Kolme Jaguaaria taistelee tänään Suomen mestaruudesta

  • admin
  • 15.9.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Kolme Jaguaaria taistelee tänään Suomen mestaruudesta

Jaguaarien Niilo Ojansivu, Kristian Luukkonen ja Joonas Mäkinen pelaavat Vaahteramaljassa farmisopimuksella Kuopio Steelersin riveissä.

Steelers otteluun haastajana

Niilo Ojansivun täytyy suojella Seth Petersiä Roostersin kovalta puolustukselta

Kolmikosta Ojansivu on ollut Steelersissä suurimmassa roolissa. Hän on pelannut savolaisten aloittavana sentterinä suurimman osan otteluista. Steelersin peli perustuu hyökkäyksessä pitkälti Seth Petersin heittoihin. Ojansivun tehtävä on Vaahteramaljassa pitää Roostersin kivikovat puolustuksen linjamiehet ja tukimiehet poissa Petersin kimpusta ja tarjota tälle näin heittoaikaa. Juoksupeleissä Steelers on ruokki välierässä etenkin Justin Belliä ja Donovan Haydenia, joiden pääpelipaikka löytyy puolustuksen puolelta. Steelersin pelatessa juoksua, on Ojansivun blokattava Roostersin tukimiehet sivuun ja tehtävä näille herroille tilaa tehdä tuhoja juoksemalla.

Kristian Luukkonen oli kuluvana kesänä Jaguaarien takakentän parhaimmistoa. Steelersissä hän on saanut peliaikaa lähinnä toisella puoliajalla otteluiden jo ratkettua kuopiolaisten hyväksi. Vaahteraliigakauden aikana Luukkonen on kirjauttanut tilastoihin kolme solotaklausta ja kaksi avustusta. Vaahteramaljassa Steelers kohtaa Suomen parasta heittohyökkäystä esittävän Brandon Connetten johtaman Roostersin.  Mikäli kuopiolaisten takakentällä tapahtuu loukkaantumisia, saattaaa Luukkonen löytää itsensä pelaamasta esimerkiksi Adam Connettea tai Suomen nopeinta laituria Kimi Linnainmaata vastaan. Välierässä Royalsia vastaan Steelersin takakenttä ei ollut parhaimmillaan, joten finaaliin punakonetta vastaan teräsmiehet tarvitsevat parhaan mahdollisen suorituksensa.

Kolmas Jaguaaripelaaja Steelersin riveissä on Joonas Mäkinen, jonka kesäinen nilkkavamma haittaisi murtautumista Steelersin tukimiehistöön. Jaguaarien kauden tärkeimmän pelaajan tilastomerkinnäksi jäi näin Vaahteraliigan runkosarjassa yksi taklaus. Tarpeen tullen Mäkinen on kuitenkin varmasti valmis hyppäämään kentälle Roostersin tähtisikermää vastaan.

Roostersilla Jaguaarikasvatteja

Joonas Raatikaisen homma Vaahteramaljassa on tehdä Seth Petersin elämästä hankalaa

Roostersin puolelta löytyy myös Jaguaaritaustaisia pelaajia. EM-pronssia maajoukkueen kanssa voittanut Joonas Raatikainen oli runkosarjassa kukkojen seitsemänneksi tehokkain taklaaja. Puolustuksen linjassa ja tukimiehenä pel

aava Raatikanen kirjautti 24 taklauksen lisäksi viisi aloituslinjan takana tehtyä taklausta ja 2,5 pelinrakentajan säkitystä. Toinen Jaguaarikasvatti joukkueessa on Ville Karhinen. Karhinen on esiintynyt Roosters-hyökkäyksessä yleensä toisella puoliajalla, jolloin punaiset ovat jo siirtyneet otteluissaan selvään johtoasemaan. Mikäli vahva ennakkosuosikki Roosters karkaisi ottelussa jo varhaiseen johtoon, pääsevät keskisuomalaiset jenkkifutiksen ystävät jännittämään iskeekö Karhinen maalin Vaahteramaljassa.

Roostersin aloittavaan laitahyökkääjistöön kuuluu myös Jaguaareissa 2007 pelannut tamperelaislähtöinen Tommi Pinta. Pinta on voittanut urallaan mm. Saksan mestaruuden, mutta Vaahteramaljavoitto puuttuu mieheltä yhä.

 

Vaahteramalja alkaa klo 18.00 Telia 5G Stadionilla. Ottelu on katsottavissa Ruutu+:sta.

 

Artikkelikuva:

Hilarious Hobbit

-->