Wacker, Bernitz ja Kelander pelaavat lauantaina U17-maaottelussa

  • admin
  • 28.10.2016
  • Kommentit pois päältä artikkelissa Wacker, Bernitz ja Kelander pelaavat lauantaina U17-maaottelussa

Suomen U17-maajoukkue kohtaa Ruotsin lauantaina Arlandassa. Jaguaareista tulessa on kolme linjapelaajaa.

u17_maajoukkue_logo_1_pojat– Olemme kolmen leiripäivän aikana keränneet kasaan parhaimman mahdollisen nipun. Tilanne on sekä Ruotsilla että meillä sama: emme tiedä, mitä vastaan tulee. Olemme kuitenkin puolustuksessa valmistautuneet muuttamaan pelaamistamme ottelun aikana ja sopeutumaan Ruotsin hyökkäykseen, Suomen päävalmentaja Kai Lindblad kertoo.

Jaguaarien Vilho Bernitz pelaa ottelussa hyökkäyksen linjassa. Vaikka Bernitz on suurikokoinen, hänen jalkansa tikkaavat tarvittaessa kuin ompelukoneen neula. Tästä on osoituksena se, että häntä on käytetty Jaguaarien U17-joukkueessa ajoittain myös pallonkantajana. Sarjan finaalissakin Bernitz juoksi kaksi touchdownia.

Vilho Bernitz on suuresta koostaan huolimatta nopeajalkainen linjamies
Vilho Bernitz on suuresta koostaan huolimatta nopeajalkainen linjamies

Ere Wacker ja Jarno Kelander pelaavat puolestaan puolustuksen linjan puolella. Myös joukkueen valmennuksessa on jyväskyläläisedustusta. Reo Landen käskyttää nimenomaan puolustuksen linjaa.

– Jarno on todella liikkuva isoksi pelaajaksi. Hän pystyy irroittautumaan blokeista ja tekemään pelejä, Landen kuvailee.

Pitkän lätkätaustan omaavalle Wackerille maajoukkuekomennus on ensimmäinen.

– Ere on todellinen urheilija ja ”sideline to sideline”-pelaaja, joka omaa hyvät tekniikat. Molemmissa on ainesta piakkoinkin miesten peleihin, Landen kertoo.

– Kahdella leireillä on valmistauduttu peliin ja hiottu kuviot kuntoon. Hyvillä fiiliksillä lähtään Ruotsin kaatoon ja joukkue on hyvin hitsautunut yhteen, Wacker kertoo itse tunnelmistaan.

Ottelu alkaa lauantaina Suomen aikaa klo 13.30. Matsin voi katsoa suorana lähetyksenä osoitteessa:

 

-->