Su 5.8. Jaguaarit – Bears Palokassa – Mehiläinen tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn!

  • admin
  • 31.7.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Su 5.8. Jaguaarit – Bears Palokassa – Mehiläinen tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn!

vs. 

Jyväskylän Jaguaarit – Pori Bears

Sunnuntaina 5.8. klo 18.00
Palokan liikuntapuiston tekonurmi
MEHILÄINEN TARJOAA OTTELUUN ILMAISEN SISÄÄNPÄÄSYN!

MEHILÄINEN TARJOAA OTTELUUN ILMAISEN SISÄÄNPÄÄSYN!

RAPORTTI

Bears rökitti Jaguaarit

Kakkosdivisioonan kärkiottelu sekä Mehiläisen tarjoama ilmainen sisäänpääsy houkuttelivat Palokan katsomon lähes täyteen yleisöä. Valitettavasti Jaguaarit ei kyennyt tarjoamaa hienolle yleisölle hirveästi ilon aiheita sunnuntain illassa.

Bearsin puolustuksen tukimiehet blitsasivat rajusti, eikä Jaguaarihyökkäys löytänyt avauspuoliskolla lääkkeitä porilaisten kovaa rynnistystä vastaan. Joonas Mäkinen ja Eetu Mälkiä kykenivät etemään juoksuillaan vain hieman ja lyhyt heittopeli, jolla paineen alta pääsisi pois, ei onnistunut. Näin Jaguaarien hyökkäys vietti kentällä vain kolme downia kerrallaan ja Jyväskylän puolustajat pelasivat näin lähes koko ensimmäisen puoliskon.

Jaguaarien puolustus onnistui ajoittain tekemään isoja pelejä. Jesse Ringborgin säkitykset ja juoksupuolustuksen taklaukset olivat keskisuomalaisesta näkövinkkelistä kotijoukkueen parasta osa-aluetta. Jyväskylän hyökkäyksen yskiessä puolustus joutui kuitenkin olemaan kentällä kohtuuttoman paljon, jolloin Bears-hyökkäyksen juoksut pääsivät ryskyttämään Jaguaarien puolustuksen portteja jatkusti. Bearsilta nähtiin myös yksi komea heittotouchdown. Puoliajalle mentiin karhujen kolmen maalin johdossa 0-21.

Hyvä alku päättyi virheisiin

Toisen puoliajan alussa Jaguaarit saivat pallon. Puoliajalla Jyväskylä oli kehitellyt lisää keinoja Porin paineen välttämiseksi. Jaguaarit onnistuikin liikuttamaan ketjuja ja etenemään Bearsin kenttäpuoliskolle. Tämän jälkeen Jyväskylälle sattui kuitenkin hurja sarja virheitä. Ensin hyökkäys menetti pallon porilaisille. Bearsin tekemän touchdownin jälkeen karhut potkaisivat lyhyen aloituspotkun ja saivat pallon haltuunsa kahden Jaguaarin törmäillessä toisiinsa.

Sillon kun Jaguaaripuolustus onnistui pysäyttämään porilaiset, onnistuivat he lentopotkussaan täydellisesti niin, että Jyväskylän oli lähdettävä liikkeelle omalta yhden jaardin linjaltaan. Tämän jälkeen kutsutun juoksupelin Bears pysäytti Jyväskylän maalialueella ja kasvatti johtoaan kahden pisteen arvoisella Jaguaarien omallamaalilla, saaden pitää vielä hyökkäyksensä kentällä.

Ottelun viimeiset pisteet nähtiin, kun Jaguaaripuolustus pysäytti Bearsin hyökkäyksen ja karhut onnistuivat kolmen pisteen arvoisessa potkumaalissa. Näin Bears päätti runkosarjan ilman tappioita tylyin 0-39 (0-21) voittolukemin.

Välierä Mikkelissä ensi viikonloppuna

Runkosarjan päättyessä Jaguaarit löytyvät sijalta kolme ja matkaa välierään sarjakakkosen, eli Mikkeli Bouncersin vieraaksi. Jaguaarit pelasi Mikkelissä viimeksi 28.7. ja voitti ottelun tuolloin lukemin 0-17.

 

ENNAKKO

Jaguaarit haluaa kaataa karhut ja napata kotiedun

Ensimmäinen Pori Bearsin ja Jaguaarien välinen kamppailu päättyi Bearsin todella tiukkaan 10-7 voittoon. Tällä kertaa Bears on kuitenkin vierasjoukkue ja Jaguaareilla on loistava mahdollisuus ottaa porilaisista tärkeä niskalenkki ennen pudotuspelejä. Panosta ottelusta ei puutu. Voitolla Jaguaarit nousisi viime viikolla kaatuneen Mikkeli Bouncersin ohi sarjataulukon kakkoseksi ja nappaisi näin välierän kotiedun itselleen.

Mäkinen vastaan Kotro

Vaikka Jaguaarit on napannut tärkeitä ja hienoja voittoja kolmesta edellisestä ottelustaan, ei Jyväskylän hyökkäys ole varsinaisesti pystynyt mihinkään pisteilotulitukseen.

Jyväskylän hyökkäys elää hyvin pitkälti juoksupelien ja etunenässä Joonas Mäkisen juoksujen varassa.

Mikäli tukimies Joni Kotron johtama Bears-puolustus saa Jaguaarien juoksut tukittua, voi Jyväskylän hyökkäyksellä olla edessään haastava ottelu.

Bearsin takakenttä haluaa sotkea Jaguaarien heittopelin ajoitukset

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Bearsin takakenttä pumppasi Jaguaarien laitahyökkääjiä rajusti heti aloituslijassa, sotkeakseen Jyväskylän heittopelien ajoitukset. Ei olisi yllätys, mikäli Bears pumppaisi jälleen Jyväskylän laitureita, joten Jaguaarien täytyy löytää keinot heittää palloa tätä pelitapaa vastaan säilyttääkseen heittouhkansa. Toisaalta, mikäli paremmin valmistautunut Jaguaarihyökkäys pystyy voittamaan takakentän kaksinkamppailut, saattaa Bearsin takakenttään aueta suuriakin ikkunoita.

Jaguaarien henki ja taistelutahto on ollut kohdillaan kolmessa viimeisessä ottelussa. Kuva: The Hilarious Hobbit

Bears-hyökkäys luottaa Oldneyhyn ja Kearnsiin

Pori Bearsin hyökkäyksen pelinrakentaja pelaa Vaahteraliigasta laiturinpaikalta tuttu Dominic Oldney, joka on kakkosdivisioonan mittapuulla tasokas pallonheittäjä. Vielä vaarallisempi hän on kuitenkin omien jalkojensa avulla.

Heittopelissä Bearsin selkeä ykköskohde on ollut irlantilainen Finn Kearns. Jos Jaguaarien puolustus jatkaa hyviä, otteitaan ja saa pidettyä kurissa tämän kaksikon, päivä tulee olemaan pitkä ja hikinen myös Bearsin hyökkäykselle. Odotettavissa on siis kahden vahvasti puolustavan joukkueen kohtaaminen, joilla on hyökkäyksissään selkeät ykkösnimet.

Ratkaisu?

Kahden kovan puolustuksen taistelussa, ratkaisupeli saattaa hyvinkin olla saman tyyppinen, mitä Jaguaarien puolustus esitti Mikkelin vieraana: Puolustuksen tekemä pallon riisto ja sen jälkeinen iso peli. Spekulaatiot sikseen, mutta varmaa on, että rautasarjan runkosarjan päätösotteluna nähdään mahtava mittelö, jota kumpikaan joukkue ei halua pudotuspelien alla hävitä.

 

Ottelu alkaa Palokan liikuntapuistossa klo 18.00. Mehiläinen tarjoaa otteluun ilmaisen sisäänpääsyn. Tervetuloa katsomoon, vaikka kaverin kanssa!

HELPOSTI MYÖS BUSSILLA

Helposti myös bussilla

Paikalle pääsee helposti myös bussilla, sillä keskustasta klo 17.35 lähtevä linja 27 ajaa parin sadan metrin päässä kentästä olevan Palokan keskustan ja Pappilanvuoren ohi n. kello 17.50, josta ehtii helposti kävelemään perille ennen klo 18 taivaalle lennähtävää aloituspotkua.  Ottelun jälkeen bussit lähtevät Heikkilästä kohti keskustaa kahdesti tunnissa (xx.10 ja xx.40).

Myös linjalla 25 pääsee Palokan marketeille asti, joka on hyvä vaihtoehto, jos tulee matsiin Voionmaan, Kortepohjan tai Laajavuoren suunnasta. Otteluun ehtii keskustasta klo 17.20 lähtevällä bussilla.

 

 

-->