TIE POHJOISEEN – Jaguaarit matkaa runkosarja-avauksessaan Ouluun

 • admin
 • 20.5.2014
 • Kommentit pois päältä artikkelissa TIE POHJOISEEN – Jaguaarit matkaa runkosarja-avauksessaan Ouluun

OuluVSJag2014Jaguaarit matkaa runkosarja-avauksessaan Ouluun Northern Lightsin vieraaksi lauantaina 24.5.

 

TIE POHJOISEEN – Jaguaarit matkaa runkosarja-avaukseen Ouluun

oulu_nlvs.        jaglogo

Runkosarja-avaus Oulu Norhtern Lights vs. Jaguaarit Lauantaina 24.5. klo 14.00 Castrenin kentällä

 

 

ENNAKKO

Ennakko

Edelliset kohtaamiset kertovat kotiedun merkityksestä

2012:
Jaguaarit – Northern Lights 39-0
Northern Lights – Jaguaarit 18-16

2011:
Jaguaarit – Northern Lights 50-31

2006:
Jaguaarit – Northern Lights 42-7

2002:
Jaguaarit – Northern Lights 48-0

2001:
Northern Lights – Jaguaarit 31-21

Jaguaarien ja Northern Lightsin vertailuun löytyy yhteinen mittari, sillä molemmat kohtasivat harjoitusottelussa Hyvinkää Falconsin. Jaguaarit hävisivät haukkaparvelle Jyväskylässä 6-16 ja Northern Lights Hyvinkäällä 35-0. Runkosarja-avaus näyttää kumpi on petrannut hyökkäystään enemmän preseason-pelinsä jälkeen.

Juoksu auki ja liimaa hanskoihin

Falconsia vastaan Jaguaarien juoksupeli tökki vielä pahasti ja joukkue joutui liiaksi heittopelin varaan. Juoksurytmin löytyminen olisi tärkeää, jotta heittopeli olisi yllättävämpi valinta ja jotta hyökkäysvuorot kestäisivät kauemmin. Nuori keskushyökkääjä Roope Pentinmikko saakin Oulua vastaan aisaparikseen rämäpäisen Jani Joutsenen, joka on varmasti hyvä  lisä jyväskyläläisten juoksuvalikoimaan. Harjoitusotteluissa Oulu on käyttänyt 4-3 -puolustusta, jossa puolustusten linjamiesten onnistuminen on lähes kaikki kaikessa. Kalle Lahtisen liittyminen Jaguaarien hyökkäyksen linjaan Juha Riipisen, Terho Hytösen ja Atte Niemisen rinnalle saattaa auttaa Jaguaareja juoksujen avaamisessa merkittävästi.

Heittopelissä Jaguaarien hyökkäyksen linja ja pelinrakentaja Henri Winter hoitivat oman hommansa Falconsia vastaan hyvin. Laiturikaarti kuitenkin epäonnistui pudottaen kymmenkunta hyvää heittoa. Oulua vastaan laitahyökkääjien on laitettava liimaa hanskoihinsa ja otettava pallot kiinni. Mikäli tämä onnistuu, tulevat Pasi Raatikainen ja Tommi Tyrväinen juhlimaan ottelussa touchdownejaan.

Ei näin. Liimaa hanskoihin.
Ei näin. Liimaa hanskoihin.

 

Hereillä aloituspotkusta asti

Puolustuksen Marko Havu, Mika Kulmala ja Markus Rämä haluavat ottaa Revontulilta isot pelit pois.
Puolustuksen Marko Havu, Mika Kulmala ja Markus Rämä haluavat ottaa Revontulilta isot pelit pois.

Northern Lightsin hyökkäyspeli on puolestaan pitkälti keskushyökkääjä Joni Kähösen sekä pelinrakentaja Othman Al-Kubaisin juoksujen varassa. Jaguaarien tukimieskerroksen Mika Kulmalan, Ville Rajalaisen ja Janne Junellin on hoidettava ulkovastuunsa kunnialla heti avauspotkusta lähtien, sillä pitkä tie pohjoiseen sekä rajallinen linjamiesten määrä kallistavat momentumin melkoisella varmuudella Oulun vaakakuppiin ottelun loppupuolella. Tällöin oman hyökkäyksen pelivalikoima saattaa supistua melkoisesti ja kirivaihdetta on vaikea pitää silmässä ilman riskeeraamista.

Al-Kubasin yrittänee toimittaa ottelussa myös tukun nopeita ja lyhyitä heittoja Matias Aholalle ja Tuomo Tomperille.  Jaguaarien takakenttä halunneekin lähteä sotkemaan laitahyökääjien peliä matalalla aluepuolustuksella sekä tiukalla miespuolustuksella, jolloin kokematon Al-Kubasin joutuu pitämään palloa käsissään kauemmin kuin haluaisi.

 

Nostradamuksen hatusta heitetyt veikkaukset

 • Oulu rähmää avausneljänneksellä kahdesti – Juha Riipinen peittää molemmat pallot
 • Marko Havu ottaa yhden syötönkatkon
 • Ville Rajalainen on Jaguaarien ykkönen taklauksissa
 • Janne Junell on Jaguaarien kakkonen taklauksissa ja ykkönen ohitaklauksissa
 • Roope Pentinmikko karkaa yhteen pitkään touchdown-juoksuun
 • Jani Joutsen juoksee yli 50% kerroista ennalta sovittuun paikkaan
 • Tommi Tyrväinen ei pudota ottelussa yhtään palloa
 • Henri Winter ei potkaise palloa kertaakaan taakse päin
 • Yksi Jaguaarien palautus menee pohjiin saakka
 • Kahteen suuntaan pelaavat linjamiehet nukahtavat paluumatkalla ennen Kärsämäkeä

Kerro oma ennustuksesi kommentilla:

 

Ottelu alkaa Castrenin kentällä lauantaina klo 14.00.

Aiheeseen liittyvää

TILASTOT

RAPORTTI

Northern Lights niukkaan kotivoittoon – Revanssi lauantaina 14.6.

Oulu Northern Lights oli ottelun alussa Jaguaareja vahvempi, mutta teki myös virheitä. Tästä kertovat ensimmäisen puoliajan kolme pallon menetystä. Etenkin Jyväskylän takakentän nestori Marko Havu oli terävänä napsien syötönkatkoja.

Marko Havu oli Jaguaarien puolustuksen takakentän parhaimmistoa.
Marko Havu oli Jaguaarien puolustuksen takakentän parhaimmistoa.

Jyväskylän avausmaalin teki itseään kolhineita laitahyökkääjiä tuurannut Ville Rajalainen pelinrakentaja Henri Winterin heitosta. Muutoin Jaguaarit ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään Oulun tarjoamia paikkoja tarpeeksi tehokkaasti.

Northern Lights onnistui tekemään avauspuoliajalla kaksi pistesuoritusta. Toinen oli keskushyökkääjä Joni Kähösen maali ja toinen Jaguaarien omamaali.

Puoliajan viimeisellä yrityksellä Jaguaarien Niklas Leppänen oli viedä Jaguaarit uudelleen johtoon. Yritys käynnistyi omalta 20 jaardin linjalta, kun peliaikaa oli enää 2 sekuntia. Lopulta Leppänen jäi jaardin päähän Oulun maalialueesta. Hänellä on ollut epäonnea Castrenilla myös aiemmin. Kaudella 2012 hän otti pallon kiinni Piratesin paidassa maalialueella, mutta pallo ei ylittänyt maaliviivaa. Nytkin touchdown jäi harmittavan lähelle ja puoliajalle mentiin Oulun 9-6 johdossa.

Castrenin maaliviiva on vainonnut Niklas Leppästä aikaisemminkin. Kuva: Henna Tomperi (2012).

Toisella puoliajalla ottelu jatkui edelleen tasaisena. Kun ottelua oli jäljellä kuutisen minuuttia, rikkoi Leppänen vihdoin Castrenin maalialueen kirouksensa ja vei Jaguaarit 9-12 johtoon Winterin heitosta.

Kotijoukkueella riitti kuitenkin vielä virtaa yhteen vahvaan hyökkäysvuoroon. Se päättyi keskushyökkääjä Kähösen toiseen touchdowniin, joka jäi ottelun viimeiseksi. Northern Lights vei näin voiton nimiinsä 16-12 lukemin.

Joukkueet kohtaavat uudelleen Jaguaarien kotiavauksessa

Revanssia Oulua vastaan ei tarvitse onneksi odottaa koko kesää, sillä joukkueet kohtaavat lauantaina 14.6. jolloin Jaguaarien kotiavaus pelataan Viitaniemen liikuntapuistossa. Jyväskylä haluaa ottelusta vähintään viiden pisteen voiton, jolloin Oulu jää sen taakse sarjataulukossa keskinäisten kohtaamisten perusteella. Avausottelun perusteella yleisö voi odottaa tasaista taistelua, joka voi ratketa kummalle tahansa. Tällä kertaa kotietu on kuitenkin Jaguaarien puolella ja matkattavat kilometrit Oulua vastaan.

Lue lisää

-->