Pirates komeisiin voittoihin kotiturnauksessaan

  • admin
  • 12.7.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Pirates komeisiin voittoihin kotiturnauksessaan

Jaguaarien kehitys- ja harrastejoukkue Pirates pokkasi voitot Lahti Panthersista ja Oulu Northern Lightsista.

Molemmat Markkaset pääsivät maalintekoon Lahtea vastaan

Pantterit kesyyntyivät

Pirates aloitti turnauksen ottelulla Lahtea vastaan. Panthersilla oli vaikeuksia saada Piraattien hyökkäys kuriin. Avauspuoliskolla Mikko Punkari heitti touchdownit Eetu Markkaselle ja Kalle Leppäselle, ja keskushyökkääjänä pelannut nuorempi Markkanen: Leevi juoksi yhden touchdownin. Lahden pelinrakentaja heitti hyökkäyksessä varsin hyvin, mutta Panthers-laiturit eivät saaneet palloja kiinni Piraattien takakentän puristuksessa. Toisella puoliajalla Akseli Syrjänen hyppäsi Piraattien pelinrakentajaksi, eikä pisteidenteko tämän myötä hyytynyt vaan Pirates voitti ottelun komeasti 36-0.

Piraattitykit paukkuivat revontulien taivaalla

Toisen ottelun vastustaja Northern Lights tiedettiin kovemmaksi joukkueeksi, olihan oululaisten alunperin tarkoitus osallistua kakkosdivisioonaan. Josh Hand aloitti ottelussa pelinrakentajana komeasti ja etenkin U17-joukkueen laituri Kaapo Peurakumpu tehtaili maaleja Handin heitoista ja palautuksesta.

Joni Pyöriä on Piraatti partaansa myöten

Northern Lights onnistui myös ottelun alussa maalinteossa, kun joukkueen pelinrakentaja kirmasi komealla juoksulla merirosvomiehistöltä karkuun. Paria missausta lukuunottamatta Piraattien puolustus pelasi hyvin ja Oulu jäi selvästi jälkeen pisteidentekokilpailussa.

Pirates-hyökkäys oli sen sijaan vedossa, eikä revontulien takakenttä pärjännyt taistelussa Jyväskylän laitahyökkääjiä vastaan. Northern Lights sai ajoittain kovaa painetta Handille, mutta hyökkäyslinja sekä keskushyökkääjä Joni Pyöriä iskivät hienosti painetta vastaan. Kahteen suuntaan pelannut Pyöriä juoksi myös ottelussa myös komeasti, pitäen rosvojen pelivalikoiman tasapainoisena. Ottelun lopussa Oulu vielä kavensi, mutta matsi päättyi silti Piraattien selkeään 42-18 voittoon.

– Tänään pelattiin hienosti ja oltiin selkeästi askel vieraita edellä. Toukokuusta on menty kovasti eteen päin. Puolustuksessa Northern Lightsin nopeat kiertopelit saatiin karsittua, heittopuolustuksessa oltiin iholla ja hyökkäyskin rullasi komeasti, Mikko Punkari kertoo.

– Viimeinen runkosarjaturnaus Seinäjoella on taas eri maailma. Heinäkuussa käynnistyy myös U17-kausi, ja uskon että saamme autettua heidän kanssaan toisiamme.

 

  • Kuvat: Lauren Hand

 

Kalle Lahtisen viime kesän lopettamispäätös kosketti vain Jaguaareja, eikä tietenkään Piratesia. Porttiteorian vaara?
Josh Handille kelpasi Joonas Rautiaisen ja muiden linjamiesten antama heittoaika
-->