PLAY OFF-time: Steelers – Jaguaarit su 20.8.

  • admin
  • 15.8.2017
  • Kommentit pois päältä artikkelissa PLAY OFF-time: Steelers – Jaguaarit su 20.8.

Steelers murskasi Jaguaarit välierässä sunnuntaina 20.8.

 

 VS. 

Kuopio Steelers vs. Jyväskylän Jaguaarit
Sunnuntaina 20.8. klo 16:00
Väinölänniemi, Kuopio

PLAY OFF- TIME!

 

 

 

RAPORTTI

STEELERS MURSKASI JAGUAARIT VÄLIERÄSSÄ

Jaguaarien pelinrakentaja Christopher Jeffrey-Griggs ei pystynyt pelaamaan jalkavammansa takia välierässä ja Jaguaarit lähtivät otteluun Isaak Marshallin johdolla. Ennakossa spekuloitiin, ettei Jaguaarit saa antaa isoja pelejä ilmaiseksi Steelersille ja Justin Bellille, mutta jo toisella yrityksellä tämä oli unohtunut. Jyväskylän kikkapeliyritys päättyi katastrofaalisesti, kun laitahyökkääjä Waltteri Kinnunen heitti pallon suoraan Bellille. Steelers iski 7-0 johtoon heti tämän jälkeisellä hyökkäyspelillä. Jaguaarien puolustus onnistui pysäyttämään pari seuraavaa Steelersin hyökkäysvuoroa, mutta tämän jälkeen Jaguaarien lentopotku lensi, kenellekäs muulle kuin, Steelersin isojen pelien miehelle Bellille, joka palautti sen maaliin asti.

Kun tähän lisätään Jaguaarihyökkäyksen pari rähmättyä palloa ja syötönkatko, alkaa selitys Steelersin hurjalle 49-0 puoliaikajohdolle olla paketoituna. Kolmannella neljänneksellä Jaguaarien virkaatekevä pelinrakentaja Marshall loukkaantui Steelers-puolustuksen taklatessa häntä sivurajan ulkopuolella. Hänen paikalleen hypännyt Guillem Garcia heitti vielä kolme syöntönkatkoa, jotka avittivat Steelersin hurjaan 91-0 murskavoittoon. Lähtökohdat otteluun olivat toki hankalat, mutta enää kovin paljoa enempää Jaguaarit eivät olisi voineet ”isoja pelejä” savolaisille antaa, eivätkä kovinkaan paljon helpommaksi Steelersin pistetehtailua tehdä.

Steelers jatkaa täysin oikeutetusti Spagettimaljaan, jossa se kohtaa kahden viikon päästä Helsinki Wolverinesin.

 

ENNAKKO

PLAY OFF-TIME!

Justin Bell teki joukkueiden viime kohtaamisessa kaksi touchdownia

Kuopio Steelers voitti runkosarjan ja isännöi sunnuntaina välierässä Jyväskylän Jaguaareja. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen meni alusta loppuun asti savolaisten komennossa. Runkosarjan toisella kierroksella Jaguaarit pystyi ensimmäisellä puoliajalla taistelemaan Steelersiä vastaan. Isoimmat pelit tuossa ottelussa teki teräsmiesten amerikkalaispuolustaja Justin Bell, joka palautti maaliin yhden lentopotkun ja yhden syötönkatkon. Tällaisiin ”ilmaiseksi annettuihin” suuriin räsäyksiin Jaguaareilla ei ole varaa ennakkosuosikkia vastaan.

Hyökkäyksessä Christopher Jeffrey-Griggs pelasi Steelersiä vastaan hyvin, vaikka joutui usein Steelersin puolustuksen linjamiesten ahdistelemaksi. Hänen yhteispelinsä toimi etenkin Isaak Marshallin ja Waltteri Kinnusen kanssa. Muutama onnistunut hyvä heittopeli kuihtui kuitenkin tuossa ottelussa Jyväskylän ottamiin rangaistuksiin. Keskisuomalaisten hyökkäyslinjan on pystyttävä pitämään fyysinen Steelers-puolustus paremmin kurissa. Mikäli tämä onnistuu ja Jeffrey-Griggs pystyy hyödyntämään Marshallin ja Kinnusen lisäksi täysipainoisesti myös Guillem Garciaa ja Oskari Lappalaista, on Jyväskylän hyökkäyksellä käytössään tarvittavat ainesosat Kuopion haastamiseen. Pisteiden lisäksi Jaguaarien kannalta olisi loistavaa, jos hyökkäys pystyy pelaamaan pitkiä hyökkäysvuoroja ja pitämään tällä tavoin Seth Petersin Steelers-hyökkäyksen poissa kentältä. Toisen runkosarjakohtaamisen ensimmäisellä puoliskolla tämä onnistui kohtalaisen hyvin ja Jyväskylän puolustus päästi Steelers-hyökkäyksen maalialueelleen vain kahdesti.

Chirstopher Jeffrey-Griggsin ja laitahyökkääjistön yhteispeli ratkaisee, pystyykö Jaguaarien hyökkäys haastamaan Steelersin puolustuksen. Kuva: Jari Turunen

Kun Peters pääsee Savolaisen heittosirkuksen kanssa kentälle, tulee levänneen Jaguaarien puolustuksen pelata parasta peliään ja jahdata Petersiä petoeläimen tavoin. Viitaniemessä Peters säkitettiin kerran ja pakotettiin juoksemaan itse kolmesti. Nämä kaikki tapahtuivat ensimmäisellä puoliskolla. Takakentän on saatava kyntensä Petersin heittojen sekä Johannes Jauhiaisen ja Tino Ndongon käsien väliin. Kun näistä asioista pidetään kiinni ja taistellaan jokainen yritys sellaisella raivolla, kuin se olisi kauden viimeinen, eivät savolaiset saa Jaguaareilta mitään ilmaiseksi. Silmittömän taistelun lisäksi tukimiesten ja takakentän pelaajien on muistettava tällä kertaa myös keskushyökkääjien lyhyet-kuviot paremmiin, sillä Charles Wort ja Mikko Aspinen tekivät niillä viimeksi aivan liikaa tuhoja.

Jaguaarien puolustuksen pitää löytää Pedon raivo ja antaa kaikkensa kentällä. Kuva: Jari Turunen

TAISTELU finaalipaikasta alkaa sunnuntaina 20.8. klo 16:00 Kuopion Väinölänniemessä.

-->