Pirates are back? – Jaguaarit perustamassa kehitysjoukkuetta

  • admin
  • 7.12.2016
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Pirates are back? – Jaguaarit perustamassa kehitysjoukkuetta

Jyväskylän seudun Jaguaarit on perustamassa kehitysjoukkuetta miesten IV-divisioonaan kesälle 2017.

U19-joukkueen runsas pelaajamäärä synnytti tarpeen kehitysjoukkueelle

Kehitysjoukkue etenkin nuorille

– Tulevana kesänä U19-ikäluokassa sarja päättyy jo kesäkuussa. Joukkueen parhaimmisto jatkaa pelejään seuran edustusjoukkueessa, mutta haluamme tarjota mahdollisuuden kauden jatkoon ja kehittymiseen Jyväskylässä myös heille, joiden lajitaidot tai fysiikka eivät vielä 1. divisioonaan riitä, Jaguaarien tiedottaja Mikko Punkari kertoo.

Miesten 4. divisioona pelataan turnausmuotoisena 7 vs. 7 -säännöillä. Runkosarjassa on vain muutama turnaus. Sarjan jälkeen neljä parasta joukkuetta jatkaa lopputurnaukseen. Saman seuran sisällä pelaajat voivat pelata toisessa joukkueessa kaksi ottelua, menettämättä edustusoikeutta varsinaisessa joukkueessaan.

– Voimme säännön turvin täydentää kehitysjoukkuetta tarpeen tullen myös edustusjoukkueen pelaajilla, mikäli jokin turnaus osuisi vaikka keväällä päällekäin U19-otteluiden kanssa. Ja samoin voimme tarjota parin ottelun kokeilun edustusjoukkueessa niille kehitysjoukkueen pelaajille, joiden rahkeet siihen riittävät, Punkari kertoo.

Nuorten pelaajien lisäksi Jaguaarit toivoo saavansa riveihinsä myös aikuispelaajia 

– Uskon, että kehitysjoukkue auttaa meitä uusien pelaajien rekrytoinnissa. Parhaassa tapauksessa saamme aktivoitua myös sellaisia pelaajia, joilla on vahva jenkkifutistausta, mutta nykyinen elämäntilanne ei sovi yhteen ykkösdivisioonan vaatiman aikamäärän kanssa. Kohtuullisen vähäinen turnausten määrä sekä optio parista kovemmasta matsista edustusjoukkueessa voi olla heille houkutteleva kombinaatio. Tällaisten kokeneiden pelaajien mukana olosta ja vinkeistä olisi varmasti apua nuorten tulokkaiden kehityksessä.

Luvassa taistelu Jyväsjärvestä?

piratesViime kesänä miesten nelosdivisioonassa nähtiin jyväskyläläisväriä Puuppola Buccaneersin osallistuessa sarjaan.  Jaguaarien alla on puolestaan aikaisemmin nähty Jyväskylä Pirates, joka pelasi kakkosdivisioonaa 2010-2012 sekä samalla sarjatasolla 2003-2005 porskuttanut Päijänne Pirates.

– Tulevan kesän kehitysjoukkueen nimi on vielä auki.  Pirates on hyvä vaihtoehto, mutta pidetään vielä mahdollisuudet auki muillekin vaihtoehdoille ja sponsoriyhteistyölle. Buccaneersiin verrattuna pyrimme olemaan selkeästi enemmän kilpailullisemmin ja urheilullisemmin lähtökohdin liikenteessä oleva joukkue. Toivomme Bucsin saavan rivinsä kokoon myös ensi kesäksi. Kaksi keskisuomalaista turnausta säästäisi kuluja ja mahdollistaisi mielenkiitoiset paikallisottelut.

Saman seuran sisällä oleva kehitysjoukkue ei sulje pois farmiyhteistyön mahdollisuutta

Jaguaarien farmiyhteistyö Lahti Panthersin kanssa toimi viime kesänä hyvin. Seurojen otteluohjelmat menivät alkukaudesta sopivasti ristiin ja mahdollistivat pelaajien liikkumisen seurojen välillä.

– Farmisopimusten deadline tulee vastaan vasta myöhemmin keväällä. Ehdimme viime vuotiseen tapaan käydä eri sarjojen otteluohjelmat läpi ja tehdä niiden perusteella päätöksen, hyödyttääkö jonkin seuran kanssa tehtävä yhteistyö molempia osapuolia viime vuotiseen tapaan.

Kiinnostuitko?

  • Try out-järjestetään SuperBowlin jälkeisenä viikonloppuna lauantaina 11.2.
  • Mikäli pelaaminen tai valmentaminen joukkueessa kiinnostaa, ota yhteys Mikko Punkariin spostilla: mikko.o.punkari@gmail.com

-->