Viime viikonlopun muut ottelut

  • admin
  • 6.8.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Viime viikonlopun muut ottelut

Jaguaareilla riitti elokuun ensimmäisenä viikonloppuna kiirettä.

Perjantaina pelattiin U12-JEFULIIGAn päätöskierros. Sarjassa pelasi tänä vuonna 27 innokasta pelaajaa, joka on hieman viime vuotista pienempi määrä. Ensi vuonna Jaguaarit pyrkii ajoittamaan alakoulukäyntikierroksensa hieman aikaisempaan ajankohtaan ja saamaan jälleen toimintaan entistä laajemman paikallisliigan.

Pirates runkosarjan kakkoseksi Äijäliigassa

Lauantaina harrastejoukkue Pirates matkasi Seinäjoelle pelaamaan kaksi ottelua. Edustusjoukkueen sunnuntaisen ottelun vuoksi liikkeellä oltiin puhtaasti Pirates-vetoisella ryhmällä, jonka apuna olivat U17-joukkueen Kaapo Peurakumpu ja Jarno Kelander. Peurakummun huikeat kopit veivät usein Pirates-hyökkäystä eteen päin molemmissa otteluissa.  Ensimmäisessä ottelussa Gatorsia vastaan myös Joni Pyöriä ja Mikko Punkari juoksivat touchdownit. Piratesin miehistön kapeus näkyi kuitenkin puolustuksen tekemisessä. Vahvaa juoksuhyökkäystä pelannut Gators pystyi vyöryämään vain kahdella linebackerilla matkassa olleita piraatteja vastaan. Eetu Markkasen loukkaantuminen ottelun alussa teki myös heiton puolustamisesta vaikeampaa ja Gatorsin kokenut Jari Jalava heittikin ottelussa ainakin pari touchdownia. Piraattien kiri tyssäsi Jussi Koivumäen nappaamaan syötönkatkoon, jonka jälkeen Gators iski vielä pari maalia tauluun ja voitti ottelun lopulta 38-20.

Kentällä oli annettu kaikki, myös kyky kohdistaa katse kameraan.

Toinen ottelu jatkui suunnilleen samalla käsikirjoituksella. Pirates tiesi varsin tarkkaan minkälaista peliä Northern Lights pelaisi ja pystyi pitämään Oulua kurissa vielä ensimmäisellä jaksolla. Puoliajalle mentiin Oulun tiukassa kahden pisteen johdossa. Hyökkäys kykeni Pyöriän juoksuilla sekä Peurakummun ja Valtteri Nurmisen kopeilla viemään merirosvolaivaa eteen päin. Maalialueen läheisyydessä Punkari piti pallon itsellään ja juoksi Jyväskylälle kaksi touchdownia. Toisella puoliajalla Piratesin kapea kokoonpano alkoi kuitenkin väsyä, eikä kyennyt enää kuin hidastamaan oululaisten juoksupeliä. Ottelu päättyi Oulun 16 – 26 voittoon. Lauantain tulosten myötä Pirates olisi päätynyt sarjataulukon neljänneksi, mutta viikonloppuna Gators ilmoitti, että se ei osallistu lopputurnaukseen. Tämä tarkoitti sitä, että Gatorsin pelaamat ottelut merkitään luovutusvoitoiksi ja Pirates ponnahti sarjataulukon kakkoseksi. Final four-turnauksen välierässä Pirates kohtaa Oulun. Toisessa välierässä finaalipaikasta taistelevat Wolverines Pink ja Malmi Blaze.

Sunnuntain junioriotteluissa taottiin pisteitä

U13-joukkue voitti sunnuntaina Palokassa vieraaksi saapuneen Helsinki Roostersin komeasti 44-6.  Kokematon joukkue aloitti runkosarjan kahdella tappiolla, mutta on nyt voittanut kolme viimeisintä matsiaan 52-28, 75-7 ja nyt siis 44-6. Joukkue jatkaa pelejään Seinäjoella lauantaina 11.8. jolloin vastassa on Crocodiles, jota vastaan Jaguaarit pelasivat keväällä harjoitusottelun.

Kaapo Peurakumpu otti huikeita koppeja sekä lauantaina että sunnuntaina

Avausottelussa nollille jäänyt U17-joukkueen hyökkäys sai sunnuntaina pistehanansa isosti auki Bearsia vastaan. Kalle Kotanen toimitti palloa komeasti etenkin (myös lauantaina pelanneelle) Peurakummulle sekä Veeti Vehkalalle. Myös Jaguaarien palautukset onnistuivat usemman kerran erittäin mainiosti. 15 sekuntia ennen puoliaikaa Jaguaarit johtivat ottelua maalilla ja päättivät potkaista lyhyen potkun, jottei Bears saisi isoa peliä palautuksella. Tämä epäonnistui kuitenkin pahasti ja Bears pääsi palauttamaan pallon pohjiin asti. Kun porilaiset onnistuivat vielä lisäpisteyrityksessä, mentiin tauolle Bearsin 19-20 johdossa.

Toisella puoliajalla nähtiin hurja määrä pisteitä puolin ja toisin. Jaguaarien puolustus selvästikin väsähti, ja ensimmäisellä puoliajalla pysähtyneet Bears-juoksut upposivat nyt Jyväskylää vastaan liian helposti. Hyökkäyksen puolella Jaguaarien meno ei juuri hyytynyt, mutta Bears voitti silti huimaksi pistekilvaksi venyneen ottelun 49-62.

U17-joukkueen kausi jatkuu Seinäjoella 11.8. Crocodilesia vastaan. Seinäjokelaiset ovat hävinneet kaksi ensimmäistä otteluaan, joten lauantaina Jaguaareilla olisi hyvä tilaisuus taistella itselleen avausvoitto.

 

 

-->