VOITTO SU 4.6. KOTIAVAUKSESTA VIITANIEMESSÄ

  • admin
  • 29.5.2017
  • Kommentit pois päältä artikkelissa VOITTO SU 4.6. KOTIAVAUKSESTA VIITANIEMESSÄ

Jaguaarit avaa kautensa sunnuntaina 4.6. Viitaniemessä klo 17:00 Kouvola Indiansia vastaan!

  vs. indiansLogo

Jyväskylän Jaguaarit – Kouvola Indians
Sunnuntaina 4.6. klo 17:00
Viitaniemen liikuntapuisto

RAPORTTI

Jaguaareille komea voitto kauden avauksessa

Jyväskylän Jaguaarit avasi kauden komealla 35-6 -voitolla Kouvola Indiansia vastaan. Kymenlaaksolaiset olivat selvästi valmiimpia avaukseen kuin vuosi sitten. Avausjaksolla joukkue narutti Jaguaareja muutaman kerran Myles Gatesin hyvillä juoksuhämäyksillä, jonka jälkeen pallo lingottiin pääasääntöisesti Jyväskylässä 2015 pelanneelle Chris Greenille. Myös Kouvolan keskushyökkääjät Ilkka Jämsä ja Ville Lindsten paukuttivat Jaguaareja vastaan vahvoilla juoksuilla, jotka pitivät pelikelloa liikkeessä. Näillä eväin Kouvola pääsi avausjaksolla kolmesti Jaguaarien maalialueen lähelle. Ensimmäinen näistä päättyi rähmäykseen kenttäpotkumaaliyrityksessä, toinen rähmäykseen juoksupelissä ja kolmas syötönkatkoon.

Jaguaarit oli sen sijaan terävä myös maalialueen tuntumassa. Jerell ”JJ” Jones juoksi Jyväskylän ensimmäisen maalin itse, toisen hän heitti Isaak Marshallille ja kolmannen kentille palanneelle William Lahdelle. Näiden touchdownien ansiosta Jaguaarit karkasi ottelussa 21-0 johtoon. Ottelu olisi vielä voinut saada erilaisen käänteen ennen taukoa. Indians eteni komealla heitolla ja Jaguaarien rangaistuksella Jyväskylän kenttäpäätyyn ja oli kaventaa ottelun. Gatesille saatiin kuitenkin hyvin painetta, jolloin hän yritti päästä eroon pallosta. Sheldon Campbell iski kuitenkin väliin, katkaisi syötön ilmasta ja palautti sen puoliajan päätteeksi intiaanien reservaattiin asti ja Jaguaarit pääsivät näin tauolle 28-0 johdossa.

Indians taisteli ottelun loppuun

Toinen puoliaika alkoi Jaguaarien hyökkäysvuorolla ja päättyi Jerell Jonesin kolmanteen heittotouchdowniin. Tällä kertaa kiinnioton nappasi Guillem Garcia. Oskari Lappalaisen kenkä puhui onnistuneesti viidennen kerran ja Jyväskylä siirtyi 35-0 johtoon. Tämän jälkeen Jaguaarit alkoi antaa peliaikaa enemmän myös vaihtopelaajille. Indians sen sijaa pelasi yhä sata lasissa. Vierailijat alkoivat hallita hienokseltaan kenttäasemia ja onnistuivat päätösneljänneksen alussa kaventamaan ottelun loppuluvuiksi 35-6, sekä katkaisemaan kertaalleen Jerell Jonesin syötön, takapuolustajaksi hypänneen Gatesin toimesta. Enempää kavennuksia ei kuitenkaan nähty, sillä Jaguaaripuolustus repi pallon irti keskushyökkääjä Jämsältä toistamiseen ja Joonas Mäkinen nappasi irtopallon matkaansa. Viimeisellä vuorollaan Jyväskylä tyytyi kuluttamaan kellon pois lyhyillä heitoilla, juoksuilla sekä polvella.

Mitä ottelusta on syytä ottaa mukaan?

Erityisen ilahduttavaa Jaguaarien hyökkäyksessä oli, että palloa toimitettiin tasaisesti usealle eri vastaanottajalle ja keskushyökkääjälle. Ottelusta ei siis tullut aivan odotetun kaltaista JJ-Showta, missä Jones kantaa yksin juoksuillaan joukkuetta.  Puolustuksen puolella Jyväskylän juoksupuolustus näytti aloittavien pelaajien ollessa kentällä suhteellisen hyvältä. Heittopuolustuksessa kulmapuolustajat olivat ajoittain vaikeuksissa, tai haukkasivat turhan voimakkaasti vastustajan juoksuhämäykseen. Ahkerimmat taklaajat olivat britti Stuart Robinson ja Donovan Walkeria kahdessa ensimmäisessä ottelussa tuuraava jenkki Mike Velez. Tilastollisesti tehokas oli myös Sheldon Campbell, joka kirjautti pallon riiston, riistetyn pallon palautuksen sekä syötönkatkosta tehdyn touchdownin.

Jaguaarien kausi jatkuu ensi viikonloppuna vierasottelulla sarjanousija Helsinki East City Giantsia vastaan. Indians kohtaa puolestaan Helsinki Wolverinesin, joka voitti avauskierroksella Kuopio Steelersin.

TILASTOT

TAPAHTUMA

JJ & the J-Town Jaguars

Mahtavaa oheisohjelmaa on tarjolla, mutta sunnuntain ylivoimaisesti siistein juttu on Jerell ”JJ” Jonesin paluu Jaguaareihin. Jones saapuu Jyväskylään vasta ottelua edeltävänä perjantaina, joten Indiansilla on uuden pelinrakentajansa Myles Gatesin sekä keskushyökkääjä Ilkka Jämsän johdolla mahdollisuus yllätykseen Jyväskylää vastaan.

JJ IS BACK! Kuva: Lassi Heikkilä

Ottelutapahtumassa nähdään matsin lisäksi Skydive Jyväskylän laskuvarjohyppääjiä (säävaraus) sekä Jaguars Spirit Athletesin cheerleader-esitys.

Jaguaarien juostessa kentälle pauhaavat Jyväsmedian savukone sekä strobovalot, sekä Happeen-matseista tuttu skydancer a.k.a. TuubiDuubi, joka heittää oman shownsa myös aina Jaguaarien tehdessä touchdownin. Musiikista vastaa DJ SamBolo.

DJ SamBolo

Pallo potkaistaan ilmaan su 4.6. klo 17:00, mutta tule ihmeessä ajoissa paikalle, niin näet SkyDiven mahtavat hyppääjät!
Muista myös naisten joukkue Jyväskylä Jaguarsin kotiottelu Viitaniemessä klo 12.00 alkaen.

Jaguars Spirit Athletes esiintyy Jyväskylässä pelattavissa kotiotteluissa
TuubiDuubi
Sky Dive Jyväskylä

ENNAKOSSA JAGUAARIT

Minkälainen Jaguaarit on 2017 alussa?

Kauden avauksessa mennään linjapelin osalta täysin Jeremia Mamedjarovin ja muiden oman kylän poikien voimin. Kuva: Jari Turunen

Jaguaarien viime kauden hyökkäyspeli perustui pitkälti Joni Kähösen ja Jonathan Pan Gagon hyviin juoksuihin sekä hyvään peliin hyökkäyksen linjassa. Tuosta hyökkäyksen linjasta puuttuvat tällä kaudella kaksi brittiä sekä Tampereelle muuttanut Terho Hytönen.

Blocking and Rocking

Jaguaarit ovat solmineet usean linjamiehen kanssa sopimuksen, mutta nämä saapuvat Suomeen ripotellen, eikä heistä nähdä vielä yhtään sarja-avauksessa. Oman kylän pojat Kalle Lahtinen, Jeremia Mamedjarov, Tatu Tuominen, Juuso Kivimurto ja nuori Niilo Ojansivu kantavat täten päävastuun juoksublokkaamisesta sekä pelinrakentajan suojelusta. Blokkivoimaa löytyy myös tight end Leo Toimiselta sekä luun kovalta fullbackilta Tuukka Hietamäki, jolle Jerell Jonesin kanssa pelaaminen on tuttua puuhaa Huskies-kaudelta 2015.

Dribbling and Running

Pallonkantajina nähdään todennäköisesti Eetu Mälkiä, Isaak Marshall sekä itse Jerell Jones, joka saapuu Suomeen vasta muutama päivä ennen avausottelua. Lyhyen valmistautumisen vuoksi lienee todennäköistä, että yhteispeli laiturikaartin kanssa ei ole vielä Indiansia vastaan saumatonta. Monelle joukkueelle tällainen tilanne olisi hankala, mutta Jaguaareille se tarkoittaa yleisöä viihdyttävän Jerell Jones-shown käynnistymistä, eli mikäli Jones ei löydä vastaanottajaa oletetusta paikasta, hän muuttuu vastustajien välistä pujottelevaksi Kalle Palanderiksi.

Jos yhteispeli laitureiden kanssa ei ole saumatonta, alkaa Jerell Jones -show

Cathcing and Shining

Offseasonin harjoituksissa laitahyökkääjät Ville Karhinen ja Oskari Lappalainen ovat olleet jyväskyläläisistä receivereistä vahvimpia ja valmiimpia. Kun palettiin lisätään James Lightbody, Guillem Garcia Llinés sekä näyttämisen halusta palava joukko nuoria laitureita, voidaan todeta, että laitahyökkääjistö on huomattavasti viime vuotta paremman näköinen arsenaali.

Ville Karhinen on pelasi Jerell Jonesin kanssa hyökkäyksessä jo 2014 ja tietää hyvin, mitä on luvassa. Kuva: Lassi Heikkilä

Wrestling and Sacking

Varokaa Jarno Mäkistä.

Puolustuksen linja näyttää kauden avauksessa samanlaiselta, kuin viime kesänäkin. Farmipelaajana viime vuonna mukana ollut Sampsa Ilmonen on nyt koko päiväinen Jaguaari, joka painii puolustuksen keskustassa yhdessä Jarno Mäkisen, Henry Lehtosen, Heikki Pesonen, Eliel Jalojärven, Jussi ”The chairman” Liimataisen sekä nuoren Konsta Matikaisen kanssa. Viime vuoteen verrattuna Mikko Sammal ja Jussi Kangas voivat pyörittää puolustuksen linjassa todella montaa pelaajaa, jolloin pelaajien räjähtävyys jatkuu ottelun loppuun asti.

Blitzing and Hitting

Tukimieskerroksessa Joonas Mäkinen saa rinnalleen Jack Ricen ja Stuart Robinsonin, joiden Jaguaarit toivoo täyttävän Sami Mäkisen ja Ville Rajalaisen rosteriin jättämät aukot. Atte Heiskanen pääsee kentille vasta juhannuksen jälkeen, joten alkukesästä Miika Rouvali ja Heikki Lukkarinen ovat kolmikolle tärkeitä vaihtodownejen antajia.

Jamming and Shading

Takapuolustajina aloittavat Sheldon Campbell sekä Jerell Jonesin viime hetken yllätysvärväys Mike Velez. Kulmapuolustajina nähdään siis todennäköisesti offseasonilla ärsyttävän hyväksi kehittynyt Kristian Luukkonen sekä puolustusvoimissa myös kentän ulkopuolella vaikuttava Vertti Roininen.

Ja varokaa Joonas Mäkistä
Kristian Luukkonen ei ole talven aikana päästänyt laitureita karkuun. Toivottavasti sama jatkuu kesällä. Kuva: Jari Turunen

 

ENNAKOSSA INDIANS

Kouvola vahvistunut viime vuodesta

Kouvola Indiansin pelinrakentajavalinta ei osunut 2016 kaudella nappiin. Dutch Stephenson ei kyennyt auttamaan nuorta intiaaniryhmää. Joukkueen peli parani Troy Ricen saavuttua, samalla kun Stephenson korvattiin Taylor Palmerilla. Palmer sekä äärimmäisen vaaralliset Rice ja Charles Wort eivät kuitenkaan pystyneet kolmestaan kantamaan koko joukkuetta voittoihin asti.

Myles Gatesin ansiosta Indians on aivan eri joukkue kuin viime vuonna
Ilkka Jämsä tuo Indiansille juoksuvoimaa

Nyt Indians on varmasti vahvempi, kuin viime kauden alussa. Toisin kuin Stephenson, Myles Gates on pelinrakentaja, joka pystyy isoihin peleihin kädellään sekä jaloillaan. Hyökkäyslinjasta löytyy kokeneita pelaajia, joiden takana juoksee Gatesin jälkeen Indiansin tärkein hyökkääjä Ilkka Jämsä, joka oli viime vuonna kakkosdivisioonan paras keskushyökkääjä. Vahvan Ville Lindstenin rooli lienee enimmäkseen blokata Jämsälle ja Gatesille tilaa. Mikäli näiden kolmen miehen yhteispeli ja ajoitukset toimivat, Kouvola voi olla yllättävän kova pysäytettäväksi. Laitahyökkääjistöstä ei hirveästi tähtisikermää löydy, mutta Santtu Tuviala ja todennäköisesti molemmin puolin palloa pelaava Henri Kauhanen hoitavat kyllä hommansa, mikäli Jaguaarien puolustajat eivät anna parastaan.

Puolustuksessa Indiansin vahvuus on sen tukimieskerros. Chris Little, Ville Suomalainen, Aleksi Nisula ja tarpeen tullen Ville Lindsten eivät anna jaardeja ilmaiseksi. Puolustuksen linja sekä puolustuksen takakenttä ovat sen sijaan heikommilla kantimilla ja näille osa-alueille Jaguaarien pitäisi pystyä Kouvolaa iskemään.

University of Californiaa edustanut Chris Little pelasi 2016 Bergamo Lionsissa

LIPUT

Voit ostaa lipun tai kannattajakortin ennakkoon Jaguaarien verkkokaupasta (klikkaa linkkiä alla) tai suoraan tämän sivun oikeassa reunassa näkyvästä Osta lippuja-painikkeesta.

Normaalilippu:
Portilta 10e / Ennakkoon 6e

Opiskelijat / koululaiset / varusmiehet / eläkeläiset:
Portilta 5e / Ennakkoon 3e

Alle 7-vuotiaat lapset ilmaiseksi

Perhelippu (Kaksi aikuista ja lapset):
Portilta 20e / Ennakkoon 15e

Kannattajakortilla näet kaikki kotiottelut!

Kannattajakortilla näet Jaguaarien kaikki kotiottelut, myös play offit, sekä saat mukavia etuja.
Tämän kevään etuna Ruutu+ katseluoikeus kahdeksi viikoksi sadalle ensimmäiselle ostajalle (Arvo 10 euroa)!

Kannattajakortti 2017 (+Ruutu+) 30 euroa.

Kannattajakortti 2017 (+Ruutu+) opiskelijalle, koululaiselle, varusmiehelle, eläkeläiselle 15 euroa.

ISÄNTÄ

Otteluisäntänä Nokkakiven Puisto – Kesän avajaiset 6.6.

Nokkakiven puisto sijaitsee parikymmentä kilometriä Jyväskylästä Itään. Vehreässä amerikkalaishenkisessä puistossa on tarjolla paljon huvilaitteita lapsiperheiden kesäpäivän viettoon. Rauhallinen ja turvallinen puisto on mitä parhain paikka päästää lapset valloilleen.

Nokkakiven Puiston kesäkauden avajaisia vietetään 6.6. Iloinen henkilökuntamme ja sesonkiaikoina toimivat puistoprinsessat toivottavat kaikki tervetulleiksi viettämään huvipuistopäivää!

Lue lisää huvipuistosta ja sen palveluista Nokkakiven kotisivuilta!

nokkis

 

-->