Sunnuntaina taistelu Kuopiossa

  • admin
  • 18.6.2017
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Sunnuntaina taistelu Kuopiossa

Jaguaarien kausi jatkuu sunnuntaina 18.6. Kuopiossa Steelersin vieraana.

 

 VS. 

Kuopio Steelers vs. Jyväskylän Jaguaarit
Sunnuntaina 18.6. klo 16:00
Väinölänniemi, Kuopio

 

 

RAPORTTI

Jaguaarit tyrmättiin Savossa

Ottelu Väinölänniemessä alkoi täysin Steelersin käsikirjoituksen mukaisesti. Kotijoukkue sekoitti Jaguaarien puolustuksen pakan ”No hudle”-hyökkäyksellään ja onnistui maalinteossa onnistuneen lyhyen aloituspotkun ansioista kahdesti jo ennen kuin Jaguaarien hyökkäys pääsi ensimmäistä kertaa kentälle.

Ensimmäisellä vuorollaan Jyväskylä eteni redzonelle, mutta yritykset loppuivat kesken. Steelers teki kolmannella vuorollaan jälleen maalin ja rankaisi heti perään Jaguaarien hyökkäyksen ollessa kentällä. Toni Hartikainen katkaisi Jerell Jonesin syötön ja palautti pallon maaliin asti. Steelers johti täten jo 27-0.

Toisella neljänneksellä Jaguaarit eteni jälleen Steelersin kenttäpäätyyn, muttei päässyt red-zonea pidemmälle. Keskisuomalaisten puolustus onnistui ensimmäistä kertaa katkaisemaan Kuopion hyökkäysvuoron. Jaguaarit yrittivät kaventaa ennen puoliaikaa, mutta savolaisten puolustuksessa Justin Bell toisti Hartikaisen tempun ja vei kuopiolaiset 34-0 johtolukemissa puoliajalle.

Jaguaarit kavensi ottelun lopussa

Toinen puoliaika käynnistyi Jaguaarien hyökkäyksellä. Jones pystyi johdattamaan Jyväskylän jälleen Kuopion 20 jaardin tuntumaan, mutta sen jälkeen eteen nousi jälleen teräksinen seinä. Tämän jälkeen Jaguaarien puolustus hankki pallon takaisin keskisuomalaisille. Puolustuksen onnistumista seurasi kuintekin jälleen Bellin syötönkatko, jonka hän palautti taas Jaguaarien maaliin asti.

Jaguaarien taistelu jatkui. Jones ei löytänyt vapaita vastaanottajia ja yritti hakea uusia yrityksiä itse. Juuso Laherma löi häneltä kuitenkin pallon irti, jonka jälkeen Steelers pääsi kentälle. Petersillä löysi tällä vuorolla Tino Dnogon useaan kertaan, viimeksi Jaguaarien maalialueelta. Ottelu näin savolaisille jo 46-0. Tämän jälkeen Jaguaarien hyökkäys onnistui viimein. Jonesin pitkä heitto tavoitti laiturin maalialueen tuntumasta ja hetkeä myöhemmin pelinrakentaja viimeisteli Jaguaareille 46-8 kavennuksen juoksemalla. Päätös neljänneksellä Steelersin kovinmmat höyryt olivat jo pihisseet ulos ja Jyväskylän puolustus sai helpon stopin aikaiseksi. Jaguaarit onnistuivat toistamiseen, kun Jonesin pitkä heitto tavoitti Guillem Garcian maalialueen läheltä. Tämän jälkeen Jones juoksi jälleen kavennusmaalin itse. Tämän enempää ei pisteitä Kuopiossa nähty ja Steelers vei näin voiton selvin 46-14 lukemin.

Miten tässä näin kävi?

Jaguaarien pelistä näkyi selvästi, että Jones vietti sitä edeltävän viikon New Yorkissa, eikä Jaguaarien kanssa Jyväskylässä. Hyökkäys ei ollut riittävän valmis haastaakseen Steelersiä todella. Vielä selvemmin tämä näkyi kuitenkin puolustuksen puolella. Jaguaareilta ei löytynyt aseita ”no hudlea” vastaan, eikä joukkue saanut näin lainkaan painetta Petersille. Hänellä oli täten aivan liian helppo työ toimittaa palloa laiturikaartilleen. Sitä hän teki kyllä todella hyvin.

Kauden vaikein vaihe on jyväskyläläisittäin kuitenkin nyt ohi. Joukkue on yhtä vahvistusta lukuunottamatta maassa ja yhteispelin hiominen pääsee vasta nyt todella käyntiin. Jaguaarien peli tulee siis varmasti vain paranemaan tästä. Kausi jatkuu 2.7. kotiottelulla Helsinki Wolverinesia vastaan.

 

 

ENNAKKO

Luvassa viihdyttävää jenkkifutista

Jaguaarien hyökkäys on tehnyt kahdessa ensimmäisessä ottelussa yhteensä 69 pistettä. Valtaosa Jaguaarien kutsumista peleistä on heittopelejä. Juoksemalla on edennyt lähinnä Jerell Jones itse. Laitahyökkääjistöstä palloja on saanut eniten James Lightbody. Hänen lisäkseen koppeja löytyy kuudelta muuta laitahyökkääjältä, joka kuvastaa hyvin sitä, että palloa on haluttu ja saatu jaettua monipuolisesti ympäri kenttää.

James Lightbody on ollut Jaguaarien ykkösreceiver. Kuva: https://www.facebook.com/thehilarioushobbit/

Kuopio Steelers on ehtinyt pelata yhden ottelun, jossa se hävisi Helsinki Wolverinesille 35 – 27. Viime kaudella joukkue pelasi ilman amerikkalaisvahvistuksia, ja savolaisten hyökkäys nojasi pitkälti juoksupeliin. Avausottelun perusteella tilanne on nyt toinen. Pelinrakentaja Seth Peters heitti Wolverinesia vastaan 49 kertaa. Toteutuneita juoksupelejä oli vain 16. Kahden passin Charles Wortin lisäksi Johannes Jauhiainen, Tino Ndongo ja viime kauden pelinrakentaja Juho Väisänen olivat 5+ kiinnioton pelaajia. Jaguaarien tavoin Steelers jakoi siis palloa ympäri kenttää.

Donovan Walker debytoi Jaguaarien puolustuksessa

Jaguaarien puolustus saa hurjan vahvistuksen, kun Donovan Walker liittyy keskisuomalaisten vahvuuteen. Seniorikaudella Rhode Islandissa kirjatut 100 taklausta kertovat, että mies taklaa kaikkea mikä liikkuu pallon kanssa. Takakentällä aloittanevat hänen lisäkseen Kristian Luukkonen, Jordi Brugnani ja Sheldon Campbell. Campbell pelasi Indiansia vastaan hyvän pelin, mutta East City Giantsia vastaan hänellä oli vaikeuksia.  Steelersin avausottelun perusteella nelikko saa vastaansa heittosirkuksen, jota vastaan ECG-ottelun kaltaiseen höntyilyyn ei ole varaa. Tukimieskerroksessa Jaguaarien Joonas Mäkinen ja Stuart Robinson ovat olleet varmoja taklaajia. Päävalmentaja Mikko Sammal joutunee soveltamaan kolmannen tukimiehen kohdalla, sillä Jack Rice on ottelusta sivussa Giantsia vastaan tulleen loukkaantumisen vuoksi.

Donovan Walker pukee Jaguaarien paidan päälle ensimmäistä kertaa Steelersiä vastaan.

Steelersin puolustuksessa Petri Törrönen ja Juuso Laherma ovat hyviä tukimiehiä, joiden otteita on mielenkiintoista seurata. Takakenttää hallitsee amerikkalainen Justin Bell. Hänen lisäkseen Steelers pystyy peluuttamaan halutessaan siellä myös Wortia, joka on Kouvola Indiansissa tottunut urakoimaan kaikki downit. Keskisuomalaisten laitahyökkääjille ei siis varmastikaan anneta ottelussa mitään ilmaiseksi.

Kahteen suuntaan pelaamaan pystyvältä jenkki Charles Wortilta löytyy myös EU-passi. Kuva: Jari Turunen

Taistelu alkaa Kuopion Väinölänniemessä sunnuntaina 18.6. klo 16.00.

LIVE-TILASTOT

-->