Bouncers voitti tiukan välierän ja matkaa finaaliin

  • admin
  • 8.8.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Bouncers voitti tiukan välierän ja matkaa finaaliin

     vs.

VÄLIERÄ:

Mikkeli Bouncers – Jyväskylän Jaguaarit

Lauantaina 11.8. klo 18:00
Urpolan tekonurmi, Mikkeli

 

 

RAPORTTI

Bouncers voitti tiukan ottelun ja matkaa Rautamaljaan

Bouncersin ensimmäisen puoliajan hahmo oli Aleksi Liikanen, joka potkaisi kotijoukkueelle potkumaalin ja teki yhden touchdownin. Jaguaarit onnistuivat avausjaksolla tekemään touchdownin ja upottivat sen jälkeisen lisäpistepotkun, mutta enempää pisteitä ei ensimmäisellä puoliskolla nähty.

Toisella puoliajalla Jaguaarien hyökkäys viskoi pari syötönkatkoa. Ensimmäisen jälkeen portsarit karkasivat 16-7 johtoon. Jaguaarien Joonas Mäkinen kavensi ottelun juoksullaan 16-14 lukemiin. Kotijoukkue pystyi kuitenkin juoksemaan pallon kanssa paremmin kuin edellisissä kohtaamisissa. Tämä avasi myös Henri Heiskasen heittopeliä. Hänen ja Iiro Paakin yhteispeli vei Bouncersin 23-14 johtoon. Jaguaarien mahdollisuudet voittoon kapenivat, kun hyvässä Bouncersin puolustus onnistui nappaamaan syötönkatkon hyvässä maalintekotilanteessa. Jyväskylä taisteli vielä pallon itselleen ja onnistui kaventamaan lukemiksi 23-20. Tähän kiri ja aika kuitenkin loppuivat ja Mikkeli nappasi näin finaalipaikan arvoisen voiton itselleen.

Bouncers haastaa näin Pori Bearsin lauantaina 18.8. Rautamalja-ottelussa. Vuonna 2016 samainen finaalikaksikko kohtasi Porissa ja tuolloin vierasjoukkue Bouncers yllätti karhulauman nappaamalla voiton 21-23 lukemin.

 

ENNAKKO

Mikkelissä pelataan pääsystä finaaliin

Päätöskierroksella Jaguaarit hävisi sarjakärki Bearsille ja jäi sen myötä sarjataulukon kolmannelle sijalle. Välieräottelu, jossa ratkaistaan Bearsin haastaja, pelataan näin sarjakakkosen Bouncersin kotikentällä Mikkelissä.

Jaguaarien ja Bouncersin edellinen kohtaaminen päättyi Jyväskylän 0-17 voittoon. Kuva: Hilarious Hobbit

Jaguaarien edellisestä Mikkelin visiitistä on ehtinyt kulua vain pari viikkoa. Tuolloin Jyväskylän puolustus nappasi heti ottelun alussa kaksi syötönkatkoa ja piti lopulta nollan tiukassa 0-17 lukemiin päättyneessä väännössä. Jotta Jaguaarit etenee finaaliin, on puolustuksen takakentän pelattava jälleen varmasti ja juoksupuolustuksen esitettävä jälleen parasta peliään. Edellisessä kohtaamisessa Mikkelin hyökkäys teki muutamia virheitä ja ne karsimalla savolaiset pystyvät varmasti esittämään viime kertaa parempaa peliä.

Hyökkäyksellä varaa nostaa Jaguaarien peli uudelle tasolle

Jyväskylän puolustus on pelannut tällä kaudella jo useita nappipelejä. Keskisuomalaisten hyökkäyksellä on kuitenkin vielä paljon parantamisen varaa. Jaguaarit teki runkosarjan kahdeksassa ottelussa mukiinmenevät 151 pistettä. Tosi asia on kuitenkin se, että 94 näistä tehtailtiin ilman United Newland Crusadersin apuja pelannutta Lohja Lionsia vastaan. Muissa kuudessa ottelussa Jaguaarit onnistuivat tekemään siis vain 57 pistettä. Kun tästä vähennetään vielä pari puolustuksen tekemää syötönkatko-touchdownia, jäljelle jää 45 pongoa, joka tarkoittaa noin yhtä touchdownia ottelua kohden.

Kyse on loppujen lopuksi vain pienten asioiden tekemisestä oikein

Jaguaarien hyökkäys voi saada aikaan suuria harppauksia ottamalla pieniä askeleita. Kuva: Hilarious Hobbit.

Jotta Jaguaarien peli voi nousta uudelle tasolle, jota tarvitaan viimeistään finaalissa Bearsia vastaan, tulee hyökkäyksen pystyä kasvattamaan omaa suoritusvarmuuttaan. Tähän ei tarvita ihmeitä, vaan kyse on loppujen lopuksi pienten vain asioiden tekemisestä oikein. Lite bättre, kuten eräs ruotsalainen jääkiekkovalmentaja toisteli vuonna 1995.

Taistele blokeissa niin, että kahden jaardin juoksut muuttuvat neljän jaardin juoksuiksi. Tunnista oma blokkivastuusi vastustajan blitsatessa. Pidä katse pallossa loppuun asti ja vältä näin pallon pudottaminen silloin kun olet vapaana.

Kun pienet, yksinkertaiset asiat tehdään oikein askel kerrallaan, saa hyökkäys uusia yrityksiä, pitkiä hyökkäysvuoroja ja kasvattaa siten vastuutaan joukkueen menestymisestä. Mikäli tämä onnistuu, niin Jaguaarien peli voi ottaa suuria harppauksia eteenpäin ja tilanne näyttää erityisen hyvältä, sillä puolustuksen pelaamisesta, joukkuehengestä ja taistelutahdosta keskisuomalaisten peli ei jää tänä vuonna kiinni.

  • Taistelu finaalipaikasta alkaa lauantaina Mikkelin Urpolassa klo 18.00!
  • Voittaja etenee Porissa 18.8. pelattavaan Rautamaljaan!

 

-->