Syöpä vaarantaa Santtu Tuvialan kauden – Jaguaarit perustaa keräyksen syöpäsäätiön hyväksi

  • admin
  • 30.4.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Syöpä vaarantaa Santtu Tuvialan kauden – Jaguaarit perustaa keräyksen syöpäsäätiön hyväksi

Jaguaareihin täksi kaudeksi siirtynyt Santtu Tuviala sai helmikuussa huonoja uutisia. Kahden kuukauden kuumeilun ja terveydenhuollossa ravaamisen jälkeen mies passitettiin lääkäriin. Flunssalääkereseptin sijaan lääkäri sanat totesi: ”Tämä vaikuttaisi lymfoomalta eli imusolmukesyövältä.” Mitä ihminen ajattelee kuullessaan tällaisen jutun? Tuvialan kohdalla vastaus tähän kysymykseen on suunnileen:

– Mitä helvettiä toi kaveri just sano?!

– Helmikuun lopulla diagnoosi varmistui. Kävin syöpäosastolla kuvauksissa, jonka jälkeen pesialistilääkäri tuli huoneeseeni. Pakollisen voinnin kyselyn jälkeen minulle kerrottiin, että diagnoosi on Hodgkinin tauti eli yleisimmin 20-30 tavattava imusolmukesyövän muoto. Minulla niitä imusolmukelaajentumajudansseja löytyi rinnan kohdilta sekä jostain vatsan seudulta. Kuitenkin missään sisäelimissä niitä ei ollut, joka oli hyvä tieto ja tätä kautta ennuste oli hyvä,  Tuviala kertoo.

Hoidot eivät ole pitäneet poissa treeneistä

Tuvialan syöpähoidot aloitettiin maaliskuun alussa.  Ne kestävät 6-8 kuukautta, jonka aikana hän käy kahden viikon välein päiväsairaalassa 2-3 tunnin ajaksi tiputuksessa ja pääsee sitten kotiin.

– Sivuvaikutukset ovat rehellisesti ne jarruttavat asiat, jotka mietityttävät. En mä mitään hiusten lähtöä pelkää tai häpeä. Asia joka mietityttää on se oma fyysinen kunto, kuinka paljon se tulee heikkenemään. Ollanko joskus siinä pisteessä että portaiden nousu meinaa viedä hengen vai tuleeko minua vain esimerkiksi väsyttämään hieman lisää, Tuviala kertoo.

Toistaiseksi Tuviala on kestänyt hyvin. Hoidoista huolimatta hän on ollut mukana Jaguaarien harjoituksissa. Sivurajalla tai voinnin salliessa myös kentällä.

–  Näitä asioita miettiesseni olen taas huomannut sen, kuinka hyvin asiat loppujen lopuksi minullakin ovat. Minulla on varmasti maailman paras tukiverkosto, josta saan piristäviä, ymmärtäviä, motivoivia ja tarvittaessa kettuileviakin viestejä ja ajatuksia, joilla painaa eteenpäin. Mitä ikinä tulee nyt tapahtumaan, niin tiedän että mua autetaan jaksamaan. Minulla on ruokaa, juomaa ja katto pään päällä, suurin huolen aiheeni on että jaksanko nousta portaat parin kuukauden ajan normaalisti. Toisaalla on ihmisiä, joilla ei ole mitään noista edellisistä ja mahdollisesti vielä pahempi sairaus tai muu vastaava, joka vaikuttaa negatiivisesti elämään, Tuviala laittaa asioita perspektiiviin.

Jaguaarit perustaa keräyksen syöpäsäätiön hyväksi

Suomessa sairastuu syöpään vuosittain melkein 30 000 ihmistä. Jaguaarit starttaa keräyksen, jonka tuotto lahjoitetaan syöpäsäätiön hyväksi. Keräyksen iskulauseena toimii TACKLE CANCER WITH JAGUAARIT, eli TAKLAA SYÖPÄ JAGUAARIEN KANSSA. Keräys jatkuu kesäkuun 2018 loppuun asti.

TACKLE CANCER WITH JAGUAARIT

–  Santun lisäksi syöpää on osunut mm. Jaguaarien Akseli Syrjäsen äidin sekä oman äitini kohdalle, Jaguaarien puheenjohtaja Mikko Punkari kertoo. Toivottavasti saamme keräyksellä kokoon paljon tukea syövän vastaiseen taisteluun. Ei pelkästään euroja tutkimustyöhön vaan myös tsemppiä ja iloa kunkin arkiseen taisteluun. Tämä on jenkkifutista isompi asia ja olen iloinen, että Jaguaarit ja Santtu voivat olla tekemässä hyvää.

– Haluan olla mahdollisimman avoin tilanteestani ja puhua asioista niiden oikeilla nimillä, jos huomaan jonkun sitä kavahtavan, muutan silloin sanavalintojani, sillä ei tarkoitus tässä ketään ole vaivaannuttaa. Kenenkään ei tarvitse sanoa mulle mitään, jos ei siltä tunnu, Tuviala kertoo.

Voit osallistua keräykseen Jaguaarien kautta

 

 

Mehiläinen Oy ensimmäinen lahjoittaja

Seuran tuore yhteistyökumppani Mehiläinen osallistuu Jaguaarien kautta keräykseen 100 eurolla. Tuo summa kohdennetaan  Syöpäsäätiön keräykseen Mehiläisen ja Jaguaarien välisestä markkinointisopimuksesta.

– Jaguaarit tekee tärkeää työtä myös kentän ulkopuolella ja pitää kaverinsa mukana myös, kun heille sattuu vastoinkäymisiä. On hieno olla mukana tukemassa tätä keräystä ja Syöpäsäätiön arvokasta työtä, Mehiläisen Mila Korhonen kertoo.

 

 

-->