Nuorten PM-kisat alkavat tänään

  • admin
  • 20.10.2016
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Nuorten PM-kisat alkavat tänään

Tsekkaa Kinnusen ja Ojansivun mietteet ja tavoitteet avausmatsiin.

Jaguaarien pelaajista turnauksessa nähdään laitahyökkääjä Waltteri Kinnunen ja hyökkäyksen linjamies Niilo Ojansivu. Maajoukkuekomennukset eivät ole kummallekaan uusi asia. Molemmat olivat U17-ikäisten PM-kisoissa Ruotsissa viime vuonna. Ojansivulta löytyy maaottelu myös parin vuoden takaa U15-ikäluokasta.

waltterijaniilo
Kinnunen ja Ojansivu aloittavat PM-turnauksensa tänään Tanskaa vastaan. Kuva (c) Riitta Rinta-Tassi

– U17 maajoukkueessa oli jonkin verran samoja jätkiä kun nyt, mutta U19 taso on kaikin puolin kovempi, kun suurimmalla osalla on ainakin vähän kokemusta miesten peleistä ja osa on aloittavia pelaajia Vaahteraliigassa, Kinnunen kertoo. Ojansivu on samoilla linjoilla.

– Voima- ja taitotasoissa on tottakai menty hurjasti eteenpäin aikaisempiin maaottelukuvioihin verrattuna. Linjassa pelaa monia samoja pelaajia kuin viime vuoden U17 joukkueessa, mutta uusiakin pelaajia on tullut varsinkin puolustuksen puolelle.

u19-maajoukkue_logo1Kinnunen loukkasi nilkkaansa viime kesän alussa, mutta ehti loppukaudesta pelata muutaman ottelun Jaguaarien edustusjoukkueessa. Ojansivulla on kokemusta lähinnä nuorten sarjoista.

– Peli eroaa hyvin paljon 7 vs 7 pelistä varsinkin linjan osalta. Linja pelaaminen muuttuu monipuolisemmaksi ja mielenkiintoisemmaksi, kun ei ole koko aikaa saman miehen kanssa painimista. Itsellä on ollut aikapaljon opettelemista 11 vs 11 p-elityylin kanssa, sillä en ole päässyt sitä pelaamaan oikeastaan kuin maajoukkueissa, mutta onneksi nämä neljä leiriä ja hyvä valmennus ovat auttaneet oppimisessa joten lähden tulevaan peliin luottavaisin mielin, Ojansivu kertoo.

– Eka leiri oli jo keväällä, jolloin scoutattiin pelaajia. Syksyllä kaikki kolme leiriä käytettiin pelikirjan ja pelityylin opiskelemiseen ja viimeisellä leirillä keskityttiin jo ekaan vastustajaan eli Tanskaan, Kinnunen kertoo leirityksestä.

Mitä Jaguaarit odottavat avauosttelulta?

– Kovaa peliä, sitä varten ollaan valmistauduttu. Kaikki löytää itsestään yhden suuremman vaihteen, kun vetää Suomi-paidan päälle. Oma tavoitteeni on tehdä aina isoja pelejä, kun saan pallon käsiini, Kinnunen lataa.

– Itse odotan tiukkaa matsia Tanskaa vastaan, mutta voittoahan sieltä lähdetään hakemaan. Henkilökohtaisena tavoitteena on saada paljon peliaikaa ja että snäpit tulisivat kohdalleen, Ojansivu päätää.

Ottelu alkaa tänään klo 18:00.

LIVE-STREAM

LIVE-STATS

 

 

 

-->