SU 17.6. JAGUAARIT vs BOUNCERS

  • admin
  • 11.6.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa SU 17.6. JAGUAARIT vs BOUNCERS

  vs.  

Jyväskylän Jaguaarit – Mikkeli Bouncers

Sunnuntaina 17.6. klo 16:30
Viitaniemen liikuntapuisto

Jaguaarit pelaavat jälleen sunnuntaina Viitaniemessä – Vastassa Mikkeli Bouncers Kuva: Lauren Hand

RAPORTTI

Bouncers voitti Jaguaarit varmemmalla pelillä

Ottelu alkoi Jaguaarien kannalta reippaasti. Puolustus pysäytti Mikkelin ensimmäisen vuoron ja Jyväskylän hyökkäys pääsi kentälle 50 jaardin linjalta. Teemu Hautakangas linkosi pitkän pallon Timi Tuomiselle, mutta pallo ei tarttunut hänen käsiinsä. Hyvä taistelu Pori-ottelussa, sekä ensimmäisen ”vuoroparin” hyvä meno taisi avata pari nappia Jaguaarien takeista turhan löysälle, sillä tämän jälkeen ottelun tahtipuikko siirtyi vieraiden käsiin. Bouncers onnistui pakottamaan Jaguaarihyökkäyksen huonoihin kenttäasemiin, jolloin Jyväskylän peliin iskostui turhaa hätiköintiä ja sekaannusta.

Puolustuksen keskusta jatkoi hyvää työtä Bouncersin juoksua vastaan, mutta pelinrakentaja Henri Heiskanen näytti, että hänen kätensä on viritetty ottelua varten erinomaisesti. Ensimmäisellä puoliajalla Heiskanen poltti Jaguaarien takakentän kahdesti, etenkin jälkimmäinen suorituksista oli varsin huikeaa katsottavaa, sillä Heiskanen vaihtoi yhdessä vaihteessa jo juoksuvaihteen päälle, mutta löi liinat kiinni juuri ennen aloituslinjaa, ja löysi näin takakentän vapaaksi jättäneen laiturin.

Toisella neljänneksellä Jaguaarien hyökkäyksen pelisuunnitelma koki toisen takaiskun, kun ykköskeskushyökkääjä Joonas Mäkinen pyöräytti nilkkansa. Tämän jälkeen tilanne oli käytännössä se, että molempien joukkueiden puolustukset kykenivät tuhoamaan vastustajansa juoksupelin, ja eteneminen oli suoritettava ilmateitse. Tässä Jaguaarit ei vielä ensimmäisellä puoliajalla onnistunut, ja puoliajalle mentiin vieraiden 0-14 johdossa.

Puoliajalta ulos sisuuntunut Jaguaarilauma

Puoliajan jälkeen Jaguaarien asenne ja ote otteluun vaikutti hätäistä avausjaksoa paremmalta. Kalle Leppänen ja Akseli Syrjänen alkoivat liikuttaa ketjuja lyhyiden heittopelien avulla. Toisinaan Hautakangas heitti pitkää palloa paluun kentille tehneelle Santtu Tuvialalle, joka ottikin ottelussa pari kiinniottoa, joista toinen oli todella komea ja pitkä post-kuva. Näiden lisäksi Tuvialan tuoma uhka pitkään heittopeliin poiki Jaguaareille 30 jaardia Bouncersin ottamien syötönvastaanotonhäirintä-rangaistusten muodossa. Lyhyiden heittojen, Bouncersin rangaistusjaardien ja Hautakankaan omien juoksujen myötä Jaguaarit eteni Bouncersin päätyyn ja kavensi Hautakankaan omalla juoksulla ottelun 7-14 lukemiin.

Bouncersin puolustus kesti Jaguaarien momentumin

Puolustuksen pysäytettyä Bouncersin Jaguaarit lähti tavoittelemaan tasoitusta ja saikin sen lähes aikaiseksi. Hautakangas toimitti pallon maalialueelle Syrjäsen käsiin, mutta pallo ei pysynyt hänen hallussaan loppuun asti kahden mikkeliläisen puristuksessa. Tämänkin jälkeen Jaguaarien hyökkäys sai tilaisuuksia maalien tekoon, mutta omat virheet sekä Mikkelin puolustuksen hyvä paine estivät keskisuomalaisten lisätouchdownit. Bouncersin Heiskanen sen sijaan rokotti Jaguaarien takakenttää vielä kahdesti. Päätösneljänneksellä syntynyt viimeinen 7-26 touchdown ratkaisi käytännössä ottelun voiton mikkeliläisille. Näihin numeroihin ottelu myös päättyi.

Jaguaarien kausi jatkuu Juhannustauon jälkeen kolmella vierasottelulla

Jaguaarien juoksupuolustaminen oli ottelussa jälleen hyvällä tasolla. Takakentälle sattui kuitenkin nyt harmittavan paljon tappioita pitkiä heittokuvioita vastaan. Pienetkin virheet syviä kuvia vastaan puolustamisessa, kun näkyvät heti tulostaululla. Hyökkäys joutui tulemaan toimeen ilman Mäkisen juoksupelejä, mutta löysi silti keinoja pallon liikuttamiseen. Jatkossa Jyväskylän juoksupeliin on kuitenkin saatava lisää varmuutta ja toimivia vaihtoehtoja Mäkisen juoksuille.

Juhannuksen jälkeen Jaguaarit lähtevät Helsinki Wolverines Bluen vieraaksi lauantaina 30.6. Ahmalauman ykkösjoukkue kohtaa UNC Crusadersin ”vasta” maanantaina 2.7, joka tarkoittaa sitä, ettei helsinkiläisten ykkösmiesten pelaaminen ottelussa ole täysin poissuljettu ajatus. Ilman edustusjoukkueensa apuja Wolverines Blue ei ole onnistunut voittamaan otteluita. Wolverines-matsin jälkeen jyväskyläläiset kohtaavat heinäkuun 15. päivä Lohja Lionsin ja 28. päivä Bouncersin.

Seuraava kotiottelu on täten luvasssa vasta 5.8. Palokassa Pori Bearsia vastaan – Seuraa siis siihen asti Jaguaarien verkkosivuja ja some-kanavia, niin tiedät missä mennään!

 

 

 

 

 

 

TAPAHTUMA JA LIPUT

PUOLIAJALLA ESIINTYY KAMPUKSEN KOONTO DANCE TEAM!

Jaguaarien jenkkifutismatsin lisäksi Viitaniemessä myös…

Kuva: Pauli Leinonen

 Campuksen Koonto on Liikunnan Riemun esiintyvä ja kilpaileva tanssijoukkue  – Ottelutapahtumassa CaKo esiintyy puoliajalla

OSTA LIPUT ENNAKKOON EDULLISESTI

Voit ostaa liput ennakkoon Jaguaarien verkkokaupasta.

Perhelippu:

Sisältää kahden aikuisen ja perheen alaikäisten lasten sisäänpääsyn
Portilta 20e / Ennakkoon 13e

Normaalilippu:
Portilta 10e / Ennakkoon 6e

Opiskelijat / koululaiset / varusmiehet / eläkeläiset:
Portilta 5e / Ennakkoon 4e

Alle 7-vuotiaat lapset ilmaiseksi

 

TUVIALA TAKLASI SYÖVÄN JA PALAA KENTILLE

Jaguaarien 20-vuotias laitahyökkääjä Santtu Tuviala sai helmikuussa huonoja uutisia. Kahden kuukauden kuumeilun jälkeen mies passitettiin terveydenhuolloista lääkäriin, jossa oireiden syy paljastui syöväksi. Tuvialan hoidot aloitettiin maaliskuussa ja sivuvaikutukset olivat hetkittäin niin rajuja, että harjoituksiin saapuminen, treenaamisesta puhumattakaan oli välillä ylivoimaista, mutta aina tilanteen mahdollistaessa Tuviala oli paikalla. Muutenkin hänen asenteensa ja suhtautumisensa sairastumiseen on ollut ihailtavaa.

–  Näitä asioita miettiesseni olen taas huomannut sen, kuinka hyvin asiat loppujen lopuksi minullakin ovat. Minulla on varmasti maailman paras tukiverkosto, josta saan piristäviä, ymmärtäviä, motivoivia ja tarvittaessa kettuileviakin viestejä ja ajatuksia, joilla painaa eteenpäin. Mitä ikinä tulee nyt tapahtumaan, niin tiedän että mua autetaan jaksamaan. Minulla on ruokaa, juomaa ja katto pään päällä, suurin huolen aiheeni on että jaksanko nousta portaat parin kuukauden ajan normaalisti. Toisaalla on ihmisiä, joilla ei ole mitään noista edellisistä ja mahdollisesti vielä pahempi sairaus tai muu vastaava, joka vaikuttaa negatiivisesti elämään, Tuviala kertoi maaliskuussa.

COMEBACK KENTILLE SU 17.6.!

Toissa viikolla Tuviala sai lääkärikäynnillä mahtavia uutisia. Solujen vähentymisen tai uuden hoitosuunnitelman sijaan mies sai kuulla, että kehosta ei enää löytynyt syöpäsoluja. Comeback kentille tapahtuu sunnuntain kotiottelussa Mikkeli Bouncersia vastaan klo 16.30. Helpotuksen tunne on nyt ehtinyt vaihtua malttamattomuudeksi.

– Fiilikset ovat aika levottomat. Vähän samaa sarjaa, kuin ensimmäisen koulupäivän odottaminen viimesinä kesäloman päivinä. Paikalleen rauhottuminen on aika haastavaa, Tuviala kertoo.

Levottomista fiiliksistä huolimatta Tuviala on malttanut valmistautua paluuotteluunsa huolella ja tutustunut myös vastustajan pelivideoihin.

– Bouncers tuntuu miehittävän kentän keskustaa aika tiiviisti, eli laidoilla on meillä laitahyökkääjillä ehkä hieman enemmän tilaa. Bouncersin takakenttä vaihtelee ottelun sisällä pelitapaansa aika paljonkin, joten ottelun aikana tarvitsee osata lukea peliä tilanteen mukaan, Tuviala ennakoi.

Jaguaarit perusti keväällä myös TACKLE CANCER WITH JAGUAARIT-keräyksen, jonka tuotto lahjoitetaan Syöpäsäätiön työn hyväksi. Suorien lahjoitusten lisäksi Jaguaarit lahjoittavat keräykseen osan kahden ensimmäisen kotiottelunsa lipputuloista, kausikorttimyynnistä sekä kampanjan aikana syntyneistä sponsorisopimuksista. Tähän mennessä keräys on tuottanut yhteensä 476 euroa. Tuvialan paluuottelussa lahjoittaminen on mahdollista grillikatoksesta löytyvään tippimukiin, joka valittiin keräysmuodoksi vastustajajoukkue Bouncersin (Portsarit) nimen innoittamana.

–  Tuvialan lisäksi ottelussa nähdään kahden hyvän joukkueen taisto sekä CaKo Dance Teamin -puoliaikaesitys, joten eiköhän vähintään 500 euron raja saada Santun paluuottelussa rikki, Jaguaarien puheenjohtaja Mikko Punkari ennakoi varovaisesti. Kampanja jatkuu kesäkuun loppuun asti. Siihen asti keräystä voi tukea vielä Jaguaarien sponsoroinnin tai suorien lahjoitusten kautta.

SE HETKI, MISSÄ EI PITÄNYT OLLA TÄNÄ KESÄNÄ

Ottelu alkaa Viitaniemessä sunnuntaina klo 16.30 – Pelaajaesittely suoritetaan hieman tätä ennen. Jaguaarien osalta kentälle juoksee viimeisenä hyökkääjä, joka ansaitsee mahtavat suosionosoitukset.

– Sunnuntaina pelaajaesittelyssä purkautuu aika monen kuukauden hyvät ja huonot fiilikset. Ollaan tilanteessa, missä ei pitänyt olla tänä kesänä, eli kyllä se hetki on täynnä onnea ja kiitollisuutta. Täytyy vaan toivoa ettei kompastu kengännauhoihin kun kentälle juoksee, Tuviala tunnelmoi.

 

OTTELUENNAKKO

Jaguaarit ja Bouncers taistelevat sarjataulukon kakkossijasta

Bouncers ja Jaguaarit ovat kohdanneet toisensa aikaisemmiin vain harjoitusotteluissa. Näissä Bouncersin sivuilta poimituissa kuvissa tunnelmia Pirates – Bouncers -ottelusta vuodelta 2011. Taklaamassa Aki Parviainen.

Jaguaarien ja Bouncersin vertailuun voi lähteä aikaisempien vastustajien kautta. Molemmat voittivat kotonaan selvästi Lohja Lionsin. Molemmat hävisivät myös vieraissa Pori Bearsille: Jaguaarit niukasti 10-7 ja Bouncers rajummin 47-8. Lisäksi molemmat ovat pelanneet Helsinki Wolveriens Blueta vastaan. Jaguaarit kärsi ykkösdivisioonajoukkuemiesten vahvistamaa ahmalaumaa vastaan 12-42 -tappion, kun taas Bouncers kuritti ilman ”vahvistuksia” pelannutta Wolverinesia 49-8.

Sarjan tilanne on selkeästi se, että Helsinki Wolverines Blue ja Lohja Lions tarvitsevat ykkösjoukkueidensa miehiä voittaakseen. Koska niitä ei ole aina tarjolla, on joukkueiden pitkässä juoksussa tyytyminen todennäköisesti sijoihin 4 ja 5. Pori, Mikkeli ja Jaguaarit taistelevat puolestaan keskenään Rautasarjan kärkisijoista. Vaikka Bears oli ensimmäisellä kierroksella Jaguaareja ja Bouncersia vahvempi, on porilasijoukkue varmasti lyötävissä – varsinkin, kun Jaguaarit saanee kotiotteluunsa Bearsia vastaan apuja myös Kuopio Steelersiltä. Tulevana sunnuntaina Viitaniemessä taistellaan kuitenkin Jyväskylän ja Mikkelin välillä sarjataulukon kakkossijasta ja haetaan jopa ensimmäisiä asetelmia pudostuspelien kotiedun suhteen.

Bouncersin ja Jaguaarien pelifilosofiassa yhtäläisyyksiä

Jaguaarit on lähtenyt otteluissaan hyökkäämään juoksun kautta. Joonas ”J-Train” Mäkisen ja Eetu Mälkiän juoksut, yhdessä hyökkäyksen linjan blokkien kanssa, ovat joukkueen pelin perusta. Pelinrakentaja Teemu Hautakangas on näyttänyt, että heitolla pystytään myös iskemään eteen päin. Viime lauantaina Bears sotki kuitenkin Jaguaarien heittopelin ajoitukset pumppaamalla laitureita heti aloituslinjasta lähtien, joka oli hyvä osoitus siitä, että Jyväskylän heittohyökkäyksessä on vielä paljon kehitettävää.

Myös Mikkeli Bouncersin peli lähtee liikkeelle ensisijaisesti juoksun kautta. Keskushyökkääjien valmentaja Ilkka Jämsä on saanut miehistöstä paljon irti. Pelinrakentaja Henri Heiskasen taso riitää myös hyviin heittoihin ja hänen kättään on syytä varoa etenkin juoksuhämäysten jälkeen. Mikäli Jaguaarit kuitenkin saa portsareiden juoksupelin tukkoon ja juoksu-uhan minimiin, vaikeutuu Heiskasen työ matsissa merkittävästi – Etenkin Kristian Luukkonen ja viime launtaina Bearsia vastaan kolme syötönkatkoa napannut Akseli Syrjänen ovat näyttäneet, että Jaguaarien takakenttä kykenee tänä vuonna isoihin peleihin. Molempien puolustusten ykkösprioriteetti ottelussa tuleekin olemaan toisen juoksupelin pysäyttäminen, ja sitä kautta myös pelinrakentajien työn hankaloittaminen.

Jaguaarien vahva esitys Poria vastaan nostaa Jyväskylän ottelun hienoiseksi ennakkosuosikiksi. Puolustus saa vielä vahvistusta ”faija-osastolta”, kun Valtteri Anttila ja Jarno Mäkinen hyppäävät mukaan fronttiin. Hyökkäyksen puolella Joonas Rautiainen puuttuu kokoonpanosta, mutta hänen paikkansa täyttää Bears-matsista puuttunut Atte Nieminen.

Ottelussa kentille palaa myös yksi laitahyökkääjä, mutta tästä Jaguaarit tiedottaa vasta keskiviikkona. Loppuviikosta pitäisi myös olla selvillä, tuoko ”Lentävä kalakukko” Jyväskylään vahvistuksia Kuopion suunnalta, vai saapuuko Viitaniemeen savolaisia ainoastaan Bouncersin bussista.

 

OTTELU ALKAA VIITANIEMESSÄ SU 17.6. KLO 16.30 – TERVETULOA VIETTÄMÄÄN MAHTAVAA KESÄSUNNUNTAITA!

 

JAGUAARIEN ALUSTAVA KOKOONPANO

 

-->