Pirates avasi kauden iloisella esityksellä

  • admin
  • 14.5.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Pirates avasi kauden iloisella esityksellä

Jaguaarien kehitys- ja harrastejoukkue Pirates avasi kautensa sunnuntaina. 

Kausi käynnistyi rytinällä

Avausottelussa Piraatit saivat vastaansa Malmi Blazen. Eetu Markkanen palautti kickoffin syvälle Blazen päätyyn, jonka jälkeen Joni Pyöriä juoksi jyväskyläläisille touchdownin ensimmäisellä pelillä.

Malmilaiset olivat pelaneet aiemmin Wolverines Pinkiä vastaan. Tämän ottelun livescouttaus sekä viime kesällä malmilaisia vastaan pelattu ottelu paljastivat, mitä Blaze-hyökkäykseltä sopii odottaa. Puolustus tiesi, mitä tulevan pitää ja pelasi todella vahvasti. Takakenttä piti  miehensä kursissa ja puolustuksen linja sekä linebackerinakin pelannut Pyöriä antoivat QB Janne Holkolle jatkuvasti painetta ja häiritsivät miehen heittorauhaa. Puolustus hankki Piratesille loistavat kenttäasemat, jonka jälkeen Kaapo Peurakumpu koppasi Piraattien toisen touchdownin.

Puolustuksessa Piraatit jatkoivat loistavia otteita. Erityisesti mainittakoot tulokas Simeon Maukonen, joka nappasi ottelussa kaksi syötönkatkoa. Hyökkäyksessä Pirates sakkasi ajoittain pyrkiessään heittopelin lisäämiseen. Onnistumisia tuli kuitenkin enemmän kuin virheitä. Hienoimpana suorituksena nähtiin Peurakummin pitkästä post-kuvasta juoksema touchdown, johon Josh Hand tarjoili niin pitkän heiton, kun kädestä lähti. Toinen laituri ”Speedy” Markkanen oli niin ikään pelipäällä ja kuritti Blazen takakenttää mm. hitch-and-go -touchdownillaan.

Toisella puoliajalla Pirates pyrki pelaamaan kovaa, mutta energiaa säästävästi. Pelaajia vaihdeltiin tiuhempaan ja hyökkäyksessä pyrittiin eteen päin lyhyillä heitoilla. Salamamaalien sijaan hyökkäys pysyi nyt kentällä kauemmin kelloa raksuttaen. Puolustus jatkoi hyviä otteita, mutta Blaze pääsi yllättämään kertaalleen rosvolauman kiertovastuun. Suunnilleen näillä askelmerkeillä pelattu kauden avausottelu päättyi näin Piratesin 6-36 voittoon.

Wolverines Pink tuuman verran parempi

Pirates aloitti myös toisen ottelun hyvin. Ahmapuolustuksen keskustassa veteraani Teemu Hirvonen iski voimalla kapuloita keskisuomalaisen juoksuhyökkäykseen. Kentän laidoilla ei kuitenkaan ollut yhtä kova vastaanotto ja Peurakumpu karkasikin jälleen maalintekoon. Toinen Pirates-touchdown oli Kalle Leppäsen duunia alusta loppuun. Ensin hän nappasi syötönkatkon puolustuksessa ja kirmasi tämän jälkeen juoksupelillä Piraateille 14-0 johdon. Näissä lukemissa lähdettiin myös puoliajalle.

Toiselle puoliajalle Pirates teki muutosta puolustuksen fronttiinsa. Ikävä kyllä myös Ahmat muutivat pakkaansa hyökkäyksessä ja saivat puhkaistua Piratesin hidastuneen kiertovastuun. Rosvolauma iski ahmoja vastaan vielä yhden maalin, kun Hand tavoitti Peurakummun ties kuinka monennella maalilla.

Wolverines-hyökkäyksen blokit kuitenkin osuivat komeasti Piratesin kiertovastuuseen ja turnausisäntä pystyi tekemään vielä kaksi maalia. Niiden ja lisäpisteiden turvin se hiipi takaa 22-24 johtoon. Voiton avaimet olivat kuitenkin edelleen Jyväskylän kädessä. Pirates eteni terävillä heitoilla Wolverinesin päätyyn, jossa Hand kantoi kertaalleen pallon (ainakin Pirates-silmälasien ja silmälappujen läpi katsottuna) maaliin asti, mutta tuomariston mukaan matkaa jäi vielä tuuman verran. Tämän jälkeen Pyöriä juoksi kiertopelin ja kohtasi puolustajan maaliviivan ja sivurajan kulmassa. Pylon kaatui rytäkässä ja jälleen keskisuomalaisten silmälappujen takaa juhlittiin maalia. Tuomariston mukaan tähän ei kuitenkaan ollut aihetta. Jäljellä oli kaksi yritystä, joilla palloa ei vieläkään saatu maaliin asti. Näin Ahman nahka jäi nylkemättä ja pisteet Wolverines Pinkille.

Tiukasta tappiosta huolimatta Rosvomiehistön esitykseen voi olla tyytyväinen. Koko porukka sai peliaikaa ja onnistumisia tulokkaita myöten. Virheitä tehtiin kaudenavaukseen ja vähäiseen valmistautumiseen nähden yllättävän vähän. Laiturit eivät pudotelleet palloja, rähmäyksiä sattui todella vähän ja kaikilla oli peli-ilo kohdillaan. Seuraavan kerran Pirates-miehistö taistelee kotiturnauksessaan Viitaniemessä sunnuntaina 8.7.  Moni pelaajista nähdään kuitenkin todennäköisesti myös edustusjoukkueen riveissä – Jaguaarien seuraava kotiottelu pelataan Viitaniemessä sunnuntaina 3.6.

 

-->