VIITANIEMEN VILLITYS – SU 3.6. KLO 15.30

  • admin
  • 23.5.2018
  • Kommentit pois päältä artikkelissa VIITANIEMEN VILLITYS – SU 3.6. KLO 15.30

  vs. 

Jyväskylän Jaguaarit – Lohja Lions

Sunnuntaina 3.6. klo 15:30
Viitaniemen liikuntapuisto

 

RAPORTTI

OHUT LIONS JÄI JAGUAARILAUMAN KYNSIIN

Eetu Mälkiä juoksi Jaguaareille kolme touchdownia

Lohjan ja Hangon yhteisjoukkue United Newland Crusaders pelasi Jaguaarien ja Lionsin kohtaamisen aikaan ykkösdivisioonaotteluaan Kouvola Indiansia vastaan. Tämän johdosta Lions oli saanut Jyväskylään matkaan ainoastaan 15 pelaajaa.

Jaguaarit näytti heti alkuun, että Joonas Mäkisen ja Eetu Mälkiän jaloilla rullaava juoksupeli on lohjalaisille liikaa. Mälkiä juoksi ottelussa kolme touchdownia ja Mäkinen yhden. Kun puolustus vielä onnistui paitsi nollaamaan lohjalaisten etenemisen, myös riistämään palloa ja tekemään isoja pelejä, kuten Lohjan lentopotkuyrityksen jälkeisen Josh Handin touchdownin, oli ottelu ratkennut nopeasti. Puoliajalle mentiinkin kotijoukkueen 40-0 johdossa.

Juoksuhyökkäyksen lisäksi Jaguaarit halusi ottelusta lisää onnistumisia ilmassa ja sai niitä etenkin lyhyen heittopelin kautta – Toisaalta kenttäasetelmat olivat harvoin sellaiset, että kauemmin kehittyviä pelejä olisi tarvittu. Pelinrakentaja Teemu Hautakangas kirjauttikin ottelussa todennäköisesti parhaan onnistumisprosenttinsa miesten sarjoissa. Maalien makuun laitahyökkääjistä pääsivät Kalle Leppänen ja Timi Tuominen.

– Lyhyttä heittoa ja iloisia naamoja halusin ottelussa nähdä, ja molempien osalta tavoite täyttyi. Aika paljon piti kavereille laittaa malttia matkaan. Jokainen ukko olisi halunnut kentälle leikkimään sankaria, mutta keskityimme kuitenkin siihen, että saamme jokaisen 31 ukosta kentälle ja heille kokemusta niistä peruspeleistämme, joita he todennäköisesti pääsevät jossakin vaiheessa kautta pelaamaan, Toni Bärlundia valmennuksessa sijaistanut Mikko Punkari kertoo.

Osa ensimmäisestä, toinen puoliaika kokonaisuudessaan pelattiin juoksevalla kellolla. Puolustuksessa Jaguaarit oli hyvin aggressiivinen, eikä Lohjan tämän päivän kokoonpanosta juuri löytynyt aseita tähän. Parhaiten jäivät mieleen Jesse Ringborg, sekä Steelersin fysiikkavalmentajana paremmin tunnettu Matti Knaapi, joka hurautti itsensä useamman kerran tekemään tuhoja Lionsin alakentälle. Ottelu päättyi Jaguaarien 47 – 0 voittoon.

Keskellä Jaguaarien ottelutapahtuman islantilaisvahvistus – Tulevaisuudessa mahdollisesti myös potkaisija? Kuva: Lauren Hand

Jaguaarien kausi jatkuu lauantaina 9.6. Pori Bearsin vieraana. Bears on aloittanut kautensa kahdella voitolla. Ensin se kukista Mikkeli Bouncersin kotonaan 47 – 8 ja viime viikonloppuna Helsinki Wolverines Bluen vieraissa 8 – 49. Tosin Lohja Lionsin tavoin Wolverines Bluen iskukyky vaihtelee myös paljon sen mukaan, saako joukkue apuja ykkösmiehistöstältä vai ei. Kahden ison voiton turvin karhulauma lähtee joka tapauksessa otteluun ennakkosuosikkina ja Jaguaarien pitää onnistua pysäyttämään etenkin porilaisten britit Dominic Olney sekä Finn Kearns.

Kotona Viitaniemessä Jaguaarit nähdään seuraavan kerran sunnuntaina 17.6. jolloin Jyväskylä saa vastaansa Mikkeli Bouncersin.

VIDEO

TAPAHTUMA

VIITANIEMEN VILLITYS!

Ottelutapahtuman ohessa pyörii Viitaniemen villitys-tapahtuma, jossa tekemistä erityisesti perheen pienimmille!

 

Tapahtuman tunnelmaa luovat myös:

  • Jyväsmedian savukone
  • Pasi Raatikainen pyörittää levyjä, kuin kulmapuolustajien lanteita – Kuulemma ainakin lasten lauluja sekä Kirkaa on luvassa
  • Stand up-koomikkonakin tunnetun Tommi Tyrväinen juontaa tapahtumaa

 

TACKLE CANCER WITH JAGUAARIT!

 

ENNAKKO

Vahvistuneilla Jaguaareilla näytön paikka!

Eetu Mälkiä (kuvassa) ja Joonas Mäkinen puuttuivat Jaguaarien kokoonpanosta kauden avauksessa. Heidän ja George Cobanoglun myötä juoksupelin pitäisi kohentua.

Avausotteluun Wolverinesia vastaan Jaguaarit lähti liikkeelle selkeänä altavastaajana. Sunnuntaina 3.6. Lohja Lionsia vastaan tilanne on toinen. Lionsin ja Hanko Sun Cityn yhteinen ykkösdivisioonassa pelaava United Newland Crusaders-joukkue kohtaa samaisena päivänä Indiansin Kouvolassa, mikä pakottaa lohjalaiset jakamaan pelaajiaan kahteen eri otteluun. Indiansin päänahka kiinnostaa varmasti Crusadersia, joten olettaa sopii, että Lionsin terävin kärki suuntaa Jyväskylän sijaan kohti Kouvolaa.

Jaguaarit on ehtinyt harjoitella ulkokentillä puolitoista kuukautta, joka on kuukauden enemmän, kuin ennen Wolverines-ottelua. Talviruosteen piikkiin ei siis Lionsia vastaan voida enää laittaa mitään. Keskisuomalaiset saavat rosteriinsa EU-vahvistus George Cobanoglun, jonka esitysten odotetaan laittavan uuden vaihteen päälle Jaguaarien hyökkäyksen linjassa ja juoksupelissä. Hyvä lisä hyökkäyslinjaan on myös Piratesista täydennystä tarjoava Atte Nieminen. Uutta vaihdetta juoksuun tuovat myös kokoonpanoon palaavat Eetu Mälkiä ja Joonas Mäkinen. Jälkimmäinen tuo jytinää myös Jaguaarien puolustuksen keskustaan, yhdessä viime kauden loukkaantumisesta toipuneen puolustuksen linjamies Henry Lehtosen sekä avauspelin kuumeen vuoksi missaneen Konsta Matikaisen kanssa.

Joonas Mäkinen ja Jyväsmedian savukone tekevä comebackin Viitaniemeen su 3.6. -ottelussa. Kuva The Hilarious Hobbit

– Vahvistuva puolustuksemme pelasi jo Wolverinesia vastaan kohtalaisen hyvin. Kun siellä saadaan vielä vastustajan pitkät heitot pois, ja hyökkäyksessä peli rullaamaan nykyisellä miehistöllä, niin hyviä asioita alkaa varmasti tapahtua myös tulostaululla, Jaguaarien päävalmentaja Toni Bärlund kertoo.

Bärlund on itse sivussa Lions-kohtaamisesta. Hyökkäyksen koordinaattorina häntä sijaistaa Mikko Punkari. Pelaajistosta puuttuu puolestaan Anssi Kaikkonen, joka sai yhden ottelun pelikiellon taklattuaan Wolverines Bluen pelinrakentajaa vielä sivurajan jälkeen.

Pelinrakentajana Hautakangas ja/tai Syrjänen

Akseli Syrjänen – ”The Real Slim Shady”

Suurin kysymysmerkki Jyväskylällä on tulevan ottelun pelinrakentaja. Teemu Hautakangas otti Wolverinesia vastaan hieman osumaa ja on tämän vuoksi epävarmojen listalla. Akseli ”Slim Shady” Syrjänen valmistautui pitkään offseasonilla kauteen pelinrakentajan tontti mielessään, joten Jaguaarien ”Plan B” on selvä, mikäli Hautakangas ei pysty aloittamaan tai pelaamaan koko ottelun ajan.

– On pelinrakentajana kumpi tahansa, niin juoksupelin parantamisen kautta lähdetään liikenteeseen. Pelivalikoima ja painotukset vaihtelevat sitten hieman kentällä olevan pelinrakentajan vahvuuksien mukaan. Enemmän peliin vaikuttaa se, että mikäli Syrjänen pelaa, on meillä valikoimissa yksi hyvä laituri vähemmän, Punkari ennakoi.

Eivät laiturit kuitenkaan kesken lopu, sillä avausottelussa lähinnä keskushyökkääjänä pelannut Timi Tuominen vapautuu hyökkäyksessä Mälkiän ja Mäkisen pelaamisen myötä receiveriksi.

Videolla Teemu Hautakangas pakenee avausmatsissa säkitystä ja heittää touchdownin Kalle Leppäselle.

Lionsin mahdollisuudet heittopeleissä?

Viime lauantain avausottelussaan Lohja kärsi 38 – 6 tappion Mikkeli Bouncersille. Lions käytti ottelussa neljän laitahyökkääjän spread-muodostelmaa. Jaguaarien puolustuksen heikkokohta Ahmoja vastaan oli puolestaan takakenttä, johon upposi useita pitkiä heittoja.

Verneri Villanen palaa Jaguaarien takakentälle

Lionsin heittopainotteista hyökkäystä vastaan Jaguaarien takakentällä onkin nyt kasvojen pesun ja näytönpaikka. Steelersin Vaahteraliiga-avauksessa debytoinut Kristian Luukkonen saa kavereikseen kentille palaavan Jaguaarikasvatti Verneri Villasen, sekä Simeon Maukosen, joka vaihtoi Piratesin äitienpäiväturnauksessa jenkkifutisneityytensä kahteen syötönkatkoon.

OTTELU ALKAA VIITANIEMESSÄ SU 3.6. KLO 15.30 – TERVETULOA VIETTÄMÄÄN MAHTAVAA KESÄKUUN AVAUSTA!

LIPUT

Voit ostaa lipun tai kannattajakortin ennakkoon Jaguaarien verkkokaupasta (klikkaa linkkiä alla).

Perhelippu:

Sisältää kahden aikuisen ja perheen alaikäisten lasten sisäänpääsyn
Portilta 20e / Ennakkoon 13e

Normaalilippu:
Portilta 10e / Ennakkoon 6e

Opiskelijat / koululaiset / varusmiehet / eläkeläiset:
Portilta 5e / Ennakkoon 4e

Alle 7-vuotiaat lapset ilmaiseksi

 

JAGUAARIEN KOKOONPANO

# pelipaikka etunimi sukunimi syntynyt cm kg Ensisijainen joukkue
1 WR Kalle Leppänen 1999 173 78
12 QB Teemu Hautakangas 1996 170 80
13 WR/QB Akseli Syrjänen 1999 176 77
15 LB/RB Joonas Mäkinen 1996 180 90
19 LB Josh Hand 1988 Pirates
20 RB/CB Kristian Luukkonen 1993 180 85
21 CB Vertti Roininen 1994 180 80
32 RB/DB Eetu Mälkiä 1990 181 83
35 DB Verneri Villanen 1994 184 82
40 LB Toni Tuppurainen 2001 Steelers
42 LB/WR Timi Tuominen 1995 188 95
43 LB/WR Matti Hyvärinen 1988 181 90
45 DL/RB Jarno Mäkinen 1994 178 95
49 DB Leevi Ojala 1996 175 80 Steelers
50 OL/DL Konsta Matikainen 1999 180 92
51 DL/OL Jesse Ringborg 1991 188 100
52 OL George Cobanoglu 1996 183 93
58 OL Atte Nieminen 1985 190 117 Pirates
61 OL/DL Joonas Rautiainen 1985 183 123 Pirates
63 DL Henry Lehtonen 1992 179 105
64 OL Juha Peltonen 1983 173 108 Pirates
66 OL Jussi Koistinen 1985 192 160 Pirates
72 OL Tatu Tuominen 1987 183 93
73 OL/DL Jussi Liimatainen 1977 180 88
76 OL Niilo Ojansivu 2000 190 120
85 WR Mikko Punkari 1985 173 85 Pirates
91 DB/WR Simeon Maukonen 1997 175 82 Pirates
94 DB Henri Talvi 1996 175 80 Pirates
98 DL / OL Valtteri Anttila 1985 186 124 Pirates

 

Kokoonpanosta puuttuvat 3.6.

Anssi Kaikkonen, joka kärsii yhden ottelun pelikieltoa. (Kummiyritys Rakennuspalvelu Sihti).
Santtu Tuviala

 

ISÄNTÄ

Otteluisäntänä Nokkakiven Puisto – Kesän avajaiset 6.6.

Nokkakiven puisto sijaitsee parikymmentä kilometriä Jyväskylästä Itään. Vehreässä amerikkalaishenkisessä puistossa on tarjolla paljon huvilaitteita lapsiperheiden kesäpäivän viettoon. Rauhallinen ja turvallinen puisto on mitä parhain paikka päästää lapset valloilleen.

Nokkakiven Puiston kesäkauden avajaisia vietetään 6.6. Iloinen henkilökuntamme ja sesonkiaikoina toimivat puistoprinsessat toivottavat kaikki tervetulleiksi viettämään huvipuistopäivää!

Lue lisää huvipuistosta ja sen palveluista Nokkakiven kotisivuilta!

nokkis

 

-->