Renegades repii reijän offseasoniin

  • admin
  • 14.11.2017
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Renegades repii reijän offseasoniin

Korkeakouluopiskelijoista koostuva Jyväskylä Renegades tekee välivuoden jälkeen paluun jenkkifutiskartalle – Lauantaina 25.11. pelattavaan harjoitusotteluun valmistautuminen tuo tauon Jaguaarien offseasoniin.

Jyväskylä Renegades tekee paluun

Syksyllä 2010 Jaguaareissa vaikuttaneet BJ Jensen, Mikko Hänninen, Mikko Punkari ja Timo Rantalainen perustivat Jyväskylän yliopistoon oman jenkkifutisjoukkueen, Jyväskylä Renegadesin. Renegadesin tarkoitus oli tarjota jenkkifutiskokeilu opiskelijabudjetilla ja saada pelaajia innostumaan lajista myös Jaguaarien tai Piratesin riveissä.

Kahtena ensimmäisenä kautenaan Renegades pelasi pelinrakentaja Ville Wacklinin johdolla huikeaa jenkkifutista ja kaatoi mm. Vaahteraliigapelaajien tähdittämän Turun yliopiston joukkueen.  Muutaman vuoden jälkeen Renegadesin ydinryhmä alkoi olla täynnä vanhempia tieteenharjoittajia, jolloin uusien pelaajien rekrytointi ei ollut enää yhtä helppoa. Viime vuonna Renegades pitikin opiskelijoiden SM-sarjasta taukoa. Nyt Renegadesin ringissä on jälleen enemmän 1-3 vuoden opiskelijoita, joiden on helpompi koota joukkue kasaan. Kun tähän lisätään Ville Rajalaisen ja Aleksi Nummelinin kaltaisia kokeneita ja varmoja taklaajia sekä aikaisemmin jenkkifutista pelanneita vaihto-opiskelijoita, saadaan kasaan ainekset varsin mielenkiintoiselle kokoonpanolle.

Harjoitusottelu la 25.11. Vehkahallissa

Jaguaarit ja Pirates käynnistävät kuukausi sitten Fall of the Rookie-starttikurssin, joka houkutteli viisi uutta aktiivia mukaan.  He saavat tulikasteensa lauantaina 25.11. Renegadesia vastaan pelattavassa harjoitusottelussa.

– Renegades-ottelusta on saatu kiinnostava ja motivoiva maali starttikurssilaisille, Piratesia vetävä Mikko Punkari kertoo.

Jaguaarien yhteisjoukkueessa on tulokkaiden lisäksi mukana pelaajia sekä edustuksesta että Piratesista.

– Olemme harjoitelleet alkusyksyn Jaguaarien kanssa kehonhallintaa, lajin omaista liikkumista sekä fysiikkaa. Seuraavat pari viikkoa mennään enemmän otteluun valmistautuminen edellä, kertoo Jaguaarien päävalmentaja Toni Bärlund. Saamme ajettua ensimmäiset perusteet Jaguaarien ja Piratesin yhteisestä pelisysteemistä sisään. Ottelu palvelee hyvin sitä ja tulokkaiden sisäänajoa jenkkifutikseen.

– Jaguaarien ja Piratesin pelaaminen samalla puolella on todella hyvä homma.  Kauden aikana pelaajat pystyvät liikkumaan varsin vapaasti Piratesin ja edustusjoukkueen välillä. Yhteinen systeemi ja sen opettelu yhdessä otteluvauhdilla helpottavat tätä liikkumista entisestään. Hienoa saada kaikki samalle sivulle ja lähteä liikkeelle yhtenä porukkana jo näin varhaisessa vaiheessa syksyä, Punkari näkee.

Otteluun valmistavat harjoitukset

 

Jaguaarit Pirates
Ti 14.11. Hipposhallin alakerta klo 20:00 Ti 14.11. Hipposhallin alakerta klo 21:00
Ke 15.11. KiHun kokoustila klo 18:30 Ke 15.11. KiHun kokoustila klo 18:30
Ke 15.11. Hipposhallin alakerta klo 20:00 Ke 15.11. Hipposhallin alakerta klo 21:00
Ti 21.11. Hipposhallin alakerta klo 20:00 Ti 21.11. Hipposhallin alakerta klo 21:00
Ke 22.11. Hipposhallin alakerta klo 20:00 Ke 22.11. Hipposhallin alakerta klo 21:00
La 25.11. Scrimmage vs. Renegades Vehkahalli klo 18-20
-->