U13 valmistautuu pudotuspeleihin, Pirates lopputurnaukseen

  • admin
  • 20.8.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa U13 valmistautuu pudotuspeleihin, Pirates lopputurnaukseen

Jaguaarien U13 pudotuspeleihin heti ensimmäisenä vuotena

Jaguaarien U13-joukkue on osallistunut aikaisempina kesinä turnausmuotoiseen 5 vs. 5 -sarjaan. Viime talvena Jaguaarien junioripuolen priimusmoottori Vesa Peltola lähti kasaamaan joukkuetta ikäluokan 9 vs 9-muotoiseen SM-sarjaan. Ensimmäinen kausi lähti liikkeelle kahdella tappiolla, joissa peliä opittiin vielä kantapään kautta, mutta sen jälkeen joukkue sai palasensa kohdilleen. Joukkue nappasi komeat voitot Helsinki Wolverinesista, Vaasa Royalsista ja Helsinki Roostersista. Runsas viikko sitten Seinäjoella tullut tappio siirsi pudotuspelipaikan varmistumisen päätöskierrokselle, vierasotteluun Espoo Wolverinesia vastaan. Wolverines pelasi hyvin ja onnistui juoksemaan Jaguaareja vastaan neljä touchdownia. Jyväskylän hyökkäys oli kuitenkin keskikesän veroisessa vireessä ja iski taululle 52 pistettä, jotka riittivät voittoon ja pudotuspelipaikkaan.

Onnea pudotuspelipaikasta Jaguaarit – U13!

Joukkueen kausi jatkuu ensi viikonloppuna välieräottelulla East City Giantsia vastaan. Joukkueiden kohdatessa ensimmäistä kertaa, Jaguaareilta puuttui kokoonpanosta pelinrakentaja ja ECG:n jättiläiset pääsivät ottelussa varsin helpolla. Tulevassa välierässä nähdään, kuinka paljon pelinrakentaja merkitsee ja kuinka paljon Jaguaarien uuden ryhmän puolustuspeli on ottanut edistysaskeleita kesän aikana  – Tsemppiä välierään U13!

 

Pirates taistelee Äijäsarjan voitosta

MLB / RB Joni Pyöriä on Piraatti partaansa myöden. Kuva:Lauren Hand

Jaguaarien harraste- ja kehitysjoukkue Pirates matkaa puolestaan sunnuntaina 4.divisioonan, eli Äijäsarjan, final four-turnaukseen. Välierämatsissa joukkue kohtaa Oulu Northern Lightsin. Alkukauden turnauksissa Piraattien puolustuspeli oli vahvaa ja hyökkäys kykeni isoihin peleihin sekä heittämällä että juoksemalla. Viimeisessä turnauksessa Oulu voitti kuitenkin Piraatit 16-26.

– Viimeisessä runkosarjaturnauksessa olimme liikkeellä kapealla kokoonpanolla. Final fouriin saamme mukaan shutdown-cornerimme Henri Talven sekä täyden tukimieskolmikon (Pyöriä, Niininen, Liimatainen), joka helpottaa pelaamista hyvin juoksevaa Oulua vastaan. Puolustuksen linjamiehet Valtteri Anttila ja Joonas Rautiainen tukkivat heidän edessään keskustaa. Mikäli saamme Pauli Pylvään, Aleksi Stachesevichin ja Joonas Kotajärven veivaaman sweep-juoksuhyökkäyksen pysähtymään, meillä on hyvät mahdollisuudet edetä finaaliin, joukkueen peluutuksesta vastaava Mikko Punkari arvioi.

Hyökkäyksessä Piratesilla on ollut monta kovaa laituria. Eetu ”Speedy” Markkanen, junioritähti Kaapo Peurakumpu sekä kauden aikana huikeasti kehittynyt rookie Valtteri Nurminen ovat mahdollistaneet heittopainotteisen hyökkäyksen pelaamisen. Juoksuosastolla Joni Pyöriä on tehnyt kovaa duunia. Kalle Leppänen ja Akseli Syrjänen tarjoavat puolestaan nopeita jalkoja juoksupeleihin.

Niemisen Atte on linjapelille tärkeä ja kokenut päällikkö, joka pystyy sopeuttamaan peliämme vastustajan puolustukseen. Hänen antamien pitkien aloitussyöttöjen varmuus on myös sellainen iso yksittäinen juttu, joka tekee ylipäänsä koko pelitapamme mahdolliseksi. Finaaliturnauksessa kannattaa myös varoa Jussi Koistista, joka on nyt aivan eri linjamies, kuin vielä keväällä, Punkari hehkuttaa linjamiehiä.

Joukkosiirtoja ei odotettavissa

Jaguaarien edustusjoukkueen kausi päättyi Mikkeli Bouncersia vastaan välierätappioon. Seuran sisäisellä siirrolla Jaguaarien olisi mahdollista siirtää peräti 10 edustuksen pelaajaa Piratesin riveihin. Se ei Punkarin mukaan ole kuitenkaan tarkoituksen mukaista.

– Piratesin tarkoitus on tarjota harrastus- ja kehitysmahdollisuuksia pelaajille, ei voittaa alasarjapokaaleja edustuksen miehityksellä. Saamme mukaan ykkösjoukkueesta kolme kaveria, jotka pelasivat kotiturnauksessammekin:  Jussi Liimatainen pelaa tukimiestä, Akseli Syrjänen pelinrakentajaa ja Kalle Leppänen keskushyökkääjää.  Ukkoja peluutetaan siis kehitysjoukkuenäkökulmalla ensisijaisesti sellaisilla paikoilla, joilla heillä on potentiaalia kehittyä, mutta joilla he eivät ole edustusjoukkueessa tänä kesänä pelanneet.

Melkoisen iloinen rosvolauma. Kuva: Lauren Hand

Helsinki Wolverines Pink on toinen finaaliturnauksen joukkue, jolta löytyy samasta seurasta ylemmässä sarjassa pelaava joukkue. Seuran sisäisten siirtojen takaraja on 23.8. ja helsinkiläisten edustusjoukkue jatkaa vielä sen jälkeen kauttaan ykkösdivisioonan välierissä, joten vastustajien leiristä ei ole myöskään odotettavissa ylempänä pelaavien joukkosiirtoa Äijäliigan ratkaisuturnaukseen.

Wolverines Pink kohtaa välierässä toisen helsinkiläisjoukkueen Malmi Blazen. Malmilaiset laittoivat Ahmat koville kauden avauksessa ja taipui tiukassa matsissa vain 36-34. Toisessa kohtaamisessa Wolverines oli selkeästi parempi lukemin 16-38, mutta mikäli Ahmat siirtävät edustusjoukkueensa riveihin kaikki Pinkin aivanpelaajat, saattavat voimasuhteet hyvinkin kallistua Jyväskylä Rangers-kasvatti Janne Holkon johtaman Blazen eduksi.

Final Four

Sunnuntai 26.08. kello 14:00 Brahen kenttä
Wolverines Pink  –  Blaze
Sunnuntai 26.08. kello 15:30 Brahen kenttä
Pirates  –  Northern Lights
Sunnuntai 26.08. kello 17:00 Brahen kenttä
Välierä 1 häviäjä  –  Välierä 2 häviäjä
Sunnuntai 26.08. kello 18:30 FINAALI Brahen kenttä
Välierä 1 voittaja  –  Välierä 2 voittaja

 

 

 

-->