Renegades rymistelee pääsiäislauantaina Hippoksella

  • admin
  • 29.3.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Renegades rymistelee pääsiäislauantaina Hippoksella

Jyväskylän korkeakouluopiskelijoiden jenkkifutisjoukkue rymistelee pääsiäislauantaina Aalto-yliopistoa vastaan!

Eetu Markkanen

Jyväskylän yliopiston ja JAMKin opiskelijoista koostuva Renegades teki välivuoden jälkeen paluun opiskelijoiden SM-sarjaan. Nyky-Jaguaareista joukkueessa pelaavat puolustajat Kristian Luukkonen sekä Matti Hyvärinen (artikkelikuvassa).

Heidän lisäkseen rosterista löytyy paljon Jaguaarien miesten ja junioreiden joukkueista tuttuja nimiä. Joni Pyöriä ja Heikki Pesonen muodostavat kaksi kolmasosaa joukkueen linjoista. Lisäksi tukimies- / pallonkantaja-torpedo Roope Pentinmikko ja laituri Eetu ”Speedy” Markkanen ovat Jaguaareista tuttuja kovia nimiä. Epävarmojen osallistujien listalta löytyvät lisäksi laitahyökkääjä-veljekset Pasi Raatikainen ja Tommi Tyrväinen sekä kaikkia pelipaikkoja dominoiva Aleksi Nummelin. Tämän troikan pelaaminen lauantain kotiottelussa on kuitenkin epävarmaa.

Avainpelaajiin lukeutuvat lisäksi pelinrakentaja Josh Hand, joka on pelannut kainalopalloa Atlantin takana high schoolissa, sekä Vaahteraliigajoukkue Wasa Royalsin Viktor Mänty, joka iskee joukkueen tukimiesosastolla tai takakentällä.

Kun kokoonpanoon kaadetaan lisäksi innokkaita rookieita sekä vaihto-opiskelijoita, on keitos valmis.

Analyysi: Hand, Pentinmikko ja Markkanen tekevät jo kolmestaan hyökkäyksestä vaarallisen.  Puolustuksen tukimiesosasto ja takakenttä vaikuttavat hyviltä. Haasteena on linjapelaajien vähäinen määrä.

Hand, Pentinmikko ja Markkanen tekevät jo kolmestaan Renegades-hyökkäyksestä vaarallisen

Aalto yliopiston joukkue Predators on tänä keväänä voittanut Wasa Dogsin 20-19 ja hävinnyt Turun yliopiston joukkueelle 42-24 sekä Turun AMK:n joukkueelle 0-46. Perinteisesti heikosti vierasotteluissaan menestynyt Renegades matkasi kauden avauksessaan Vaasaan todella pienellä kokoonpanolla, mutta haastoi vaasalaiset silti hyvin, kuten tiukka 31-24 tulos kertoo.

Edellisestä Renegades-voitosta onkin ehtinyt kulua jo tovi. Viime vuonna joukkue jätti sarjan väliin ja 2016 tilille kertyi vain tappioita. Edellinen W-merkintä löytyykin päiväykseltä 3.4.2015, jolloin joukkue voitti kotonaan vaasalaiset 37-18.

Tämän kauden ensimmäiseen kotiotteluunsa Renegades saa kuitenkin jalkeille huomattavasti kovemman ja laajemman kokoonpanon kuin kauden avaukseensa, joten lauantaina on lupa toivoa pitkän tappioputken katkeamista ja kotijoukkueen voitonjuhlia.

Mitä: Jyväskylä Renegades vs. Aalto Predators

Missä: Hipposhalli

Milloin: La 31.3. klo 14.00

Mitä maksaa:

Opiskelijat, koululaiset: 2 euroa
Muut kuolevaiset: 4 euroa
Alle kouluikäiset ilmaiseksi

 

 

-->