutta katsojaa. Kuva poimittu Wasa Royalsin sivuilta.

Ennakko-odotusten perusteella Vaasa tulee siis olemaan kovin ja hankalin vastus Jaguaareille. Kotiottelu pelataan Viitaniemessä lauantaina 5.7. klo 17.00.

saintsTampere Saints

Tampere Saints hyötyy Nokia Ghosthuntersin profiilin laskusta. Tamperelaiset saivat riveihinsä Nokialta mm. Lari Siitosen, joka heitti viime vuoden divarissa peräti 24 touchdownia. Tulijapuolella ovat lisäksi mm. Jaguaarien kasvatit Joni Pyrhönen ja Ottopekka Leskinen. Mikäli Siitonen saa tuotua uuden vaihteen pyhimysten heittopeliin, saattaa myös joukkueen keskushyökkääjä Matti Airaksiselle aueta enemmän tilaa, ja sen hän osaa varmasti käyttää hyödykseen. Tampere kuuluu siis ennalta-arvaten sarjan mielenkiintoisimpien hyökkäysten joukkoon.

Nokialta Tampereelle siirtyvä Lari Siitonen pystyy pyörittämään heittopainoitteista hyökkäystä. Kuva poimittu Ghosthuntersin sivuilta.

Puolustuksen puolella Tampereen ongelmaksi voi muodostua viime vuoden tapaan heittopuolustus. Joka tapauksessa Saints on viime vuotista pyhimyslaumaa vahvempi joukkue, jota vastaan tarvitsee onnistua varsinkin puolustuksessa.

Jaguaarit kohtaa Saintsin Viitaniemessä lauantaina 2.8. klo 17.00.


 

Aikataulu

Preseason:

Jaguaarit – Hyvikää Falcons, Lauantaina 10.5. kello 17.00

Runkosarja:

 • Oulu Northern Lights – Jaguaarit Lauantaina 24.5. kello 14.00 Oulu
 • Jaguaarit – Oulu Northern lights, Lauantaina 14.6. kello 17.00 Viitaniemi
 • Tampere Saints – Jaguaarit, Lauantaina 28.06. kello 16.00 Tampere
 • Jaguaarit – Wasa Royals, Lauantaina 5.7. kello 17.00 Viitaniemi
 • Jaguaarit – Hyvinkää Falcons, Lauantaina 19.7. kello 17.00 Viitaniemi
 • Jaguaarit – Tampere Saints, Lauantaina 2.8. kello 17.00 Viitaniemi
 • Vaasa Royals – Jaguaarit, Sunnuntaina 10.08. kello 14.00 Vaasa
 • Falcons – Jaguaarit, Lauantaina 23.08. kello 14.00 Hyvinkää

Liput ja kausikortit

Liput ja kausikortit

Jaguaarit palaa Palokasta kaupunkiin ja pelaa kesän 2014 kotiottelunsa uudistetussa Viitaniemen liikuntapuistossa eli legendaarisessa ”Nisulan montussa”.

Lippujen hinnat

Aikuiset 5 euroa
Opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset Kaksi yhden hinnalla
Alakoululaiset Ilmaiseksi jaettua kausikorttia esittämällä
Kausikortti (sisältää väh. 5 ottelua) 15 euroa
Perhekausikortti (2 aikuista ja lapset) 30 euroa

Lipun hinta yksittäiseen otteluun on siis 5 euroa.
Opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset pääsevät sisälle kortin tai muun todistuksen esittämällä kaksi yhden hinnalla.

Kausikortit myös W-ZUPista!

Selvästi yksittäistä ottelulippua halvemmalla pääsee, kun ostaa kausikortin hintaan 15 euroa. Kausikortit kattavat sisäänpääsyn kaikkiin kotiotteluihin (mukaan lukien preseason-ottelu sekä mahdolliset kotiottelut playoffeissa).

Mikäli koko perhe on täynnä jenkkifutiksen ystäviä, kannattaa ostaa perhekausikortti, jonka hinta 30 euroa kattaa kaksi aikuista ja perheen alaikäiset lapset.

Jaguaarit tarjoaa mahdollisuuden ostaa kausikortit ennakkoon netin kautta tai suoraan älypuhelimeen W-ZUP -palvelusta.

Klikkaa alla olevaa kuvaa
ja siirry kausikortin ostoon
Klikkaa alla olevaa kuvaa
ja siirry perhekausikortin ostoon

Kotiotteluohjelma

Kaikki kotiottelut pelataan lauantaisin klo 17.00, jonka jälkeen ehtii vielä mainiosti viikonlopun viettoon.

 • La 10.5. klo 17.00 vs. Hyvinkää Falcons (preseason)
 • La 14.6. klo 17.00 vs. Oulu Northern Lights
 • La 5.7. klo 17.00 vs. Wasa Royals
 • La 19.7. klo 17.00 vs. Hyvinkää Falcons
 • La 2.8. klo 17.00 vs. Tampere Saints

Tule mukaan juhlimaan Jaguaarien paluuta kaupunkiin ja täyttämään Viitaniemen katsomoa!

Kaikki peliin!

Jaguaarit laittavat ”Kaikki peliin!”

kaikkipeliinjkl_fb_851x315

Pelaajat Jaguaareista, Kiristä, JJK:sta, JyPK:sta ja Kirittäristä aloittivat Kaikki Peliin! -ohjelman koulukierrokset Jyväskylän Normaalikoulun alakoulusta. Aluksi pelaajia haastateltiin salissa ja oppilaat esittivät näille kysymyksiä.

kuva (1)
Tämän jälkeen oppilaat saivat kausikortin edellämainittujen seurojen lisäksi Happeen, JYP Akatemian, BC Jyväskylän, Kampuksen Dynamon ja Liikunnan Riemun, Honsun ja JPS:n kotipeleihin. Kaikki Jyväskylän alakoululaiset tulevat siis saamaan tämän kortin. Yhteensä kortteja on jaossa 7600!

kuva
Terho Hytönen ja Janne Junell edustivat Jaguaareja Kaikki Peliin! -ohjelman koulukierroksella ja opastivat alakoululaisia lajin saloihin.

 

Kaikki peliin-ohjelman lisäksi Jaguaarit on tehnyt talven aikana mukavasti koulukäyntejä esitelläkseen lajia ja kasvattaakseen harrastajamääriä. Seuraava mahdollisuus jenkkifutiksen kokeiluun 13-17 -vuotialla on lauantaina 3.5. Viitaniemessä klo 12-15.

Juniorit

Juniorit pelaavat asenteella

Pelipaita #21 on valikoitunut Jyväskylä Jaguaarien junioreiden ”Asenne”-paidaksi. Numeron 21 saa joka vuosi kannettavaksi pelaaja, joka on osoittanut eniten Jaguaarit-asennetta.

Jaguaarit-asenne on muutakin kuin olla kentän kovin Peto. Se määritellään harjoittelemisen, työmoraalin ja Perheen jäsenenä toimimisen kautta. Numeron 21 kantajalta voidaa odottaa suuria tekoja niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Valinan suorittavat Jaguaarien juniorivalmentajat yksissä tuumin. Asenne-paitoja annetaan kannettavaksi kaksi. Toinen U19-U17 miehistöstä ja toinen U15 miehistöstä. Tänä vuonna Jaguaarit asennetta ovat osoittaneet ja tätä kautta numeronsa ansainneet Ville Rajalainen ja Konsta Matikainen.

konstaJaVille
Konsta Matikainen ja Ville Rajalainen

Ville nousi myös edustusjoukkueeseen viime kaudella ja Konsta kuuluu ikäkausimaajoukkueensa parhaimmistoon. Toni Bärlund kiusasiVilleä ja Konstaa muutamalla kysymyksellä.

Minä vuonna aloitit Amerikkalaisen jalkapallon?

Ville: Keväällä 2012
Konsta: Kesällä 2012

Mikä toi ”Jefun” pariin?

Ville: Lätkä jäi ja piti löytää joku paikka, missä kolistella.
Konsta: Luokkakaveri pyysi kokeilemaan.

Tähän asti paras henkilökohtainen saavutus lajin parissa?

Ville: Pelinrakentajan säkittäminen heti ensimmäisessä pelissä. Ja siitä tuli semmonen fiilis, että tää on mun juttu.
Konsta: Kehittyneimmän pelaajan palkinto vuonna 2013.

Tulevaisuuden tavoitteet?

Ville: Henkilökohtaisesti vaihtovuosi Jenkkilässä jefua pelaten ja joukkuetasolla Junioreiden sekä Edustuksen kanssa menestyminen.
Konsta: Kehittyä paljon pelaajana ja että saisi mahdollisimman paljon pelivuosia.

Terveiset vastustajille?

Ville: Purkaa nurmea!
Konsta: Kentällä törmätään!

 

Tsekkaa otteluohjelmat

 

 

Yhteistyössä

Mukaan yhteistyöhön?

Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä Jaguaarien kanssa, ota yhteyttä alla kerrottuihin henkilöihin. Mahdollisuuksia näkyvyyteen ovat mm. oma kummipelaaja, kentänlaita- ja verkkonäkyvyys, otteluisännyydet sekä muut yhteistyösopimukset. Jaguaarien mediakortin voit lukaista tältä sivulta. Ota rohkeasti yhteyttä!

Juha Riipinen

juha.m.a.riipinen@student.jyu.fi 044-2986688

Lauri Vanhanen

lauri.vanhanen (at) jaguaarit.com 0400-569004

He ovat jo mukana Jaguaarien perheessä:

 

controla_logo

artepro

mathiasfried

elixia

plus_katsastus

terveystalo

 

freeroad_logo

Peurunka_logo (2)

lukkomestarit

 

wpop

 

taitotupa

orig_image-12400

shopalike


enberg

allaway

kotitek

CRMlogo

millpoint

gatorade

artpix

 

rhea

bricks

 

 

 

 

 

-->