Pirates avaa kautensa Äitienpäivänä

  • admin
  • 8.5.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Pirates avaa kautensa Äitienpäivänä

Jaguaarien kakkosjoukkue Pirates matkaa sunnuntaina 13.5. Helsinkiin.

Pirates arrrrr ready!

Speedy is back

Piratesin pursi laskettiin monen vuoden telakalla olon jälkeen uudelleen vesille viime kaudella miesten nelosdivisioonaan. Toinen Jyväskylän nelosdivisioonajoukkue Buccaneers lopetti kesken viime kesän toimintansa, jonka jälkeen osa Buccaneersin pelaajistosta siirtyi Piraattien miehistöön.

Syksyllä Pirates ja Jaguaarit rekrytoivat uusia pelaajia ja saivat Pirates+Bucs runkoon mukaan mm. neljä uutta linjamiestä: Valtteri Anttilan, Juha Peltosen, Joonas Rautiaisen ja Jussi Koistisen. Laivanvarustus jatkui sparraamalla korkeakoulujoukkue Renegadesia, josta mukaan liittyivät opiskelijaotteluiden jälkeen vielä Josh Hand, Eetu Markkanen sekä Valtteri Nurminen.

– Joukkue on rakentunut hyvin. Ollaan ikään kuin saatu yhteen pakettiin Piratesin, Buccaneersin ja Renegadesin avainpelaajia sekä tulokkaita ja U17-joukkueen parhaimmistoa. Äitienpäivän avausturnaukseen lähdetään yli 15 hengen rosvosakin kanssa. Muutama Jaguaareissa aikaisemmin pelannut jermu on vielä uhonnut tulevansa mukaan myöhempiin turnauksiin, mutta kyllä tällä porukallakin porskutetaan jo komeasti, Mikko Punkari kertoo.

Jaguaarien edustukselle leveyttä

Jaguaarien edustusjoukkueen runko on tänä kesänä varsin kapea. Piratesin pelaajille on tarjottu mahdollisuus osallistua myös osaan tai kaikkiin edustusjoukkueen otteluihin.

– Ringissämme on paljon kokeneita pelaajia, joilla aika ei riitä urheiluun siinä tahdissa, kuin edustuksen pelaajilla. Kokemus riittää kuitenkin siihen, että pystymme matseissa antamaan edustuksen ukoille huilidowneja. Jaguaarien kauden avauksessa pelasikin jo muutama piraatti, Punkari kertoo.

– Lisäksi on muutama jätkä, joilla intoa ja aikaa riittää enemmänkin. Jahka saavat downeja edustuksesssa ja isomman roolin Piraateissa, on heistä varmasti  tulevaisuudessa hyötyä myös seuran ykkösjoukkueelle.

Nelosdivisioona, eli Äijäliiga

Nelosdivisioonassa pelimuotona on 7 vs. 7-säännöt. Käytännössä lyhennetyltä ja kavennetulta kentältä puuttuu kaksi linjamiestä ja kaksi takakentän pelaajaa.

– Pidän Seinäjoki Gatorsia Äijäliigan ennakkosuosikkina. Aavistelen, että heidän rosteristaan löytyy tukku vanhoja Crocodilesin liigajyriä. Pohjalaisittain he haastavat sarjan muut joukkueet todelliseen painiin, Punkari ennakoi.

Piratesin ja Gatorsin lisäksi nelosessa nähdään kakkosdivisioonakauden kapean rosterin vuoksi väliin jättänyt Oulu Northern Lights sekä kolmosdivisioonassa viime vuonna pelannut Lahti Panthers. Pääkaupungista on mukana kaksi joukkuetta, Malmi Blaze sekä Helsinki Wolverinesin kolmosjoukkue Wolverines Pink.

– Oulun ja Lahden osalta kyseessä ovat perinteikkäiden jenkkifutiskaupunkien ykkösjoukkueet, joten tasoa nelosesta löytyy tänä vuonna yllättävän paljon. Lisäksi näyttävää hyökkäyssysteemiä pyörittävä Malmi Blaze kuuluu ehdottomasti sarjan ilopilkkuihin. Wolverinesin osalta on vaikea ennakoida, kuinka paljonko heidän kahden ensimmäisen joukkueensa pelaajia kentällä nähdään, Punkari arvioi.

Kiinnostaako jenkkifutis – Vielä ehdit mukaan kesän 2018 peleihin

Mikäli jenkkifutiksen kokeilu nelosdivisioonassa kiinnostaa vielä kesän 2018 puolella, tule mukaan Piratesin harjoituksiin Palokkaan ti 22.5. klo 19.15.

 

-->